התקופה האחרונה היא תקופה קשה ומורכבת מאוד עבור העוסקים בתחום המסעדנות, ובעיקר עבור המסעדות הקטנות והמסעדנים הצעירים שאין מאחוריהם גב כלכלי איתן שיכול להחזיק אותם מעל המים. בזו אחר זו אנחנו עדים לסגירתן של מסעדות אהובות ברחבי הארץ, אם זה בעקבות ההיטלים הקשים של מס על העסקת עובדים זרים בתחום ואם בעקבות קשיים בירוקרטיים שהולכים ונערמים.
לפני כשעה הודיעו השף איתן ואנונו וזוגתו נעמה שטרנליכט על סגירת המסעדה הקטנה, שנפתחה בשוק לוינסקי לפני שש שנים, עוד לפני המהפך שחווה השוק בשנים האחרונות שהפך אותו למוקד תיירות קולינרית שוקק חיים. המסעדה היא ללא ספק אחת הטובות ביותר שפועלות כיום בתל אביב, ואולי בארץ בכלל. מדובר במקום שחרט על דגלו אווירה אינטימית והשקעה בכל פרט, ובמהלך השנים הגישו לנו כאן כמה מהמנות הזכורות והנהדרות ביותר שידענו - אם זה מוס השוקולד האוורירי והעשיר שזכה בכל תואר אפשרי בגזרת הקינוחים, קינוח קרפ סוזט קלאסי שאינו נופל ממנו, הפולנטה המנחמת והמעולה או החלה המושחתת במילוי בשר לבן טחון ומלא בטעם.
אם טרם הזדמן לכם לנסות, תוכלו להתנחם בידיעה שהקסם של החלוצים יימשך עד 9 במרץ, וייתכן שבשבת 10 במרץ תיערך במקום חגיגת סיום משעות הצהריים ועד הערב. על פי ואנונו הסיבה לסגירה היא הצורך של השניים בפסק זמן, אחרי שנים של הפעלת המסעדה שדרשו עבודה אינטנסיבית במיוחד. "החלוצים 3 היה פרויקט חיי וכרגע אנחנו נפרדים אז זה אובדן", הוא אומר. "אנחנו לא סוגרים כי אנחנו מפסידים כסף. הרווחים בהחלט נשחקו, אבל מדובר בכמה גורמים יחד בשנתיים האחרונות שגרמו לנו להפנים שאנחנו צריכים פסק זמן. אולי מתישהו עוד נחזור".
לצערנו עושה רושם שהחלוצים 3 לא תהיה האחרונה ברשימת המסעדות שמפסיקות את פעילותן בזמן הקרוב. שמועות על סגירה של מסעדות קטנות נוספות עומדות באוויר, ואין לנו אלא לקוות שיתבדו.