4 ביולי בפונדק וטראק דה לוקס, תל אביב
בצמד המסעדות האחיות פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס יחגגו את יום העצמאות האמריקאי בארוחות אכול כפי יכולתך מושחתות, מהשעה 17:30. בפונדק דה לוקס הארוחה תעלה 149 שקלים ותכלול מנות כמו בריסקט, שורט ריב (300 גרם), נקניקיית גאודה ותימין ונקניקיית צ'יפוטלה ושעועית שחורה, כריך בריסקט עם קולסלאו ורוטב ברביקיו והמבורגר דה לוקס עם 220 גרם בשר לצד גבינת צ'דר. בטראק הארוחה תעלה 119 שקלים ותכלול את כל המנות בתפריט למעט ספריבס וביף בק ריבס.
פונדק דה לוקס. עולי ציון 7, תל אביב. 03-5233186; טראק דה לוקס. בן עמי 13, תל אביב. 03-6296363
בסניפי מגדל ודיר אל אסד של רשת אנגוס ימכרו ב-4 ביולי המבורגרים מיוחדים לצד ההמבורגרים הרגלים של הרשת: ספרדי כפול - הומאז' למנת הקאלט הנוסטלגית עם 2 קציצות בקרבורגר אנגוס עם בצל מדורה וסלסה ספרדית פיקנטית (49 שקלים); סמאש בורגר - 2 קציצות בקרבורגר אנגוס וביניהן גבינת צ'דר ופרוסות אסאדו עגל עסיסי (75 שקלים); המבורגר על העצם - 230 גרם של בשר אנגוס משובח עם עצם מנוסרת לשניים ומלאה במח עצם עסיסי, מוגש עם איולי עשבי תיבול, חמוצים, בצל מאודה וחמאת צ'יפוטלה (59 שקלים).
אנגוס. קניון דבאח, דיר אל אסד. 04-9983647; כביש 90, מתחם ויתנייה, טבריה. 04-6950967
4 ביולי במייקס פלייס, תל אביב, ירושלים, אילת והרצליה
ברשת הברים מייקס פלייס יחגגו את יום העצמאות האמריקאי עם הופעות רוק ובלוז, מבצעי שתייה ומנה של המבורגר 4 ביולי - 200 גרם בשר בקר על הגריל עם איולי שום, בצל מוקפץ ופטריות וביצה מטוגנת (72 שקלים).
ה-4 ביולי במתחם יקב תשבי
במתחם הקולינרי של יקב תשבי יחגגו את יום העצמאות האמריקאי עם הפנינג אמריקאי בין השעות 16:00-22:00 עם בשרים מעושנים של השף גונטר בידרמן והשף אדם ויה, דוכן תבלינים אמריקאים, דוכן של בירות אלכסנדר, דוכן משקאות וקינוחים מתוקים. בין המנות: בריסקט, צלעות בקר, עופות לצד ציפס בלחמנייה (45 ₪); עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות עם חמאת בוטנים (18 שקלים ליחידה) ועוד.
יקב תשבי. כביש 652, בין זכרון לבנימינה. 04-6288195
תפריט קיץ חדש במסעדת טרומן אנד קו, אייר פורט סיטי
מסעדת טרומן אנד קו מחדשת את התפריט עם מנות כמו: סמוקיבורגר - המבורגר אנטריקוט טרי שמעושן בשבבי עץ ומגיע לשולחן אפוף עשן; הוט בורגר - מוגש עם תערובת פלפלים מקסיקנית ומגיע בוער לשולחן; סליידר חלפיניו צ׳דר, עם גבינה נמסה מעל ובתוך ההמבורגר ופלפל חלפיניו חריף ועוד.
טרומן אנד קו. קרית שדה התעופה. 039799922
סניף חדש למסעדת נאם, תל אביב
4 שנים אחרי פתיחתה, מסעדת נאם התאילנדית פתחה השבוע סניף חדש וקליל יותר ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. הסניף החדש יהיה פתוח בינתיים רק בשעות הערב והאוכל בו יוגש בכלים מתכלים במקום צלחות. בעתיד הוא יפעיל גם שירות משלוחים, ולא ניתן להזמין בו מקומות.
נאם. קינג ג'ורג' 84, פינת זמנהוף. תל אביב
הדר מרקט - מתחם אוכל חדש בירושלים
בקניון הדר בירושלים נפתח מתחם אוכל חדש עם כ-20 דוכני מזון, שיפעל גם בשעות הערב אחרי שעות הפעילות של הקניון. בין הדוכנים במתחם: בייגל קפה, ספגטיני, פיצה פושקה, פרנו מבית ג'וי לוצ'אנה, בורגר'ס בר, תירס מרקט, טוסטדה, כנאפה עיר דוד, מקסיקנה, פלאפל דל קלוריות, בורקס העגלה, סלטיה, גלידה מתילדה ופיש אנד צ'יפס.
חלל סדנאות אפייה חדש לקונדיטור אלו שבו, תל אביב
השף-קונדיטור אלון שבו פתח חלל סנדאות חדש בשכונת פלורנטין, שבו יציע סדנאות אפייה בנושאים כמו קינוחים צרפתיים קלאסיים ומודרניים וסיורי שוק. טווח המחירים לסדנאות: 335-755 שקלים.
פסטיבל בירה כפרית בחבל מטה יהודה
בתאריכים 4-5 ביולי ייערך פסטיבל הבירה הכפרית של חבל מטה יהודה במיני ישראל, עם דוכנים של בירות מקומיות כמו מבשלת פפו, מבשלת שריגים, מבשלת שפירא, מבשלת מוסקו, באסטרס סיידר ומטלר. הפסטיבל ייערך בשעות 19:00-23:00, ומחיר הכניסה 42 שקלים כולל שתי טעימות (טעימה נוספת ב-5 שקלים), שליש בירה ב-20 שקלים וחצי ב-25 שקלים.
במהלך החודשים יולי-אוגוסט, בימים שלישי עד חמישי בין השעות 18:00 ל-23:00 יתארחו במתחם גיא בן הינום בירושלים רכבי אוכל של המסעדות המובילות בירושלים, שלוש מהן בכל שבוע, ויציעו אוכל במחיר 25-35 שקלים למנה. בין המסעדות: מחניודה, קרייב, 1868, פיורי, משק עפאים, סדנא, מונא, אנה, קדוש, דוויני, סטיישן 9, סאטיה, המוציא, אדום, אטלייה, סושי רחביה, יודלה, ג'קו סטריט, רחל בשדרה, קפה אסיה, דולפין ים, אנג'ליקה, אישטבח, לואיזה, לוקאס, טלביה וגראנד זירו.
חדר פרטי חדש במסעדת יריחו, תל אביב
מסעדת יריחו הרחיבה את החלל שלה עם חדר פרטי שמתאים ל-8-16 אנשים, וארוחות בו יעלו 220-290 שקלים לסועד ללא אלכוהול. התפריט ייבנה על ידי השף עידן פרץ יחד עם הלקוחות.
יריחו. פנחס בן יאיר 4, תל אביב. 058-6666921
ספיישלים לקיץ במסעדת Harvey's בירושלים
במעשנה הירושלמית הרווי'ס מתחדשים בספיישלים מיוחדים לקיץ כמו צ'ימיצ'נגה: טורטייה מטוגנת במילוי בשר עם ממרח גוואקמולי ורוטב סלסה (49 שקלים); נתחי אנטרקוט מעושנים (52 שקלים ל-100 גרם); וספריבס טלה 700 גרם עם צ'יפס וקולסלואו (249 שקלים).
הרווי'ס. בן שטח 7, ירושלים. 02-6246444
תחרות המבורגרים ענקיים ברשת BLACK
לאורך יולי ואוגוסט יוכלו הלקוחות בסניפי רשת בלאק להזמין המבורגר ענק במשקל 1.2 קילו יחד עם צ'יפס, צ'יפס בטטה ושליש בירה ב-159 שקלים. מי שיצליח לסיים את המנה יקבל חולצה ממותגת, ובסוף אוגוסט ייערך הגמר שבו לקוח אחד מכל סניף יתחרה מול שאר הזוכים. הפרס: טיסה לוורשה, אירוח בבית מלון וארוחה בסניף בלאק בוורשה.
ספיישלים לקיץ בדוכן מאריס בשוק צפון, תל אביב
דוכן הדגים ופירות הים מאריס מרחיב את התפריט עם 6 מנות קיציות חדשות. בין המנות: פילה מוסר בקראסט של בזיליקום טרי, קרם שום ירוק וחצילים שרופים (69 שקלים); מחבת חגיגת של פירות ים – שרימפס, קלמרי וקוקי סאן ז'אק (98 שקלים); ואיקרה לבנה, טוסטונים, עגבניות שרי תמר, בצל אדום ושמן זית ישראלי (38 שקלים).
מאריס. ראול ולנברג 20, שוק צפון, תל אביב
תפריט קיץ במסעדת דלאל, תל אביב
מסעדת דלאל עוברת גם היא לתפריט קיץ עם מנות קלילות יותר וחומרי גלם עונתיים. בין המנות: דג דלאל - דג ים נא עם סומאק, ירקות של קיץ, כוסברה, זיתי טאסוס, קרוטונים ויוגורט; פילה דג בנייר אפייה - פורל כחול-לבן, ירקות שורש, יין לבן ותימין; ומוסקו מורנינג - סלט ביצים על לחם שיפון אגוזים, דג לבן בכבישה ביתית, חומץ הדרים וצ'ילי.
דלאל. שבזי 10, תל אביב. 03-5109292
המסעדה היפנית יא-פאן של השף יובל בן נריה הוסיפה לתפריט 5 סוגי סאקה שהיא מייבאת, המתאימים למנות מתפריט המסעדה. הסאקה יוצע כליווי לארוחה בסט של 3 כוסות סאקה ב-52 שקלים או 6 כוסות ב-98 שקלים. מחיר לכוס ללא הסט - 30 שקלים, או 80 שקלים לקראץ המכיל כ-3 כוסות וחצי.
יא-פאן. נחמני 26, תל אביב
טעמי גלידה חדשים ברשת אלדו
רשת הגלידריות אלדו מוסיפיה לטעמים שלה כמה טעמי קיץ חדשים כמו עוגיות קינמון וריבת ג'ינג'ר, שמנת מנדרינה ושוקולד חלב, קפוצ'ינו לוטוס, סורבה מנגו וריבת ג'ינג'ר, עוגת גבינה, גרידת לימון ועוגיות מלוחות עם ריבת פירות יער.
תפריט קיץ במסעדת West Side
גם במסעדת ווסט סייד משיקים תפריט קיץ חדש, של השף עומרי כהן, עם מנות כמו פיצה טונה אדומה ברוטב שרי צלויות, אבקת טחינה, קוביות חציל מטוגנות, עלי רוקט וביצה רכה (88 שקלים); שקדי עגל, קרם אפונה, סלרי וכוסברה, שורש סלרי מדורה, ציזיקי ושמן בזיליקום (85 שקלים); וחזה עוף בלימון מזוגג במרינדה של לימון כבוש, דבש וחרדל, עם רוטב כרישה, קרוקט ניוקי פריך וסלסה לימונים כבושים (110 שקלים).
ווסט סייד. מלון רויאל ביץ', הירקון 19, תל אביב. 03-7405054
תפריט קיץ במסעדת פאסטל, תל אביב
מסעדת פאסטל מוסיפה לתפריט מנות קיץ חדשות כמו קישוא בלאדי ויוגורט כבשים, קריספ עלי גפן, סירופ רימונים אוזבקי, גבינת המאירי, פאף אורז, סומאק ונענע יבשה (62 שקלים); סשימי טונה, ויניגרט קארי, קשיו מסוכר, מלפפון, תפוח גרני סמית, צנונית, כוסברה וצ'ילי (64 שקלים); וניוקי עגבניות - ניוקי צרוב, עגבניות שרי, אספרגוס, צ'ילי, ענן מוצרלה וברולה (89 שקלים).
פאסטל. שדרות שאול המלך 27, מתחם האופרה ומוזיאון תל אביב. 03-6447441
תפריט חדש במסעדת ג'אסיה, תל אביב
מסעדת ג'אסיה ביפו העתיקה משדרגת את התפריט עם מנות חדשות כמו סושי טאבולה טבעוני המורכב מאורז, אצה בציפוי שומשום וטבולה (פטרוזיליה, כוסברה, בורגול, עגבניות, חמוציות ולימון, 39 שקלים); גוואקמולי - פלחי אבוקדו עם נבטים ועגבניות שרי (49 שקלים); וסביצ'ה דג ים - דניס, גמבה צבעונית, בצל ועירית קצוצים, בעיטור אטריות שעועית צרובות (69 שקלים).
ג'אסיה. לואי פסטר 7, תל אביב. *2417