רופטופ 98

בטיימינג מושלם לתחילת הקיץ נפתח בתל אביב רופטופ חדש, על הגג של מלון המאייר האוס בכיכר דיזינגוף. על התפריט חתום השף צביקה שטראוס (לשעבר סושיאל קלאב) והוא עתיד להשתנות מדי יום ולהציע  פתיחים כמו שרימפס קריסטל (48 שקלים) ומנות כמו אויסטר (28 שקלים), קרפצ'יו וסשימי, טרטר בקר וברוסקטת ארטישוק, רוסטביף שייטל, רביולי ממולא בכרישה ואספרגוס עם קרם כרובית. הרעבים ישמחו לדעת שיהיו גם מנות קצת יותר רציניות כמו כבדי עוף, צוואר טלה מפורק ומוסר ים. טווח המחירים של המנות: 18-48 לפתיחים ו-46-92 שקלים לכל השאר.

דיזנגוף 98, תל אביב (מלון מאייר האוס קומה 5). ראשון-שבת 19:00-23:30

נואמה, נחלת בנימין

נואמה בפינת אחד העם ונחלת בנימין הוא בר האוכל התל אביבי החדש שמצטרף למוקדי הבילוי הרבים באחד הרחובות הסואנים והעמוסים באטרקציות קולינריות. על התפריט בנואמה אחראי רוסלן אוסוב (טוטו, אלנה, שאראק) והוא מציע כאן מנות כמו ). מנת סשימי דג ים עם טאבולה ויוגורט יווני (72 שקלים), לחם מחמצת חם ליד צלחת חריפים, סלט עלים עם שקדים לבנים בחמאה מזוקקת וגבינת בושה (59 שקלים), טרטר פילה בקר (69 שקלים), קרוקט תירס (48 שקלים), פסטת אליו אליו חריפה עם ביסק סרטנים (88 שקלים), ניוקי תפוחי אדמה וריקוטה (69 שקלים), פילה דג ים צלוי (92 שקלים) ועוד.

נחלת בנימין 59, תל אביב. טלפון: 0547690534

נואמה נחלת בנימין (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
נואמה נחלת בנימין|צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור

Thai nii

המטבח התאילנדי ממשיך להתפשט באזור השרון ואחרי הפתיחה המרשימה של צ'אטוצ'אק בנתניה אנחנו שמחים לבשר על מיזם אוכל תאילנדי נוסף שהחל לפעול במושב בצרה. מדובר בפופ אפ שנכון לכתיבת שורות אלה פועל 3 פעמים בשבוע וזהו למעשה דוכן (לא פודטראק!) שעומד בלב משק יפה עם מדשאות רחבות ידיים מסביב, שולחנות נמוכים וארגזי פלסטיק בתור כיסאות. ומה בתפריט? שף ניב ארגמן מכין כאן פד תאי עם טופו או עם בקר, סלט פפאיה, סטיקי רייס, שיפודי עוף תאיים, כנפיים קריספיות עם ציפוי סודי ומנות ספיישל שמתחלפות מדי שבוע.

מושב בצרה, בוויז משק נונה, רביעי 18:30-22:30, חמישי 18:00-23:00, שבת 16:30-22:30

עימנו

טרנד ברי היין מגיע גם למתחם אורוות האומנים בפרדס חנה שם נפתחה חנות ובר יין עם חצר קסומה וישיבה משותפת מסביב לשולחנות עץ. מבחר היין על מדפי החנות ובתפריט הבר כולל בקבוקים מישראל ומהעולם ולצד היין מוגשות גבינות בוטיק של "המחלבה הקטנה" עם לחם, פירות ודבש (68 שקלים), צלחת ירקות (26 שקלים), צלחת לחם (24 שקלים) וזיתים שמגדל יעקב גרינברג (14 שקלים).

אורבות האומנים, פרדס חנה. שני-רביעי 11:00-23:00, חמישי 11:00-עד אחרון הלקוחות, שישי 11:00-16:00, מוצ"ש-עד אחרון הלקוחות

Paname

רגע לפני החג סיפרנו לכם על קאסה טואה - מאפייה איטלקית חדשה שצצה בהרצליה והנה צצה מאפיה חדשה נוספת, הפעם בחיפה, באזור מת"ם. קודם כל יש כאן כמובן ויטרינה עם מאפים, וביניהם מאפה אחד מיוחד שמגיע בשלל גרסאות ואפשר למצוא אותו רק כאן. מדובר במאפה עגול המשלב בין בצק קרואסון לבראוניז ואליהם מתווספים קרמים וקציפות. יש גם  מאפה עגול מלוח ממולא בגבינה כחולה ופטריות ומלמעלה מעוטר בעלי רוקט, ויש כמובן גם כריכים ובימי שישי גם ארוחת בוקר מושקעת. במקררים מוצעים קינוחי כוסות ומיצים טבעיים (22 שקלים) ואפילו גלידה שמיוצרת במקום יש פה. בשעות הצהריים אפשר גם לסגור כאן פינה עם עסקית כריך, סלט או עסקית פסטה טרייה שמיוצרת במקום (55-65 שקלים).

אנדרי סחרוב 9, חיפה. ראשון-חמישי 7:30-17:30, שישי 07:30-15:00

ג'ולין בר יין

בהרצליה פיתוח יש את ג'וני (בר יין) ועכשיו יש לו ברמת השרון אחות צעירה בשם ג'ולין: בר יין בלב רחוב סוקולוב. בימי שישי מציעים בג'ולין 1+1 על שאבלי בכוסות ובמהלך השבוע בין 18:00-19:30 יש הפי האוור עם 1+1 על כל כוסות היין. ומה בתפריט? טרטר דג, סלט אנדיב, פלטת גבינות עם ריבה וזיתים וגבינת קמבוזולה בדבש מושחמת בתנור שמוגשת עם טוסטונים. יש גם פלטה עם בשרים מעושנים או פלטה של גם וגם עם בשרים וגבינות, פינצ'ו אלקצופה - לחם מתובל וקלוי עם קרם ארטישוק וגבינת מנצ'גו, ברוסקטת ברזאולה, צלחת עם דגים כבושים וסלטים; קפרזה ובוראטה. כל המנות מתומחרות בין 34-139 שקלים. בגזרת היין, 40 בקבוקים נפתחים מדי יום לכוסות במחיר שנע בין 34-57 שקלים וחוץ מהיין יש גם גראפות וקוניאק. מחירי היין בבקבוקים נעים בין 140-230 שקלים לבקבוק.

סוקולוב 53, רמת השרון. ראשון-חמישי החל מ-18:00, שישי 12