בשבועות האחרונים סיפרנו לכם על פופ אפ הראמנים במסעדה של אור גינזבורג, על ראמנייה חדשה בשם קיקו נקו שמעמידה את התל אביבים בתורים ועל חזרתה של וואבי של דין שושני. חוץ מזה יש גם ארוחות פרטיות ומסעדות יפניות נוספות שמגישות עכשיו ראמן - המנה שהפופולריות שלה צמחה במהירות הבזק, למרות שמחירה לא נמוך. צלחת של ראמן עולה 65-80 שקלים, ונכון שיש בו הרבה מרכיבים והוא יכול לשמש כארוחה מלאה - אבל בכל זאת, לא מדובר בעסק זול.

היפני. סושי (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
סושי שף בדוכן אוכל מהיר|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

השף גיא טולדו התחיל למכור ראמנים, גיוזות וסושי במשלוח בשיא הקורונה, מביתו שבמושב כפר מונש בעמק חפר. לפני שבוע הוא פתח את היפני (hayapani) - דוכן אוכל מהיר במתחם מסחרי ותיק, ליד דוכן פלאפל וסניף של רשת פיצריות ומול סניף של מקדונלד'ס. המקום מעוצב יפה, במינימליזם היפני המתבקש, וכשממתינים לידו להזמנה אפשר ממש לראות איך מכינים את האוכל, כי הדוכן הוא למעשה דלפק גדול שתוחם את שטח המטבח הענקי שבו הכל קורה. את ההזמנה עושים במסך הזמנות מהסוג שכבר התרגלנו לראות במסעדות, או דרך הטלפון. פשוט סורקים קוד שמוצג ליד הקופה, נכנסים לתפריט ומזמינים (אפשר גם להזמין מהבית או מהדרך ולבוא לאסוף מהדלפק). כשההזמנה מוכנה אוספים אותה מהדלפק על מגש נירוסטה.

היפני, משמר השרון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הראמן הראשון של עמק חפר|צילום: לין לוי, mako אוכל

בתפריט תמצאו ראמן בקר שמבוסס על ציר שמתבשל 60 שעות, שטולדו למד להכין באוסקה שביפן (62 שקלים). זהו מרק צח בהרבה מהראמנים המבוססים על ציר פרגית או על ציר בשר לבן שפוגשים היום בתל אביב, ולכן הוא יהיה כנראה ידידותי יותר עבור מי שטועם ראמן לראשונה. הוא מגיע עם פרוסות בריסקט מעושן, אטריות ראמן, קולרבי צלוי, שום שחור וביצה, ואפשר להוסיף לו גיוזה בתוספת תשלום. הראמן השני בתפריט הוא ראמן טבעוני שקשה למצוא בתל אביב, המבוסס על ציר שיטאקה וכולל כרישה, סויה, מירין, בצל ירוק, טופו בטמפורה, אצות וואקמה ואטריות (58 שקלים).

הסושי של היפני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יש גם סושי מעולה |צילום: לין לוי, mako אוכל
ארוחת צהריים יפנית קלילה עם ילדים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ארוחת צהריים יפנית קלילה עם ילדים|צילום: לין לוי, mako אוכל

מבחר המנות הראשונות בתפריט מציע סלט טקאי עם חסה, בוטנים, שבבי קוקוס וויניגרט כוסברה (48 שקלים); פאני פורי במילוי טונה אדומה, אבוקדו, אננס ובצל ירוק (52 שקלים); וספרינג רול בגרסה טבעונית או עם דגים (49-68 שקלים). יש בתפריט גם שלושה סוגים של גיוזה: טבעונית עם אדממה או עם פטריות ולא טבעונית עם פרגית (48 שקלים).

היפני. ראמן (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
דוכן אוכל מהיר עם אוכל שף יפני|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור
אפשר גם ראמן עם גיוזה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אפשר גם ראמן עם גיוזה|צילום: לין לוי, mako אוכל

הסקשן הבא בתפריט מציע פוקי בול, מנות ווק ודונבורי – קערות אורז סושי עם שניצל עוף קריספי, חזה עוף בטריאקי או טופו במרינדה (65 שקלים). יש בתפריט גם מנת קארי יפני עם בקר (65 שקלים) ומנה של אטריות אורז רחבות מוקפצות (55 שקלים).

מבחר הסושי של היפני כולל רולים בהרכבה עצמית, רולים ספיישל, רולים טבעוניים וניגירי או סשימי (29-56 שקלים למנה). ומה שהכי נחמד הוא שיש מבחר יפה של מנות ילדים, שכולל גם מנות סושי, גם שניצל ילדים עם אורז סושי וגם נודלס (29-39 שקלים). 

הראמן הטבעוני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הראמן הטבעוני|צילום: לין לוי, mako אוכל

הרומן של גיא טולדו עם המטבח היפני התחיל אי אז ב-ב-1998, כשהתגורר מעל שוק הדגים המפורסם של אוסקה, יפן, עבד בדוכן אוכל רחוב מקומי ולמד להכין ראמן בקר. בחזרתו ארצה למד בבית הספר בישולים, עבד במסעדת כפות תמרים, וכשהמסעדות היפניות התחילו לצוץ בארץ חזר לאהבתו הגדולה. בין השאר הוא הקים את הסניף הראשון של רשת ג'פניקה, אחרי זה היה השף של קיוטו ושימש גם בתור השף הראשי של רשת ריבר. ב-2010 הוא פתח את מסעדת אומאי בפלורנטין, ומאז הקורונה בישל מהבית והיה למעשה הראשון שהביא את הראמן לאזור עמק חפר.

ספרינג רול (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ספרינג רול יפני|צילום: לין לוי, mako אוכל

היום מציע טולדו מטבח שף במקום מאוד ידידותי ולא צפוי, ותוכלו לפגוש אותו בדוכן החדש, משגיח על הכנת האוכל. היפני פתוח כל היום, ואפשר בקלות לאכול בו עם הילדים. נכון שהמיקום קצת מוזר, אבל בהתחשב בזה שממש מעבר לפינה פועלת עמק בראסרי המעולה של השף עידו פיינברג - אולי המתחם הזה עוד יתגלה כספוט קולינרי שלא מצפים לפגוש על כביש 4.

היפני. מתחם שרונית, צומת משמר השרון (על כביש 4). בווייז: היפני. שעות פעילות: ראשון-חמישי 12:00-21:30, שישי 11:00-18:00, שבת 12:00-21:30