בני ברק כבר מזמן הפכה למוקד קולינרי מהמעניינים והצבעוניים בישראל, בייחוד כשהשבת מתקרבת וכולם נכנסים למצב רוח שמח במיוחד. אז שלחנו את כתב "חדשות האוכל של ישראל", זוכה "מאסטר שף" טום אביב, לסיור אוכל יהודי טעים ומפתיע - והוא חזר משם עם כיפה, ורגל קרושה כמובן.
לסיור יצא טום בליווי של ישראל כהן, עיתונאי באתר "כיכר השבת", שבקיא ברזי הסצנה הקולינרית והרוחנית של בני ברק. "מה שמעניין פה באמת זה התחום של האוכל הכשר, שהולך ומתפתח בבני ברק ובכלל בהרבה ערים חרדיות", אומר כהן, "אבל בני ברק זה המעוז והבסיס להרבה מהמקומות הללו ואין ספק שזה בא לידי ביטוי ביום חמישי בלילה שכולם מגיעים מכל רחבי הארץ למעדניות, למקומות שאוכלים הם צ'ולנט, הרינג או כל אוכל יהודי אחר כדי להתבשם מאווירת השבת".
"כן, תתפלא אולי לשמוע, אבל רק השבוע היה פה במעדנייה אביב גפן. אני אישית ישבתי עם עוד כמה אנשי תקשורת בקצה השני של העיר. אין ספק שזה הפך לטרנד, למשהו שלא רק בציבור החרדי רואים אותו. חילונים, כיפות סרוגות, מזרחים, אשכנזים, כולם באים לטעום את האוכל היהודי. כשמגיעים לאוכל אין בעצם חוקים, אין חילוקי דעות, תמיד על צלחת חמה, על כוס יין, על כוס ליקר, על כוס בירה, כל המחיצות נופלות ובעצם הסעודה הזאת פותרת הכל".
"חדשות האוכל" משודרת בקשת בימים א'-ג' בשעה 15:45.