אמנם יום העצמאות זה עתה הסתיים, אך זה לא אומר שאי אפשר לחגוג עם עוד קצת גאווה ישראלית, במיוחד כשהיא מגיעה מתחום האוכל. ביום שני האחרון חולקו בארצות הברית פרסי ארגון ג'יימס בירד; אם תרצו, המקבילה הקולינרית של טקס האוסקר, ובהלך הטקס נרשמו לא מעט הישגים חשובים לשפים ישראלים. הראשון שבהם הוא השף מייקל סולמונוב, מי שכבש את ארצות הברית עם מנות פלאפל וחומוס במסעדת זהב הנחשבת בפילדלפיה. סולמונוב קיבל בטקס הפרסים את התואר הנחשב: השף המצטיין (וכן, אין מה לעשות, באנגלית זה נשמע יותר מפואר: Outstanding Chef).

Winning.

A post shared by Michael Solomonov (@mikesolomonov) on


>> לכל חדשות האוכל

את זהב פתח סולומונוב בפילדלפיה בשנת 2008, ומאז הוא החדיר לקונצנזוס האמריקאי את מנת החומוס המיתולוגית שלנו וזכה באינספור תארים. מאז הוא פתח מקומות נוספים ומצליחים לא פחות כמו דיזנגוף- חומוסייה שפועלת בצ'לסי מרקט הנחשב בניו יורק, וממש לאחרונה פתח גם את גולדי- פלאפלייה שפועלת בפילדלפיה, ומגישה, איך לא, פלאפל בפיתה עם צ'יפס וסלט. אמנם סולומונוב פועל ומתגורר בארצות הברית כבר שנים ארוכות, אבל בעת קבלת הפרס הוא לא שכח להתייחס למדינת ישראל עם איחול יום הולדת שמח לכבוד יום העצמאות. סולומונוב, שהפך לאחד השגרירים הכי בולטים של האוכל הישראלי בארה"ב, אף הקדיש את הפרס לישראל.


סולמונוב אינו השף היחידי בעל הקשר המובהק לישראל שזכה בטקס הנחשב. גם השף זאכרי אנגל, מי שפועל במסעדתו של השף הישראלי לשעבר אלון שעיה, נולד בתל אביב והיגר עם משפחתו לפילדלפיה בגיל צעיר, זכה ביום שני האחרון בתואר השף העולה במסגרת הטקס. גם מסעדתו של שעיה (שגם נקראת כך) היא שגרירה בכירה של הקולינריה הישראלית בניכר. במסעדה שבניו אורלינס מגישים שעיה ואנגל מנות ישראליות כמו סביח, חומוס, לאבנה, פלאפל וקבב כבש. כבוד לזוכים ובעיקר לנו, הנקודה הקטנה והטעימה במזרח התיכון.