אחרי הוסטל 51 הצעירה והמגניבה של אלישע בנאי, שהכתיבה בעיר גל חתרני ומשוחרר, נפתח לפעילות שמנמונת - בית קפה שכונתי ונעים בבוקר ובר קולינרי עם דגש מוזיקלי, אוכל מושקע ואווירה אמנותית בערב.

ג'ייסון דנינו הולט (צילום: אלדד רפאלי)
בא לארח- ג'ייסון דנינו הולט|צילום: אלדד רפאלי

 יש לנו פייבסוק, בואו לבקר

מאחורי המקום עומדים כמה שמות מפתיעים, שלא בהכרח קשורים לתעשיית האוכל - השחקן ג'ייסון דנינו הולט חבר לקאי צור, מעצב תפאורות מוכר מעולם התיאטרון, ואלדד שומרון, יועץ קולינרי שעבד בעבר במסעדות כמו סושי סמבה ומרתה בתל אביב.

"את קאי הכרתי בניסן נתיב וכשהוא פנה אליי עם הרעיון הזה התלהבתי", מספר לנו דנינו הולט. "אני מאוד אוהב הרפתקאות ומיזמים שמשלבים אווירה טובה ואירוח. אני מתכוון לקחת חלק פעיל במקום החדש וזה מלהיב אותי שאני הולך להיות חלק מלייצר פינה שמחה בעיר שמפנקת את היושבים בה".

שמנמונת ג'ייסון דנינו הולט (צילום: אלדד שומרון,  יחסי ציבור )
שמנמונת- שלום לך ג'ייסון|צילום: אלדד שומרון, יחסי ציבור

צור לקח חלק בעיצוב של מקומות רבים בתל אביב, כמו רשת דונקי ז"ל, קפה נולה, הוסטל 51, התדר ועוד. את שמנמונת הוא עיצב באופן צבעוני מאוד באווירה חמימה שמדגישה את הצד המוזיקלי. "לאף אחד מאתנו לא היה מקום משלנו קודם לכן, ואנחנו מחפשים אווירה חמימה לצד מוזיקה טובה", הוא אומר, "יגיעו לכאן המון מוזיקאים ודיג'ייז כמו עוזי פיינרמן, ספי רמירז ועוד, ואנחנו נעשה פה שילוב עם חנות תקליטים ובית קפה".

עוד באוכל טוב:

 

ג'ייסון דנינו הולט פרנץ' טוסט (צילום: אלדד שומרון,  יחסי ציבור )
פרנץ' טוסט בשמנמונת|צילום: אלדד שומרון, יחסי ציבור

כל אחד מהשותפים מביא למקום מכישוריו, ויחד הם יוצרים מגוון מעניין למדי. אלדד שומרון, שמגיע ממשפחה של מסעדנים, הביא לתפקיד האחראי על התפריט את אחיו לי שומרון (אונו, אל וסינו, גדרה 26 וכרמלה בנחלה), שיצר כאן תפריט מגוון ומעניין, עם דגש על תמחור הוגן.

"מאוד חשוב לנו שיהיה ערך לכסף שמשלמים פה", אומר לנו אלדד שומרון, "מסעדה טובה בעיניי היא מקום שבו משלמים סכום שהוא רלוונטי למה שאתה אוכל. ואני חושב שהמחירים ביום יום במסעדות בישראל הם מוגזמים. התפריט שלנו יהיה בסגנון נגיש ולא פלצני אבל עם אוכל מיוחד ושונה".

בתפריט תוכלו למצוא למשל סלט שומר עם אשכוליות, קשיו, תחמיץ הדרים ועלי נענע עם חמוציות; פסטה עגבניות צלויות עם מוסר קונפי מפורק; פאקורה ירקות ביוגורט; גרבלקס סלמון שחור כבוש בסויה ומירין עם רוקט ורצועות ירקות; בשר בבישול ארוך על העצם מפורק בכריך שורטריב; ונקניקיות בעבודת יד עם סלט כרוב ווסאבי.

המקום, נפתח רשמית בסוף השבוע האחרון ומשנה את פניו בשעות הערב לבר אלכוהול. "בערב אנחנו ממשיכים להיות בר שכונתי ולא רק בית קפה", אומר שומרון, "ואנחנו מגישים אלכוהול וקוקטיילים מיוחדים".

שמנמונת. יהודה הלוי 109, תל אביב. ראשון-שבת 7:00-00:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל