אומנם הפסקת האש החזירה חלק מהמטיילים לצפון הארץ, אבל עד שהתנועה צפונה תחזור לעצמה, לשלושת החודשים הקרובים קמה "צפונה בנגה" - מסעדת חורף זמנית בפר דרייר בשכונת נגה ביפו. ארז קומרובסקי וחנן עזרן (השותפים הוותיקים בקייטרינג "ארז וחנן") יגיעו פעמיים בשבוע לתל אביב עם ריחות וטעמים מצפון הארץ.
לכבוד מסעדת החורף החדשה, בחצר הפנימית של המסעדה הוצבה פלנצ'ה הולנדית שמפיצה מחוץ למקום ריחות חורפיים משכרים; ובכניסה של המסעדה עומדת "מכולת בוטיק" מאולתרת עם מוצרים מתוצרת גלילית כמו שמן זית, טחינה, דבש ומבחר מרשים של יינות צפוניים מיקבים כמו שבו, חרשים, מטר, פלטר, עבייה ועוד. המטרה של איתי שלום ויובל זיו, בעלי הפר דרייר, ושל ארז וחנן, האורחים המכובדים שלהם, היא "להציב את המטבח הצפוני בחזית הקולינריה הישראלית".
התפריט של צפונה בנגה מחולק ל-4 מקבצים: לחמים, ירקות, עיקריות וקינוחים. מהסקשן הראשון טעמנו לחם ממולא (44 שקלים) בג'יבנה צפונית, תרד ומנגולד מכפר מנדא, לצד יוגורט כבשים. מנת פתיחה טובה שלוותה בזיתים וחמוצים מעודנים וטובים. חוץ ממנה התפריט מציע פיתה בדואית במילוי חצילים וקשקבל של מחלבת הנוקד (52 שקלים) ולחם זיתים עם עשבים ושמן זית (22/36 שקלים).
גזרת הירקות כולל מצד אחד מרק בצלים (54 שקלים) עשיר ומהביל, ומצד שני סלטים סופר טריים, בתיבול פשוט ומדויק: צנוניות בשלל סוגים וג'רג'יר בשרני (45 שקלים), שומר עם לימונים כבושים, ראשד ואגוזי מלך (62 שקלים), קולרבי עם זיתים דפוקים, סלקים צהובים ותפוזים (58 שקלים) וארטישוקים שאותם קומרובסקי קילף בעצמו (ועל כך העידה זרועו החבושה), בליווי ריקוטה של המחלבה הקטנה, צלפים ואנשובי (78 שקלים). המנות שטעמנו (שומר, צנוניות וארטישוקים) זעקו טריות ותובלו ביד עדינה, כיאה למי שכל כך מחוברים לחקלאות מקומית ולא מעמיסים תיבול או תוספות מיותרות.
מתוך המנות העיקריות דגמנו קלמרי צלויים לצד עלי חוביזה ומרמלדת הדרים (94 שקלים) ופילה פורל צלוי לצד סלט כרוביות ותרד טורקי (124 שקלים). הפורל נצלה כך שהעור היה פריך והבשר הכתמתם של הפורל (מקיבוץ דן) היה עסיסי ביותר לאורך כל נתח הדג. טעמנו גם מנה מצוינת של דנבר קאט ושקדי עגל (ממשק שניידר), משופדים כל אחד מהם על ענפי עץ אלון ומוגשים לצד פלחי אבוקדו, עלים ופלפלים חריפים בלימון (154 שקלים). דנבר קאט הוא מראש נתח יותר סיבי שדורש קצת מאמץ דנטלי ולעיסה, אבל מי שלא מקובעים על פילה בקר או סינטה/אנטרקוט ייהנו מטעמיו הטובים. שקדי העגל היום מצוינים - נצלו לשלמות עם שכבה צרובה ושחומה ומרקם נימוח שמתמוסס בפה.
לצדן מוצעות בעיקריות גם מנסף טלה עם יוגורט עיזים ורימונים על מצע אורז עם צימוקים ופיצוחים (122 שקלים) ולחי עגל עם ארטישוק ירושלמי צלוי וקוסקוס בחמאת כורכום (136 שקלים); כשבגזרת הקינוחים 3 אפשרויות: עוגת תפוזים ופילו עם קרם פרש (48 שקלים), קומפוט גויאבות עם גלידת יוגורט (52 שקלים) ופיתה דרוזית עם גנאש שוקולד, בננות, קצפת ושקדים קלויים (52 שקלים).
במקביל להשקה המסעירה, כנהוג בימינו, מגיעות גם חדשות פחות משמחות על סגירת בלאדי שיק של קומרובסקי והאחים ירזין (מגזינו, טאקריה) ושווארמה וייסברג עם הפיתה הצהובה. ועדיין, לצד הרשימה המתארכת של מסעדות ובתי אוכל שנסגרים, התקופה הנוכחית מלווה גם בהרבה שיתופי פעולה - אם זה דור שפים בוגר שמפרגן לדור הצעיר יותר, ואם אלה שפים מהדרום והצפון שמתארחים במסעדות במרכז. וכששפים כמו ארז קומרובסקי ושותפו הוותיק חנן עזרן, מגיעים לבר אוכל תל אביבי, לא רק תורמים את שמם או המוניטין - אלא מעורבים בכל פרט, משמשים כטבחים וכאופים בלי גינונים פומפוזיים - זאת עוד הזדמנות מצוינת להגיע לארוחה מעולה מידיו של אחת מדמויות המפתח בקולינריה הישראלית העכשווית.
צפונה בנגה - פר דרייר. בת עמי 7 (מתחם נגה), תל אביב יפו. ימי רביעי וחמישי בלבד החל מ-27.11 ולמשך 3 חודשים