פוד טראק קוקה קולה וברק יחזקאלי בשוק צפון, תל אביב
ביום רביעי, 27 בחודש, ב-11:00-16:00 יפעל באופן חד פעמי הפופ אפ CHOICE, שיגיש מנות של השף לגמרי חינם. המנות שיוגשו יותאמו למשקאות של קוקה קולה, ויכללו פיתה אדומה (פרחי ברוקומיני צלויים, טחינת שקדים ורוטב רומסקו), פיתה שחורה (פרוסת חציל מקורמלת, אבקת קליפות חציל שרופות ושומשום שחור, טחינה וסלט ירוק עוקצני), פיתה צהובה (סלט פרחי כרובית, תפוחי אדמה וביצה קשה באיולי לימונים כבושים וסלט ירוק) ופיתה הסופה (קרם פרש מעושן, אבוקדו, סלט ארוגולה ובצל ירוק). כדי לקבל את המנה יצטרכו המבקרים לגלות מה המשקה הנבחר שלהם באמצעות שאלון וירטואלי מיוחד.
שוק צפון, ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב
פופ אפ בית קפה לנספרסו, תל אביב
פופ אפ חינמי נוסף, שייפתח ב-24 בחודש ויפעל חודש אחד, יציע קפה של נספרסו (כולל המאג) בתמורה להעלאת סלפי ותיוג @Nespresso.il. הפופ אפ מתקיים לכבוד השקת מערכת ורטו להכנת כוסות קפה פרימיום בכוסות גדולות. בית הקפה ישתרע על כ-35 מטר מרובע, עם אזור חיצוני תחת השמש ו-20-25 מקומות ישיבה, וגם מנה בשם קפקרון - שילוב של קאפקייק ומקרון - במחיר 25 שקלים.
בית קפה פופ אפ נספרסו. דיזנגוף 116, תל אביב
סניף חדש לדליקטסן, תל אביב
לקבוצת R2M הצטרף השבוע סניף נוסף של המעדנייה דליקטסן, והפעם בשכונת נווה אביבים. מדובר בגרסה מוקטנת של הדליקטסן הראשי ביהודה הלוי, ומוכרים בו אוכל מוכן, עופות צלויים ברוטיסרי, כריכים וסלטים, נקניקים וגבינות ארוזים, רטבים וממרחים של הדליקטסן וגם בייקרי עם כל התוצרת המוכרת: מאפים, לחמים, עוגות, עוגיות וקינוחים.
דליקטסן. אופנהיימר 9, נווה אביבים, תל אביב
תפריט טאפאס וקוקטיילים חדש באנדלוסיה, ירושלים
בר הקוקטיילים והטאפאס הכשר משיק תפריט חדש, שנחלק לשלוש קטגוריות: ירקות (צמחוני), ים (דגים) ויבשה (בשרים). בין המנות החדשות: סלט אנדיב עם סלק מקורמל, אשכולית אדומה ושקדים מסוכרים ברוטב ויניגרט קמפרי תפוזים (43 שקלים); טאטקי טונה אדומה צרובה עם עלי מיזונה, צנון, בצל סגול, זיתי קלמטה, בוטרגו ואיולי חלפניו (57 שקלים); ומיני בורגרים מנתחי אנטרקוט לצד פוטטוס ואיולי זעפרן (62 שקלים). בין הקוקטיילים: El Mar Verde - מלח ירוק, צ'ילי, אגבה, אשכוליות, לימון, ג'ין מארה ומזקל; ו-The Rum Bum - מנגו, פלרנום, שרבט תפוזים, ליים, הוואנה 7 ואמארו אנגוסטורה (48-75 שקלים לקוקטייל).
אנדלוסיה. מעבר בית הכנסת 12, ירושלים. 02-6266306. כשר
בימים רביעי עד שישי, 27-29 בחודש, יחגגו בשוק צפון שלוש שנים להיווסדו ברוח יוונית, עם שפים אורחים מכרתים, מנות יווניות אותנטיות בדוכנים, מוזיקה יוונית חיה והרבה אוזו. בין המנות שיוגשו: במעדנייה - סלט יווני ממטבחו של השף למברינידיס (39 שקלים); בכתר המזרח - גירוס יווני בגרסה כשרה (52 שקלים); ובמאריס - סביצ'ה שרימפס עם סלט (55 שקלים). הכניסה חופשית.
שוק צפון. ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב
השף היפני פומיו יונזאווה מתארח בדנון, תל אביב
בחודש הבא יגיע לבית הספר לבישול מי שהיה השף של מסעדת ז'אן ז'ורז' המכוכבת בטוקיו, כדי להעביר קורס בן שלושה ימים בנושא המטבח היפני הביתי. הקורס ייערך ב-14-16 באפריל בפורמט הדגמה, ויתקיים בשני מחזורים: מחזור בוקר ב-10:00-13:30 ומחזור ערב ב-16:00-19:30.
מסיבת רחוב ספרדית במשכן לאומנויות הבמה, באר שבע
ביום שלישי, 26 בחודש, ב-18:00 תתחיל בבאר שבע פיאסטה ספרדית בכניסה חופשית. בתכנון: פוד טראקס ודוכנים של אסאדו, צ'ורוס, מעשנת, נקניקיות צ'וריסו, פאייה, כריך ספרדי ומגוון טאפאס, וגם אלכוהול בניחוח ספרדי הכולל יינות ובירה תוצרת ספרד, סנגריות וקאווה. מסיבת הרחוב, שתתקיים כחלק מפסטיבל אביב של הסינפונייטה הישראלית, תכלול גם הופעת מחול פלמנקו, סדנאות פתוחות, מיצגי אנוש ועוד.
המשכן לאומנויות הבמה, שדרות רגר 41, באר שבע
כפרה - המבורגרייה חדשה, פרדס חנה
התפריט של המקום החדש מציע בין השאר תשלובות המבורגר שונות ומיוחדות, וביניהן מנה מרוקאית המשלבת בין ההמבורגר הקלאסי לבין מטבוחה חמה וחצילים צלויים בהשראת הסנדוויץ' של שישי בצהריים; והמבורגר בטעמים אסייתיים שמזכיר את הבאן. המטבח של kapara ייתן מענה גם לצמחונים ולטבעונים, עם מנות כמו פטריות צרובות בלחמנייה וקציצה טבעונית.
כפרה. האורנים 12, מתחם חצר השוק, פרדס חנה. 04-8335050. כשר
מגשי אירוח חדשים באוקינאווה סושי, תל אביב
המסעדה השיקה תפריט של מגשי אירוח מסוגים שונים, למשל: מגש לחמניות באן - מגש לחמניות אסייתיות מאודות, במילויים כמו נתחי דג לבן מושרה בליים ומטוגן בתערובות תבלינים או חזה עוף קריספי, בליווי מיונז צ'ילי יוזו, חסה פריכה, בצל ופטריות שימאג'י מוחמצות (255 שקלים); מגש צמחוני - עם רולים אינסייד-אאוט, ניגירי, רולים מקטגוריית הספיישלים, מאקי ופוטומאקי (265 שקלים); ומגש כיסוני גיוזה עבודת יד - עם כיסוני דים סאם גיוזה מאודים במגוון מילויים (290 שקלים). את המגשים ניתן לראות ולהזמין דרך אתר המסעדה.
אוקינאווה. לבונטין 11 ושבזי 46, תל אביב
שבוע הקולינריה ההונגרית ברחבי הארץ
ב-7-12 באפריל יתקיימו יותר מ-20 אירועי קולינריה בהשתתפות השפים והקונדיטורים המובילים בהונגריה ושפים מובילים בישראל. השפים ההונגרים יתארחו במסעדות המובילות בארץ ויעבירו סדנאות בישול ואפייה, ובנוסף יתקיימו תערוכות, סרטים, הרצאות ומפגשים בנושא האוכל ההונגרי. מספר המקומות מוגבל.
תפריט ספיישלים חדש במסעדת בוקריה, פתח תקווה
בוקריה משיקה תפריט חדש, עם מנות כמו סלט ניוקי קריספי - עלי בייבי, עגבניות שרי צבעוניות, בצל סגול, פלפל אדום וצהוב, מלפפון, ניוקי מטוגן, מיץ לימון ושמן זית (מוגש עם לחם לבחירה, 62 שקלים); רביולי פולנטה - כיסוני פסטה ממולאים קרם תירס עם רוטב לבחירה (64 שקלים); טורטליני חציל - כיסוני בצק פסטה שחור מקופלים ממולאים קרם חצילים עם רוטב לבחירה (64 שקלים); קראק פאי - פאי פריך ממולא קרם אנגלז אפוי, קצפת וכדור גלידה וניל (46 שקלים); וקרואסון הפתעות - קרואסון חמאה ממולא קרם מסקרפונה, שוקולד חלב ופצפוצי שוקולד (48 שקלים).
בוקריה. יכין סנטר (y center), פתח תקווה. 03-7444760. כשר חלבי
בשרונה מרקט משיקים יריד שיתקיים בכל שישי עם מגוון דוכנים של פירות וירקות, ארוחות בראנץ' מכל העולם, עשרות מוצרים במחירי חקלאי מיוחד, הדגמות בישול בלייב ואירוח של יצרני בוטיק ישראלים. היריד יתקיים מדי שישי מהשעה 8:00 ועד 16:00, ובמסגרתו יתווסף לדוכני המרקט הקבועים שוק פתוח עם דוכנים של פירות וירקות אורגניים, גבינות מיוחדות, מיצים סחוטים במקום, חלות ומאפים לשבת, שמן זית, פרחים, זיתים, ביצים ועוד.
שרונה מרקט. רחוב קלמן מגן 3, תל אביב. 03-6524447
פסטיבל אוכל תאילנדי במסעדת קמפאי ובצ'יצ'י בר, באר שבע
ב-25-30 בחודש יחגגו המסעדה והבר הצמוד אליה את פסטיבל My Thai. בקמפאי יתארח השף פייטון בתפו, כיום שף שגרירות תאילנד בישראל, ויציג יחד עם שף המסעדה תפריט של 12 מנות מהמטבח התאילנדי, בצירוף קוקטיילים טרופיים ובירות תאילנדיות. בין המנות: פלה גאי יאנג - סלט עוף צלוי קר עם בצל סגול, בצל ירוק, כפיר ליים, נענע, כוסברה ורוטב צ'ילי, תמרהינדי והרבה למון גראס (58 שקלים); סום טאם טוד - סלט פפאיה מטוגנת ופריכה עם שעועית ירוקה, גזר, עגבניות שרי, צ'ילי, בוטנים קלויים, רוטב תמרהינדי, נאם פלה וליים סחוט (48 שקלים); ומיאן פה - קוביות קריספי מוסר ים עם פלחי שום, קוביות ג'ינג'ר, בצלצלי שאלוטס חיים, קשיו קלוי ובוטנים קצוצים, מוגש בלבבות חסה אייסברג עם רוטב חמוץ-מתוק של סוכר דקלים, רוטב דגים, תמרהינדי וליים (58 שקלים).
קמפאי, חיל ההנדסה 1, מתחם ביג באר שבע. 08-665-5999
תפריט אביב חדש בבלו הול, ירושלים
בין המנות בתפריט החדש: סלט פאטוש (49 שקלים), סלט קיסר (59 שקלים), סלט אנטרקוט חם (59 שקלים), נקניקיות עגל על פירה (79 שקלים), סטייק אנטריקוט (140 שקלים), קינוחים כמו סופלה שוקולד חם עם סורבה וניל (42 שקלים) וטארט קרם לימון ומרנג איטלקי לצד סורבה פירות יער (42 שקלים), וגם נשנושים כמו כנפיים פריכות (44 שקלים), שניצלונים (44 שקלים) וכדורי פירה ( 42 שקלים).
בלו הול מיוזיק. יואל משה סולומון 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, ירושלים. 02-6256488. כשרות מהודרת - רבנות ירושלים.