אבי לוי הוא כבר מזמן לא פליט ריאליטי אלא שף ומסעדן לכל דבר. כעת, אחרי 2 מסעדות מצליחות בירושלים, בית הכוון והמוציא, הוא מגיע גם לתל אביב עם מסעדה חדשה וכשרה בשם צ'יריפום - הקרויה על שם קרוב משפחתו, שהיה מוכר תפוחי אדמה באלג'יר וקיבל את הכינוי צ'יריפום. במקום החדש, יגיש לוי מנות צפון אפריקאיות הדומות לאלו המוגשות במסעדות הקיימות שלו. 

הגעתו של לוי לתל אביב, מצטרפת לגל קטן של אנשי אוכל ירושלמים מוכרים, שפתחו לאחרונה עסקים גם בתל אביב, כמו הסניף התל אביבי הפנטסטי של עזורה ואיש האתרוגים עוזי-אלי משוק מחנה יהודה שהביא את מרקחותיו לשוק הכרמל.

מסעדת המוציא, אבי לוי (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
היי אבי, ברוך הבא לתל אביב|צילום: כפיר חרבי, mako אוכל

"צ'יריפום היה אח של סבא שלי שהייתה לו בסטה של תפוחי אדמה באלג'יר", אומר לנו לוי, "הוא היה זורק בצחוק תפוחי אדמה על הלקוחות שלו לפני שהיה מוכר אותם. בגלל זה הדביקו לו את הכינוי הזה, שמשמעותו 'לירות תפוחי אדמה'. החלטתי לקרוא למסעדה על שמו כי הוא היה אדם טוב שאהב את החיים והיה מארח מעולה".

>> בואו להגיד לנו היי בפייסבוק

למה החלטת להגיע דווקא עכשיו לתל אביב?
"אחרי שפתחתי את בית הכוון הבנתי שהתפריט שעשיתי שם מאוד מתאים לתל אביב, ואני אוכל לעשות דבר דומה בעיר בלי לפגוע במוציא או בבית הכוון. בצ'יריפום אגיש תפריט קליל יותר, שמתאים לתל אביבים".

צ'יפס עמבה, בית הכוון (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
צ'יפס עמבה של בית הכוון. גם הוא מגיע לאיזור 03|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

במסעדה החדשה, שתיפתח בחודש מאי הקרוב, יהיו 60 מקומות ישיבה, היא תפעל משעות הצהריים עד הערב ותגיש על פי לוי אוכל בתמחור סביר. "צ'יריפום הולך לתת מענה לאוכל טוב ואווירה טובה כמו שאני אוהב ויודע לעשות. אפילו לא הייתי קורא למקום מסעדה אלא בית אוכל. המחירים במקום יהיו שפויים לחלוטין והסועדים יוכלו לאכול שם ארוחות בעלות שבין 50 ל-60 שקלים לצהריים ומ-65 עד 80 שקלים לארוחת ערב".

התפריט בצ'ירפום יחולק ל-4 חלקים: מנות חומוס שונות, אותן יכין לוי בעבודת יד במקום ויגיש עם תוספות כמו דגים ופלפלים חריפים קלויים; מנות בפיתה מבצק חלה (בדומה לפיתה אותה הוא מגיש בבית הכוון) ובהן סלטים טריים ומבושלים; מגוון סוגים שונים של צ'יפס בטעמים שייקראו צ'יריפום; ומחבתות - מנות חמות מטאבון שיעמוד במרכז המטבח. "הפיתה היא גולת הכותרת במקום והיא בדיוק אותה פיתה שאני מגיש בבית הכוון בירושלים", אומר לוי. "חוץ מזה יהיו כאן גם מנות מעניינות כמו מרגז שאני עושה במקום, סינייה של קבבים וטחינה אפויה, וגם טחול קטן שיוצא במחבת לצד הרבה סלטים מאוד אותנטיים ומדויקים".

צ'יריפום. אחד העם 29, פינת יבנה, תל-אביב. כשר

>> לכל חדשות האוכל