הרבה מאוד טרנדים קולינריים מהעולם ניסו לעשות עלייה לישראל, רובם נתקלו בקשיים - מהקרונאט ששרף את הרשתות החברתיות בכל העולם, דרך קערות הפוקה מהוואי ועד קונספט מסעדות האבוקדו שהגיע לארץ השנה, אחרי הצלחה מסחררת בחו"ל. עכשיו הגיע תורו של הטיקי בר לנסות להשתלב בזירת האוכל המקומית.
טיקי בר, למי שטרם נתקל בקונספט, הוא בר שמעוצב בסגנון ואווירה קאריביים, עם דגש על קוקטיילים מצועצעים ומעוצבים ושימוש בהרבה מאוד רום. אומנם לכאורה ההשראה לטיקי בר מגיעה מאזורים כמו הוואי והסביבה, אבל דווקא במקומות כמו הוליווד ולוס אנג'לס הוא תפס תאוצה.
על הטיקי בר הראשון בארץ, שנקרא הונולולו, אחראים המיקסולוגים המוכרים יותם שילה ומוש בודניק (ספייסהאוס ודאבל סטנדרט) ובהתאם לקונספט, המקום מציע את המגוון הגדול ביותר של סוגי רום בארץ. הרום משולב פה במבחר רחב של קוקטיילים, ולצידם מוגשים גם שלל מיצי פירות אקזוטיים מתובלים כמו פפאיה, קוקוס או אננס, וכמובן תפריט אוכל שכולל את מנת הפוקי מהוואי לצד אופציות אסייתיות ומקסיקניות.
בגזרת האוכל תמצאו כאן תפריט של דור אבן (הרברט סמואל, טאיזו, פלורנטין האוס), הכולל בין השאר: טאקוס עם פטריות יער, קרם צ'יפוטלה וליים (46 שקלים); טונה סושי בורגר שמורכב מטרטר ספייסי טונה בלחמניית אורז סושי, עם ספייסי מיונז ומלפפון יפני מוחמץ (68 שקלים); סלט בהאמה מאמא עם כרוב סגול, מיקס שרי, עלי בייבי ורוטב קרמל וסויה בליווי בוטנים, שבבי קוקוס קלויים ואננס טרי (48 שקלים); קערת פוקה עם סביצ'ה סלמון, ג'ינג'ר ובצל ירוק, אבוקדו, כרוב סגול מוחמץ, אורז סושי ואצת נורי בטמפורה (56 שקלים); פיצת טונה מטורטייה אפויה עם שום קונפי, ספייסי מיונז וקרם רימון (68 שקלים); וקינוח של פנקוטה חלב קורנפלקס (47 שקלים).
הונולולו התמקמה לצד מגוון מקומות חדשים נוספים בכיכר דיזנגוף, שהפכה עם פתיחתה המחודשת לאחד המוקדים היותר יפים ותוססים באזור מרכז הארץ. המקום מעוצב בהשראת האיים הפולינזיים עם שלל אביזרים, קרמיקה, פסלים ועיטורים - אז אם אתם אוהבים קצת שואו עם האוכל והקוקטיילים שלכם, אתם ללא ספק תקבלו אותו כאן.
הונולולו. כיכר דיזנגוף, תל אביב. 03-6328155. ראשון-שבת 18:00-3:00