אחד המקומות הטרנדיים ביותר בירושלים בשבוע האחרון, ולא רק בגלל גל החום, הוא גלידרייה חדשה בשם ג'לטו וריגטו, מבית קבוצת טלביה - מקבוצות המסעדנות הבולטות והמצליחות שפועלות היום בעיר. בזכות הטעמים הלא שגרתיים, חומרי הגלם המקומיים והרצון לייצר גלידה כמה שיותר טרייה וכמה שיותר חפה מגינונים, מדי יום משתרך כאן תור ארוך במיוחד של זללנים וסקרנים.

"יש לנו כבר 8 עסקים בנויים בירושלים ועוד 2 בבנייה ומימיי לא חוויתי בליץ כזה", מספר ניר לוי, השף של מסעדות הקבוצה, "בגלידרייה יש תור של 40 אנשים בכל זמן נתון. זה ממש טירוף. ואנשים עפים וכיף להם, כל מי שנכנס ישר בא באנרגיה טובה כי אף אחד לא בא לאכול גלידה מבואס. הרומנטיות פה היא בשיא".

טלביה פטיסרי פאי פירות  (צילום: אסף קרלה,  יח
הכל פה אחר. פטיסרי טלביה וג'לטו וריגטו|צילום: אסף קרלה, יח"צ
טלביה פטיסרי טארט  (צילום: אסף קרלה,  יח
טארט שקדים בטלביה פטיסרי|צילום: אסף קרלה, יח"צ

ג'לטו וריגטו מציעה, כמתבקש משמה, גלידות ג'לטו איטלקיות, ולא רק שהיא שוברת את השוק (הבלתי קיים) של גלידריות ירושלמיות שפועלות גם בשבת, היא גם מציעה פתרון מבורך לקפה ומאפה איכותי של שבת בבוקר, עם מבחר רחב של קינוחים ומאפים שמגיעים היישר מהקונדיטוריה החדשה של הקבוצה בתיאטרון ירושלים (עליה - מיד).

"ניסינו לייצר את הטעמים של הגלידרייה במינימליזם סיציליאני ולהביא את האווירה של ירושלים", מסביר לוי, "אני מאוד אוהב את המחשבה שהזמן עצר מלכת בסיציליה, ורציתי לתת את ההרגשה הזאת. חוץ מזה אנחנו עובדים עם חומרי גלם עונתיים בלבד, ורק עם מה שממצה את המיטב שלהם. אנחנו מנסים לקחת את קידוש חומרי הגלם לאקסטרים".

תמצאו פה טעמים מעניינים כמו יוגורט כבשים עם דבש וזעתר; גלידת משמשים עם שקדים ירוקים; גלידה עם שקדים קלויים, וריגטו קלמנטינה וקראנץ' פיסטוק; סורבה סלק; סורבה גויאבה; סורבה גזר וג'ינג'ר; וגלידת חד קרן שמיועדת לילדים אבל ממש לא רק, צבעה סגלגל מרהיב והיא מבוססת על שוקולד לבן והיביסקוס. לצד אלה תמצאו כאן גם טעמים שגרתיים יותר כמו וניל, פיסטוק, סורבה שוקולד ושוקולד בלגי. כדור גלידה עולה כאן 15 שקלים, שני כדורים 21 וקילו עולה 78 שקלים. לפחות לפי התגובות הנלהבות של הירושלמים, מדוברת באחת הגלידות הטובות שאפשר למצוא היום בארץ.

טלביה פטיסרי אקלר (צילום: אסף קרלה,  יח
אקלרים במבחר טעמים מיוחדים |צילום: אסף קרלה, יח"צ
טלביה פטיסרי פאי הדרים  (צילום: אסף קרלה,  יח
פאי הדרים. טלביה פטיסרי|צילום: אסף קרלה, יח"צ

ומה בגזרת הקינוחים? גם בג'לטו וריגטו וגם בטלביה פטיסרי החדש, שנפתח בתיאטרון ירושלים, תמצאו שלל מאפים ומבחר של קינוחי ויטרינה מיוחדים. הקונדיטוריה החדשה בתיאטרון נבנתה במטרה לשבור את הקונצנזוס של עגלות הקפה המבאסות שפועלות בתיאטראות בארץ. כאן מנסים לייצר שיח אחר ומקומי, בעזרתה של השף קונדיטורית עתליה מור.

בין היתר מגישים בפטיסרי מאפה קקאו עם שמן זית; מאפה סיציליאני עם שקדים ווריגטו קלמנטינה; מאפים מלוחים כמו סנט מור ודלעת; מאפה בצק עלים חמאתי עם גבינה גרוזינית, זעתר טרי ושמן זית; פטיסייר טחינה שחורה עם פירות העונה; טארט הומאז' לשדה הישראלי, עם שקדים, מרמלדת גזר ודלעת ומוס שוקולד לבן עטוף בהדרים מקומיים; קינוח היער השחור עם ליבת סלק ושוקולד מריר וזילוף פרנו; אקלר עם קרם יוגורט, דבש פרחי אבוקדו ופרג; אקלר בוטנים מלוחים; ובצק פריך עם מוס שקדים, מלית אספרסו וגלייז מרציפן. ניתן גם להרכיב כריכים במקום, על בסיס לחמי הקסטן שמייצרים כאן.

קבוצת טלביה, שמפעילה לבד מהגלידרייה והפטיסרי החדשות את המסעדות טלביה, סמדר, בורגר רום (שבקרוב תפתח גם סניף במודיעין), ג'וניור פיצה שנפתחה בתקופת הקורונה ועוד, עתידה לפתוח באמצע מאי בתיאטרון ירושלים גם מסעדת שף בשם פרינג', שתגיש וריאציות מעניינות לאוכל רחוב.

הפכתם לקבוצה מאוד גדולה ורבת פעילות בירושלים בשנים האחרונות, מה הסוד?
"אנחנו פשוט מאוד אוהבים את העיר וכיף לנו. אנחנו גאים בירושלים".   

ג'לטו וריגטו. עזה 29, ירושלים. ראשון-שישי 12:00-23:00, שבת 8:00-23:00

טלביה פטיסרי. תיאטרון ירושלים. ראשון-שישי 9:00-14:00 וחצי שעה לפני הצגות