לכאורה, עוד סושי בר או מסעדה אסייתית בתל אביב הם לא משהו שצריך להתרגש ממנו. אבל כשמחברים את השמות ציפי גרשונוביץ וניר פיטוסי - רף הציפייה בהחלט עולה. גרשונוביץ ופיטוסי הם חלק מהמסעדה האסייתית החדשה יאן, שנפתחה בשבוע שעבר במיקום האטרקטיבי של פינת הרחובות דיזנגוף ושדרות בן גוריון בתל אביב.
גרשונוביץ היא אחת מהמומחיות לסושי ואוכל אסייתי בישראל. היא ניהלה ועבדה שנים ארוכות במסעדת סיטארה בתל אביב וכן במסעדות כמו יאקימונו וקיוטו. ביאן החדשה היא אחראית על המנות הקרות והחמות, הסלטים, המרקים והמוקפצים. באופן טבעי היא הביאה גם רעיונות משלה לסושי, אך על התפריט הסופי אחראי פיטוסי - סושימן בעל רקע של מעל לעשר שנים בתחום, שעבד בשנה האחרונה תחת ידיו של מאסטר הסושי יאמה סאן במסעדת TYO ולפני כן בסושי בר בזל.
"ביאן אני דבק בסגנון יפני מסורתי וקלאסי וציפי, שהיא מאוד מנוסה בתחום, מביאה את הפן של הפיוז'ן האסייתי", מספר לנו פיטוסי. "היא נותנת לי חוות דעת ואני מאוד מעריך את הטיפים ממנה אבל כל אחד מאתנו אחראי על התחום שלו במטבח. נתנו לי פה יד חופשית להכין סושי ללא פשרות".
עוד באוכל טוב:
בתפריט הסושי תוכלו למצוא רול סלמון טורו עם טוביקו ויוזו לצד סלט ספייסי טורו; רול שרימפס טרי חלוט עם טוביקו כתום ומיונז יפני; רול סלמון ולימון; וספיישל רול סאקי טונה (בין 25 שקלים לרול פשוט ועד 48 שקלים לרול ספיישל). בנוסף, מנסה פיטוסי לעודד את הסועדים להתנסות במנות ניגירי קלאסיות ולכן הן נמכרות במחיר מוזל יחסית של 18 שקלים ל-2 יחידות ניגירי טונה, סלמון או מוסר.
בין המנות של גרשונוביץ בתפריט של יאן תוכלו למצוא סלט פפאיה עם שעועית ירוקה, עגבניות שרי, בוטנים, וצ'ילי חריף ברוטב תאילנדי (31 שקלים), סשימי סלמון במיסו על גזר ונבטי חמנייה (44 שקלים), רייס בורו- כדורי אורז במילוי קמפיו, ג'ינג'ר, ושומשום, באבוקדו וסלמון ברוטב טחינה (28 שקלים); שרימפס טמפורה ברוטב דייקון (38 שקלים) ומרק מיסו עם אצות וואקמה ופטריות שיטאקה (14 שקלים).
יאן. שדרות בן גוריון פינת דיזנגוף, תל אביב. טלפון: 03-7943529. לא כשר.