תל אביב יפו היא בית ללא מעט מלונות יוקרתיים שנפתחים כאן בשנים האחרונות, וכעת מצטרף לחגיגה גם מלון דיוויד קמפינסקי שנפתח ברחוב הירקון מול הים. המלון יכלול לא מעט מיזמים קולינריים כשרים שיפעלו במתחמים שונים בתוכו: מארוחת בוקר מושקעת שתוגש גם לקהל הרחב ותשקיף על הים, דרך מסעדת דגים חלבית ובר וויסקי בשרי ועד בר אוכל בסגנון אסייתי שייפתח בקיץ על הגג.

המלון יחל רשמית את פעילותו אחרי פסח, ועל האוכל בו הופקדו השף מור כהן שמגיע ממסעדת הרברט סמואל הכשרה במלון ריץ קרלטון בהרצליה והשף עמרי מגל שעל פי רוב עוסק באירועי יוקרה. במהלך הפסח המלון יהיה פתוח לאורחיו בלבד עם תפריטים כשרים לפסח.

 

מלון קמפינסקי קינוחים  (צילום: תמר מוצפי,  יח
קינוחים בארוחת הבוקר החדשה במלון קמפינסקי |צילום: תמר מוצפי, יח"צ

 

מלון קמפינסקי ארוחת בוקר (צילום: תמר מוצפי,  יח
בר סלטים|צילום: תמר מוצפי, יח"צ

 

מלון קמפינסקי בגט בוקר  (צילום: תמר מוצפי,  יח
מלון קמפינסקי בגט בוקר |צילום: תמר מוצפי, יח"צ

מסעדת הדגל של המלון נקראת סירייה - Sereia Lounge & Restaurant. המסעדה נמצאת בקומת הכניסה ומציעה תפריט חלבי מבוסס דגים לצד אופציות טבעוניות וצמחוניות. במרכז המסעדה מוצב שולחן קרח ועליו מגוון דגים שעל בסיסם נוצרות מנות התפריט, שביניהן סשימי טונה עם קולרבי, טרטר לוקוס ותפוחים חמוצים; ופילה בר ים עם קרם כרובית, צנוברים וצימוקים. יש כאן גם אופציה להזמין דגים שלמים במבחר שיטות בישול וכן מנות עיקריות כמו סטייק טונה. בלאונג' המסעדה יציעו במהלך כל היום תפריט קליל ויום יומי ובו פסטות, כריכים ומנות כמו ריזוטו פריקי וירוקים או המבורגר טבעוני על בסיסת קציצת רידיפיין.

כיאה לכל מלון ישראלי שרוצה להפוך ליעד קולינרי, בקמפינסקי מציעים ארוחת בוקר רחבת ידיים שהיא, לפחות בינתיים, גולת הכותרת הקולינרית פה. יש בה בופה רחב ידיים עם סלטים, מאפים, גבינות, לחמים, דגים כבושים ומעושנים, דגנים, פירות ואגוזים, לצד מנות עיקריות לבחירה כמו אגז בנדיקט, פנקייקים ופרנץ' טוסט.

בצד השני של קומת הכניסה של המלון ממוקם הקומון בר - The Common Bar - שיציע תפריט בשרי עם מנות כמו סינטה משוישת עם קראסט פטרוזיליה ורוטב פלפלת; צלעות טלה וטרין תפוחי אדמה וכרישה; המבורגר עם מדליון כבד אווז ורוטב וויסקי; ועוד מבחר בשרים צלויים בתנור גחלים. יש בבר גם מנות צמחוניות כמו פטריות צלויות עם קרם ארטישוק ירושלמי. במקום משתפים פעולה גם מותג הוויסקי מקאלן, כך שבקבוקי וויסקי מיוחדים של המותג יהיו זמינים לאורחים, וסיגרי קוהיבה.

 

קמפינסקי חדר אוכל (צילום: אילן ארנון)
חדר האוכל משקיף אל הים|צילום: אילן ארנון

 

מסעדת סראיה מלון קמפינסקי סשימי טונה (צילום: גלי איתן,  יח
סשימי טונה במסעדת הדגים במלון|צילום: גלי איתן, יח"צ

 

מסעדת סראיה מלון קמפינסקי  (צילום: גלי איתן,  יח
סרדינים במסעדת הדגים החלבית במלון |צילום: גלי איתן, יח"צ

בחודש יולי ייפתח במקום גם הקלאוד 51, בר בסגנון אסייתי שיפעל בקומה ה-34 ויהיה פתוח בשעות הלילה. בתפריט של הבר יוצעו דגים נאים, סלטים ומנות בשר קלות יחסית שיהלמו את המשקאות ואת הלילות הקיציים.

מלון קמפינסקי. הירקון 51, תל אביב