המצב הבעייתי של בתי האוכל והמסעדות בישראל בצל ההשלכות של הקורונה מביא מסעדות רבות להתקשות לשרוד בסיטואציה החדשה במתכונת המקורית שלהן, בעוד שעסקי אוכל שרגילים לפעול במתכונת אחרת מצליחים יותר לעמוד במגבלות התקופה. זה בדיוק המקרה של הכנופייה, עסק של משלוחי כנאפה שהתחיל מהמטבח הביתי של קבוצת חבר'ה צעירים בחיפה והתרחב עם סניפים ביקנעם, בקריות ובקרוב גם בתל אביב.
הסניף החדש ייפתח בשבוע הבא ברחוב אבן גבירול בעיר והוא יפעל במתכונת טייק אווי ומשלוחים. כנאפה הכנופיה הוקמה בפורמט של משלוחים, כך שהקורונה לא תפסה את המקום כשהוא לא ערוך, ולמעשה המתכון עצמו פותח ותוכנן כך שהצריכה שלו במשלוח תהיה מיטבית. דווקא במהלך הקורונה הצליחו בכנאפה הכנופיה להגיע לקהלים חדשים ולשמור על מתכונת עבודה מסודרת יחסית.
הכנאפה של הכנופיה שונה ממנות כנאפה אחרות בכך שהיא מבוססת על גבינת מוצרלה כמילוי ואטריות קדאיף שמטוגנות בחמאה ולא בשומן צמחי. גם הצבע הכתום הבוהק שמאפיין מנות כנאפה רבות נעדר כאן לטובת הצבעים הטבעיים של האטריות העדינות, בדגש על תוצר חף ממניפולציות.
את הכנאפה של הכנופיה ניתן להשיג בגרסה ללא סוכר, בגרסה טבעונית שמבוססת על תחליף גבינה ובגרסה הקלאסית, שהיא החביבה עלינו. מגש כנאפה מגיע במשלוח או בטייק אווי מספיק לכ-4 סועדים, במחיר של 80 שקלים (לא כולל משלוח). אל הכנאפה התווספו לאחרונה גם גלידות חדשות בטעמי פיסטוק ווניל שהולכים נהדר עם המנה, וכן אופציות לגלידת וניל טבעונית עם חלב שקדים וסורבה פיסטוק.
אין חשש לפתוח סניף חדש דווקא עכשיו?
"בוודאי שיש חשש", מסביר אחד מהבעלים פול גובין, "אבל אם לא נניע את המשק בצורה שאפשר אז אנחנו בבעיה. אני בונה על משלוחים, זה המודל העסקי שלנו. אין לנו מקומות ישיבה, אז זה מראש הקונספט".