פופ אפ חמודי אבולעפיה בג'ורג'

שף חמודי אבולעפיה מגיע לג'ורג' הפלורנטינאית לפופ אפ מיוחד ולראשונה, המקום ייפתח גם לסרוויס צהריים. התפריט כולל שיפודים (פרגית במרינדת עמבה וקבב טלה עם טחינה ונענע), פיתה כרובית, צוואר טלה וחמינדוס בבישול איטי, מעורב ירושלמי עם חוויאג' של חבשוש ונבחרת מנות ראשות וסלטים (פול בכמון ולימון, חציל קלוי בטחינה ורימונים, סלט כרוב חמוץ, סלט קישואים ביוגורט ועוד). את השיפודים, המעורב והתבשיל אפשר לאכול בפיתה או בצלחת (טווח מחירים: 45-74 שקלים), ואת הסלטים אפשר להזמין לחוד (טווח מחירים: 18-24 שקלים) או להזמין כחמישייה (56 שקלים) או שביעייה (78 שקלים).

ג'ורג'. שדרות וושינגטון 25, תל אביב יפו. שעות פעילות: שני-שבת 11:00-16:30, 18:00-23:30. לא כשר

פיתה צלע טלה. ג'ורג'  (צילום: איתמר בן זקן, יחסי ציבור)
פיתה צלע טלה. ג'ורג'|צילום: איתמר בן זקן, יחסי ציבור

שוק האוכל בסנטר מתחדש

אחד משוקי האוכל הוותיקים בתל אביב מתחדש בלא פחות מ-7 דוכנים: צייט פור ברוט יציעו מאפים, שנקה במילויים שונים, לחמים ושאר פחמימות טובות; פטיסרי בליקמח מרמת החייל, שמתמחה באפייה ללא גלוטן והמהווה מוקד עלייה לרגל לצליאקים ומשפחותיהם יציע שפע אפשרויות של מאפים בלי קמח בכלל; מיץ מרק יציעו מרקים ותבשילים בדגש על מנות בריאות; המלקטים – שלל תוצרים ומעדנים כמו טחינה, חלווה, מטבלים ועוד; בננה לוטי מאבן גבירול יציעו את הגרסאות שלהם לקינוח התאילנדי האהוב; כדורי המוצ'י גלידה של LITTLE MOONS עם מבחר טעמים חלביים או טבעוניים; ובוטיק Rewine שמאגד יקבי בוטיק ישראלים.

דיזנגוף סנטר. ימי חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-17:00

גולת הכותרת: שבלולי שמרים במגוון מילויים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
צייט פור ברוט. עכשיו גם בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מסע קולינרי אחורה בזמן, תריסר

שף ענר בן רפאל פורמן תפר במסעדת תריסר תפריט מיוחד בהשראת עשורים בהיסטוריית המטבח הישראלי החל משנות ה-40 ועד לשנות האלפיים. כל עשור קיבל מנה שמשקפת את ההשפעות הקולינריות והתרבותיות המשמעותיות שלו כגון: שנות ה-40 כוללות צלחת ירקות, פקיילה, פירות ועשבים ברוטב בר בלאן; שנות ה-70 כוללת מעורב חלקי פנים, טבעות בצל, עגבניות חרוכות, ריבת צ'ילי ועשבי תיבול; שנות ה-90 מוקדשות לדור השפים הראשון בארץ עם בורקס סרטנים, ביצה עלומה ורוטב הולנדז.

תריסר. האנגר 12, תל אביב יפו (נמל תל אביב). 4-22.11. טלפון: 0747585353

שנות הקסם - מסע קולינרי בתריסר (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
שנות הקסם - מסע קולינרי בתריסר|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

פסטיבל המרקים הירושלמי

המסורת החורפית של מלון ענבל הירושלמי יוצאת לדרך ביום שני הקרוב (4.11). במחיר קבוע מראש של 87 שקלים, כל סועד רשאי לאכול כפי יכולתו מבחר מרקים (מינסטרונה, מרק פטריות, מרק כתום ועוד) לצד לחמים טריים מהטאבון, מאפים, פרמזן, קרוטונים ומטבלים שונים.

ז'בוטינסקי 3, ירושלים (מלון ענבל). להזמנות

פסטיבל מרקים מלון ענבל (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
פסטיבל מרקים מלון ענבל|צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור

האפי האוור ברדיו גליל ים

ברדיו גליל ים החדש בהרצליה נולד דיל האפי האוור חדש המציע 25% הנחה על כל התפריט. הדיל מוצע במהלך ימים ראשון עד חמישי בשעות 16:00-19:00. לצד הקוקטיילים והיינות התפריט כולל מנות כמו ניוקי וירקות בחמאה חומה (84 שקלים), טרין כבדי עוף (52 שקלים), טרטר דג (74 שקלים) ופילה סלמון עם תפוחי אדמה וסלט קטן (112 שקלים).

רדיו גליל ים. הרב עובדיה יוסף 12, הרצליה (פארק גליל ים)

פתוח גם בשבת. רדיו גליל ים (צילום: טל ברושל, יחסי ציבור)
רדיו גליל ים|צילום: טל ברושל, יחסי ציבור

מנגל החיפאית מתחדשת

מסעדת הגריל מבית מסעדת צפרירים 1 מוסיפה לתפריט הפיתות, השיפודים והקבבים מנה חדשה: כריך שניצל בחלה באפייה ביתית. המנה מצטרפת לתפריט כחלק מקונספט ימי שישי בשעות 12:-17:00.

מנגל. מוריה 54, חיפה

קונספט חדש במנגל, חיפה (צילום: לימור כרסנטי, יחסי ציבור)
קונספט חדש במנגל, חיפה|צילום: לימור כרסנטי, יחסי ציבור

מוריה הופכת למסעדה טבעונית, חיפה

מסעדת מוריה נפתחת מחדש כמסעדה טבעונית במגישה מנות על טהרות הצומח. בין המנות בתפריט החדש: קרם כרובית, שום קונפי, שמן זית איטלקי, מיץ ליים וקשיו.

שדרות מוריה 105, חיפה. ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-16:00. טלפון: 04-8252014