לכאורה, עוד סושי בר או מסעדה אסייתית בתל אביב הם לא משהו שצריך להתרגש ממנו. אבל כשמחברים את השמות ציפי גרשונוביץ וניר פיטוסי - רף הציפייה בהחלט עולה. גרשונוביץ ופיטוסי הם חלק מהמסעדה האסייתית החדשה יאן, שנפתחה בשבוע שעבר במיקום האטרקטיבי של פינת הרחובות דיזנגוף ושדרות בן גוריון בתל אביב.

סושי יאן ניר פיטוסי (צילום: אסף אמברם,  יחסי ציבור )
יפני אותנטי|צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

עוד חדשות אוכל בפייסבוק

גרשונוביץ היא אחת מהמומחיות לסושי ואוכל אסייתי בישראל. היא ניהלה ועבדה שנים ארוכות במסעדת סיטארה בתל אביב וכן במסעדות כמו יאקימונו וקיוטו. ביאן החדשה היא אחראית על המנות הקרות והחמות, הסלטים, המרקים והמוקפצים. באופן טבעי היא הביאה גם רעיונות משלה לסושי, אך על התפריט הסופי אחראי פיטוסי - סושימן בעל רקע של מעל לעשר שנים בתחום, שעבד בשנה האחרונה תחת ידיו של מאסטר הסושי יאמה סאן במסעדת TYO ולפני כן בסושי בר בזל.

"ביאן אני דבק בסגנון יפני מסורתי וקלאסי וציפי, שהיא מאוד מנוסה בתחום, מביאה את הפן של הפיוז'ן האסייתי", מספר לנו פיטוסי. "היא נותנת לי חוות דעת ואני מאוד מעריך את הטיפים ממנה אבל כל אחד מאתנו אחראי על התחום שלו במטבח. נתנו לי פה יד חופשית להכין סושי ללא פשרות".

יאן סושי  (צילום: אסף אמברם,  יחסי ציבור )
קטן ואינטימי|צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:


בתפריט הסושי תוכלו למצוא רול סלמון טורו עם טוביקו ויוזו לצד סלט ספייסי טורו; רול שרימפס טרי חלוט עם טוביקו כתום ומיונז יפני; רול סלמון ולימון; וספיישל רול סאקי טונה (בין 25 שקלים לרול פשוט ועד 48 שקלים לרול ספיישל). בנוסף, מנסה פיטוסי לעודד את הסועדים להתנסות במנות ניגירי קלאסיות ולכן הן נמכרות במחיר מוזל יחסית של 18 שקלים ל-2 יחידות ניגירי טונה, סלמון או מוסר.

סושי ניר פיטוסי (צילום: אסף אמברם,  יחסי ציבור )
סושי קלאסי ומטבח פיוז'ן|צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור



בין המנות של גרשונוביץ בתפריט של יאן תוכלו למצוא סלט פפאיה עם שעועית ירוקה, עגבניות שרי, בוטנים, וצ'ילי חריף ברוטב תאילנדי (31 שקלים), סשימי סלמון במיסו על גזר ונבטי חמנייה (44 שקלים), רייס בורו-  כדורי אורז במילוי קמפיו, ג'ינג'ר, ושומשום, באבוקדו וסלמון ברוטב טחינה (28 שקלים); שרימפס טמפורה ברוטב דייקון (38 שקלים) ומרק מיסו עם אצות וואקמה ופטריות שיטאקה (14 שקלים).

הבעלים של המסעדה החדשה הם שחר שרמן ואלעד סלמה, שותפים שעובדים יחד בתחום הברים והמסעדנות כבר מספר שנים. בינתיים, פועלת המסעדה, בה כ-35 מקומות ישיבה בדק חיצוני או בפנים, רק בשעות הערב ובקרוב היא תיפתח לצהריים וכן למשלוחים באזור תל אביב ורמת גן.

יאן. שדרות בן גוריון פינת דיזנגוף, תל אביב. טלפון: 03-7943529. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל