אחרי כמעט חודשיים שבהם עמדו שווקי הארץ ריקים כמעט לחלוטין, הוחלט סוף סוף לפתוח את הדוכנים ולהחזיר ולו חלקית את רוח החיים לשוק. עם הפתיחה המשמחת, קפצנו לאחד השווקים ההומים ביותר בארץ, שוק הכרמל, שביום רגיל עוברים בו עשרות אלפי אנשים. כל מי שנכנס לשוק עובר כרגע בדיקת חום ומחויב להיכנס עם מסיכה. בנוסף, הכניסה לשוק מדודה, ולא מכניסים כמויות גדולות של אנשים בו זמנית, כשחלק ניכר מהכניסות לשוק נחסמו, כך שחייבים לעבור באחת מהכניסות הראשיות והמאובטחות.

בעלי בסטות בשוק מספרים לנו שלפחות בינתיים, התנועה לא קרובה להיות ערה כפי שרגילים לה. הלקוחות עדיין חוששים וחלק מהדוכנים טרם נפתחו לאור התנועה הדלילה. עם זאת, מרבית בעלי המקומות מברכים על הפתיחה המחודשת ומקווים שבקרוב תגדל כמות המבקרים והשוק יחזור להיות שוקק חיים כבעבר.

 

פיצה שוק שוק הכרמל  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פיצה אישית ישר מהטאבון|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

קובי שמואל מדוכן הבוריקה הוותיק בשוק מספר שבמהלך כל תקופת הקורונה המקום, שפועל כבר עשור, היה סגור (לבד מכמה ימים במימונה בהם ביצע משלוחים). היום הוא כבר חזר לצעוק "בוריקה בוריקה בוריקה", כמו שהוא עושה כבר שנים, וגם הספינג' המסורתיים שמוגשים כאן עדיין מככבים. שמואל קרא בראיון לחדשות הבוקר לציבור לא לחשוש, ולחזור לפקוד את השווקים.

  

פיצה שוק טארטלט דובדבן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
או קרוסטטה |צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מלבד דוכנים ותיקים ביקרנו גם בעסק חדש שנפתח בשוק ממש מספר שבועות לפני פרוץ הקורונה: המקום החדש נקרא "פיצה שוק", בבעלות אח ואחות איטלקיים, שלהם גם דוכן כריכים בשרי בשם בוקה בוקה בלב השוק. הדוכן האיטלקי, שפועל ברחוב יחיא קאפח 2, מתמקד בפיצות אישיות או לפי משקל ומגוון מסחרר של מתוקים איטלקיים, כולל הסופליאטלה הפריכה שכבשה את לב הישראלים באיטליה, ועושה כעת עלייה לארץ.  

"כל המאפים והפיצות פה הם בסגנון רומאי איטלקי, למרות שיש גם פיצה נפוליטנית, והכל בעבודת יד", מספר אנזו פורנו הבעלים, שגם מעסיק צוות שכולו איטלקי. עד שנוכל להגיע לרומא שוב, הביקור כאן בהחלט מרגיש כמו נגיעה בלתי אפשרית כרגע בארץ המגף: "במהלך תקופת הקורונה היינו סגורים רוב הזמן, אבל בסוף השבוע האחרון כבר פתחנו לפעילות ולאט לאט מגיעים עוד ועוד אנשים" .