רושפלד מערער את נוף (תמונת AVI: mako)
עושה אוכל ערבי כשר לכולם. עתמאנה|תמונת AVI: mako

בשונה מדרכיהם של המנצחים של מאסטר שף במהלך השנים, זו של נוף עתאמנה אסמעיל הייתה מחושבת מאוד מהרגע הראשון. היא לא צללה למים העמוקים של פתיחת מסעדה ולקחה על עצמה סיכונים מיותרים, אך גם לא נותרה מחוץ לסצנה הקולינרית, ושמרה על קו רציף של שיתופי פעולה במסעדות שונות עם שפים רבים, שהשאירו אותה בתודעה.

אחרי שזה נאמר, הנה הטוויסט בעלילה - עתאמנה אסמעיל חברה לאחרונה למעדנייה כשרה בשם מעדניר בקיבוץ ניר אליהו, אותה היא מתכננת להפוך בעתיד לרשת מעדניות שתציע אוכל ערבי בגרסה כשרה. "עד היום הגישו במעדניר אוכל של קיבוץ. משהו בסגנון מאוד מסוים, עם דגש על אוכל קצת מיושן", אומרת עתאמנה אסמעיל. "במעדנייה רצו שינוי ורצו לשפר את האוכל ולעדכן אותו כך שיהפוך ליותר מתאים לדרישות שלנו היום. הם פנו לכמה אנשים, ובין היתר אליי, ומאוד אהבו את הקונספט שהצעתי. התחברנו לפי ארבעה חודשים".

עוד מלא עדכונים על מקומות חדשים בפייסבוק שלנו

מקלובה - ניר צוק (צילום: טדי הרוש)
מי לא אוהב מקלובה, ועוד כזאת של נוף |צילום: טדי הרוש



במעדנייה ימכרו מאכלים ערביים מסורתיים, אותם מכינה עתאמנה אסמעיל, עם טוויסטים מעניינים. כחלק מחבירתה לפרויקט, המעדנייה גם שופצה וקיבלה חזות חדשה. "יצרתי כאן תפריט שכולל אחוז גבוה מאוד של אוכל ערבי מיוחד שאי אפשר למצוא היום בשום מקום, בטח לא בגרסה כשרה", היא מספרת. "אחד השינויים הכי חשובים שעשינו כאן הוא להתחיל לבשל אך ורק עם שמן זית. כמו כן אין כאן שום אבקות מרק או תחליפים, אלא שימוש בצירי ירקות, עוף ובקר שאנחנו מכינים בעצמנו".

עוד באוכל טוב:

 

אז מה עתאמנה אסמעיל מציעה? סירים חד פעמיים של מקלובה דגים, עוף או בשר; סינייה; ממולאים כמו עלי גפן בתמרינדי, בצל ממולא פריקי ומבושל במיץ סלק וקישואים ממולאים באורז ובשר ומבושלים בשמן זית, מיץ לימון ונענע; בורגול אדום במתכון סורי עם עגבניות ונענע; פריקי עם פטריות ושום; סלט טבולה קלאסי עם קישואים צלויים ואגוזי מלך; וסלט תפוחי אדמה מהמטבח הערבי, שנאפו על מלח גס עם עשבי תיבול ורומזרין. כמו כן עתאמנה אסמעיל מדגישה כי לצד תבשילי הבשר, העוף והדגים יש במעדנייה מבחר רחב של מאכלים טבעוניים כדי לתת מענה גם לקהל שאינו אוכל בשר. כך למשל, מקלובה טבעונית עם ירקות וממולאים טבעוניים או ממרח טבעוני של אגוזים, פלפלים ורכז רימונים.

לראשונה בקריירה של עתאמנה אסמעיל יהיה ניתן להשיג את האוכל שלה באופן קבוע. היא תהיה נוכחת במקום במשך השנתיים הקרובות לכל הפחות, ותלווה את התפריט, שיהיה דינמי ויתעדכן על פי ההיצע העונתי. "זאת לא רק הפעם הראשונה שניתן להשיג את האוכל שלי במקום קבוע אלא, לדעתי, גם הפעם הראשונה שיש מטבח ערבי כשר", אומרת נוף. "בפרויקט הזה עובד איתי גם איתן תגר, המנכ"ל לשעבר של קייטרינג מזל טלה, ואנחנו מקווים שזה יצליח ושואפים להקמת סניפים נוספים בעתיד".

נוף עתמאנה איסמעיל שולחת אהבה לכולם (צילום: רועי נדלר)
סוף סוף היא חוברת למקום באופן קבוע|צילום: רועי נדלר



למה בחרת לחבור דווקא למקום כשר?
"היה לי נורא חשוב להיות נגישה לכולם, וכשהציגו בפניי את העובדה ש-68 אחוז מהמדינה שומרים כשרות מאוד הופתעתי .כשהייתי במאסטר שף הרגשתי שאני מקבלת אהבה מכולם, ולכן חשוב לי שעכשיו גם האוכל שלי יהיה נגיש לכולם. אין לי קשיים לבשל כשר, המטבח הערבי מבוסס על שמן זית ואין בו חמאה או שמנת. יש כמה מתכונים שמערבבים בשר ויוגורט, ועליהם ויתרנו כאן, אבל יש פה מגוון גדול מאוד של אוכל ערבי כשר. אני לא רואה בכשרות בעיה".

כרגע נמצאת המעדנייה בחודש הרצה ופעילה רק בימים חמישי ושישי וייתכן שלאחר סיום ההרצה הוא ייפתח גם בימי רביעי. "המעדנייה הזאת הייתה פתוחה במתכונת סופי שבוע כבר עשור", מסבירה נוף. "בכל הקיבוצים יש מטבח, והקיבוץ הזה החליט לקחת את המטבח שלו, שממילא עובד, ובסופי שבוע להכין כמות יותר גדולה ולמכור אותה במעדנייה. עכשיו אנחנו לוקחים את המטבח הזה של הקיבוץ ומנצלים אותו לטובת ייצור אוכל שונה למעדנייה. אנחנו חושבים שהקונספט הזה מאוד נכון כאן, ואולי בעתיד, כשנפתח סניפים נוספים, אהפוך לשותפה מלאה במקום. כרגע אנחנו מתרכזים בסניף הזה ורוצים ללטש אותו".

מעדניר. קיבוץ ניר אליהו. 09-7647175. חמישי 19:00-10:00, שישי 14:00-09:00. כשר.

>> לכל חדשות האוכל