לה רג'נס, ירושלים
השילוב בין אוכל כשר ברמה גבוהה ביותר לבין יופי אינסופי הוא סימן ההכר המובהק ביותר של מסעדת לה רג'נס והשף דודו ביטון. תוסיפו לזה את המיקום במלון קינג דיוויד המפואר בירושלים, ותבינו מה הסיפור הגדול כאן. כל מנה של ביטון מושקעת מכל הלב ומורכבת מפריטים רבים המשולבים לכדי שלמות. בין המנות: שקדי עגל על לחם אבוד (85 שקלים), מרק שורשים לבנים עם כמהין (60 שקלים) וקנולוני שום שחור וברווז (160 שקלים). אם אתם כאן, אל תוותרו על השוקולדים שמכינים במקום, הממולאים בשמני זית זניים. מושלם.
לה רג'נס, מלון המלך דוד, דוד המלך 23, ירושלים, 02-6208795
כתית, תל אביב
השף מאיר אדוני ידוע בכך שהמנות שלו הן כמו ציור יפהפה שמשלב אסתטיקה, עיצוב וטעמים. בכתית, מסעדת הדגל שלו, כל מנה עשויה כך שקודם כל תתבוננו בה, ורק אז תטעמו. הצלחות של אדוני מורכבות רבדים רבדים של חומרי גלם אקזוטיים, ותמצאו בהן, למשל, מוח טלה צרוב, לשון טלה בבישול איטי, כרוב ערבי מעושן צלוי בחמאת פרמז'ן, קרם שורש סלרי, ארטישוק בריגול, ג'ל זיתים ירוקים וציר עגל לימוני; ונקניקיית דג ים, קימצ'י קוריאני, פטריות אירנגי, סקאלופ צרוב ובשר סרטנים טרי. בכתית אפשר לאכול רק ארוחות טעימות שונות, בטווח המחירים שבין 397 שקלים לארוחה בת שלוש מנות ל-527 לארוחת ערב בת חמש מנות.
כתית, נחלת בנימין 57, תל אביב, 03-5107001
קיטשן מרקט, תל אביב
יוסי שטרית, השף של המסעדות קיטשן מרקט, אונזה, ובקרוב גם מסעדה שלישית חדשה במלון מנדלי בתל אביב, הוא אחד השפים המוכשרים בישראל. שטרית ידוע באהבתו לעיצוב צלחות, ומצליח להוציא מהמטבח של קיטשן מרקט מנות יפהפיות ומלאות חן שהמראה שלהן חשוב לא פחות מהטעם. מה למשל? סלקים צלויים בסירופ אגבה, ברולה סטילטון ואבקת חמאה שרופה (49 שקלים), סשימי טונה ושומשום שחור (58 שקלים), פיצה קרבונרה עם בשמל ואספרגוס (64 שקלים) וניוקי עם פטריות פורצ'יני (82 שקלים).
קיטשן מרקט, האנגר 12, נמל תל אביב, 03-5446669
דיינינגס, תל אביב
מאז שנפתחה דיינינגס, המסעדה היוקרתית שבמלון נורמן היוקרתי לא פחות, כולם מדברים על הסטנדרט הגבוה שמציב המקום, הן לאוכל היפני והן לנראות של המנות - עם מינימליזם יפהפה שנראה כמו עולם ומלואו. הקולינריה היפנית ידועה באסתטיות ובדייקנות של המנות שבה, ובדיינינגס לקחו את הדייקנות הזאת לרמה הגבוהה ביותר שאנחנו מכירים כאן בארץ. סושי יפהפה, כלים מהפנטים והגשה מושקעת. בין המנות שתמצאו פה: ניגירי סקאלופ (56 שקלים), רול לובסטר טמפורה (120 שקלים) וניגירי שרימפס קריסטל (66 שקלים).
דיינינגס, מלון נורמן, נחמני 25, תל אביב, 03-5435400
פופינה, תל אביב
השף אוראל קמחי הוא בחור צעיר ומוכשר שכבר שנתיים מבטא את עצמו על הצלחות במסעדת פופינה בתל אביב, ואין שמחים מאתנו על כך. המנות של קמחי מורכבות ומהפנטות, הוא משוגע על חומרי גלם אבל עדיין מצליח לשמור את הצלחות נגישות. בין המנות שהוא מגיש בפופינה: פילה מוסר עטוף במנגולד, בויאבז, סלקים, דייקון וג'ינג'ר מוחמצים (128 שקלים), שרימפס קריסטל מעושן וכבוש ברוטב גזר וג'ינג'ר (68 שקלים) והמבורגר שפונדרה בלחמנייה מאודה (64 שקלים).
פופינה, אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב, 03-5757477
הנה המסעדות הטבעוניות המומלצות שלנו
והנה המסעדות הכשרות המומלצות
מאסטר שף VIP, אירוע הגמר הגדול, ראשון ב-21:00
וגם:
6 סלטים שבלעדיהם אין פסח
קינוחים כשרים לפסח של תום פרנץ
ארוחת פסח של חיים כהן
המתכונים של אביב משה לפסח
עוגות ועוגיות לפסח של אורן בקר
כל המנות הראשונות והתוספות לפסח
כל המנות העיקריות לפסח
כל הקינוחים לפסח
מתכוננים לפסח: מה להכין בכל יום?
מתכונים של חיים כהן לפסח
הקינוחים הכי שווים לפסח
מתכונים של אבי לוי לפסח
מתכוני עוגות לפסח
4 מתכונים לצלי בקר
מתכונים לפסח: אחד מכל עדה
קינוחי שוקולד לפסח
מתכונים טריפוליטאיים לפסח
אבקת אפייה, אבקת מרק ועוד: האם זה כשר לפסח?