פלייסר, אשדוד
לא הספקנו לעכל את הפתיחה המחודשת של מארי סקיי לאונג' בנתניה והנה אביב משה פותח מסעדה חדשה נוספת, הפעם באשדוד. פלייסר היא מסעדת דגים חלבית שממוקמת בשדרת המסעדות של אשדוד מול הים. המסעדה מעוצבת בקו עדכני (על עיצוב החלל חתומה מאיה גיגי, זוגתו של השף), במרכזה בר עגול, והיא מביאה לאשדוד את השיק של המסעדות הכשרות השמחות שעליהן סיפרנו לכם לאחרונה. את המטבח מנהל השף עמיר מור יוסף ובתפריט שבנה משה יש מנות כמו "בואי כלה" – חלה צרובה בחמאת אריסה (74 שקלים); לחוח – פיתה ביס לחוח עם קונפי דג (52 שקלים); בויאבז חמאת פסטיס – קבב דג בציר בויאבז (108 שקלים); סיגר של שישי – סיגל מרוקאי במילוי מוסר (48 שקלים); סשימי מחנה יהודה עם אינטיאס (74 שקלים); וסנדוויץ' טונה בחלת בריוש עם איולי אריסה (76 שקלים).
פלייסר. הטיילת 5, אשדוד. 08-8622255. כשר

26.8, צפת
המקום עם השם הלא שגרתי הזה הוא בר יין חדש של השף עמוס חיון, שנפתח במלון כנען של רשת פתאל. התפריט מציע מטבח ישראלי מקומי ועונתי המבוסס על תוצרת של חקלאים, יצרנים ומגדלים מהאזור של המלון בלבד. המרוחק שבהם הוא יקב תל שיפון, שנמצא במרחק של 26.8 ק"מ בלבד ממנו - ומכאן שמו של המקום.
הכנת האוכל נעשית מאחורי הבר של 26.8 ובין המנות בתפריט אפשר למצוא מרק ארטישוק ירושלמי עם צ'יפס ארטישוק, אבקת כרישה שרופה ושמן פטרוזיליה; קרודו פורל צעיר עם תמר כנרת, צ'ילי אדום, זרעי שומר, שמן זית ומלח אטלנטי; מאנטי ארמני במילוי דג אמנון, מנטה, שום, יוגורט ורוטב עגבניות חמאתי; וטורטליני גבינת תום עם קרם שמנת, צ'אטני משמש מיובש, אפונת גינה ותרד בר (34-147 שקלים למנה). תפריט היין כולל יינות מהגולן והגליל (42-46 שקלים לכוס, 140-572 שקלים לבקבוק).
26.8. הגדוד השלישי 106, צפת. 04-6993000. כשר

בר 22, ירושלים
בר חדש נפתח במלון ענבל בירושלים, והוא ממוקם בפינה נסתרת יחסית, בקומת הכניסה לצד הלובי. את הקמת ופתיחת בר 22 מלווים אורן דויטש ויונתן שוויקי, שני יזמים ירושלמים שמגיעים מעולמות הלילה והברים. על עיצוב החלל האלגנטי הופקד המעצב מיכאל אזולאי, שחתום בין היתר גם על הפופולר, אלומה ועוד ברים ומסעדות. את התפריט בנה השף כפיר חדד, והוא כולל בין השאר קרפצ'ו פילה בקר; צלחת חריפים עם פיתות חמות מהטאבון; סשימי סלמון עם טוויל פיצוחים; חציל על האש עם זוקיני, בצלים וטחינה; המבורגר אנטרקוט; ושיפוד אנטרקוט משויש ברוטב יין על קרם שורשים וכמהין.
בר 22. מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. כשר

קוג'י, חיפה
קוג'י חיפה היא המסעדה היפנית השנייה של מנחם דקל, שב-2022 פתח את קוג'י הראשונה בראש פינה. עכשיו הוא מגיע לשוק תלפיות יחד עם שותף אליה בן חיים ומציע מקום של אוכל יפני ועיצוב מינימליסטי. בתפריט תמצאו גיוזה ממולאת בפרגית, סושי מקצועי, לחמניות באן ממולאות בלחי עגל, ראמן ודגים נאים, ויש גם מנות אופנתיות כמו טאקו בלו פין טונה. המקום הוא למעשה בר עם כמה שולחנות קטנים לצידו, אבל מאחורי הפשטות מסתתרת הקפדה מעניינת על ייצור עצמי של הכל, עד לפרטים הקטנים ביותר. זה אומר שגם את הווסאבי מכינים כאן במקום, וגם את הבצק של הגיוזה. אפילו את הפטריות מנחם מגדל בעצמו עבור שתי המסעדות שלו.
קוג'י. סירקין 32, חיפה. 04-6070980. לא כשר
לינק בר, מבשרת ציון
לינק בר החדש הוא בר אוכל צעיר ואלגנטי, האח הצעיר של מסעדת לינק המיתולוגית שנסגרה בירושלים ועברה למושב שורש, הכי תל אביבי מחוץ לתל אביב. מאחורי המקום עומדים מושיק דובר ובנו יובל דובר, שף במקצועו, שהרכיב תפריט עם שמונה-תשע מנות קבועות שאליהן מצטרפים מדי יום ספיישלים לפי מה "שהוא צד" באותו היום מהספקים. בתפריט תמצאו מנות בר קלאסיות כמו צלחת חריפים (18 שקלים); סלט חסות (50 שקלים); עגבניות מגי עם מוצרלה, שאלוטס ולחם שרוף (52 שקלים); ברוסקטה דייגים עם איולי אורטיז, סרדינים וירוקים (64 שקלים); וגם מנות יותר רציניות כמו צ'וריסו או צלחת נקניקים (64 שקלים). יש בו גם הבלחות מעניינות דוגמת סום טאם (52 שקלים), גיוזות ממולאות בכרוב ופרגית (50 שקלים) ולינגוויני סיציליאני עם אנשובי, עגבניות וגרנה פרנו (72 שקלים).
לינק בר. היצירה 5, מבשרת ציון. 02-6239455. לא כשר

פטשו בוטיק, ירושלים
פטשו הוא בוטיק פטיסרי צרפתי חדש שנפתח סמוך לשוק מחנה יהודה. יש בו קפה מעולה וריח אפייה משכר, ויטרינות עמוסות בדברי מאפה ומדפים עם עוגיות ועוגות ארוזות. את המקום פתחו שרה ואביה סאם, שנמצא במקום כדי לעזור. האפייה מתרחשת בחלל הקונדיטוריה, שבינה לבין החנות מפריד חלון זכוכית שדרכו אפשר לצפות בנעשה. התצוגה המרשימה כוללת כריכי קרואסון ענקיים (30-35 שקלים), קרואסונים ממולאים בקרם וניל ותותים (25 שקלים), פחזניות שוקט כמו בפריז (4 ב-10 שקלים), אקלרים, מקרונים, מאפים מבצק מדופף, פלאן (30 שקלים), פאים וטארטים עם קרם פטיסייר ותותים (38 שקלים) ובגטים. על הדלפק יש עוגת פלאן ענקית שאפשר לקנות ממנה פרוסה (32 שקלים). בין העוגיות הארוזות: עוגיות טוניסאיות, אוזני פיל, מדלן עם או בלי שוקולד מבצק צרפתי אמיתי, עוגיות קרוקו, עוגיות חמאה וקרקרים עם 4 סוגי גבינות.
פטשו. אגריפס 88, ירושלים. 02-6422295. כשר למהדרין בית יוסף

רובע, קריית אונו
מסעדת רובע בר יין נפתחה ברחוב דיזנגוף בתל אביב ב-2017. ב-2022 נפתח הסניף השני שלה בהוד השרון, ובימים אלה היא מתרחבת לסניף שלישי, הפעם בקריית אונו. המסעדה החדשה ממוקמת בלב פרויקט שכונת אומאמי החדשה, ליד מחלף בר אילן, ויש בה 100 מקומות ישיבה. לעומת רובע בר יין בתל אביב ובהוד השרון, הסניף החדש יכלול גם בייקרי שייפתח ב-8:00 בבוקר עם מאפים, לחמים, עוגות וכריכים. בנוסף, תוגש גלידה שמייצרים במקום. בתפריט האוכל שילבו לצד מנות הדגל של רובע בר יין גם את מנות הדגל של פלאזה קפה, כמו מחמצת אבוקדו, קרואסון פרעצל ושקשוקה. אם אתם לפטופיסטים או סתם חובבי קפה, בוודאי תשמחו לדעת שבשעות 10:00-16:00 יש כאן ריפיל של קפה. ב-12:00-16:00 יש הנחה עסקית של 15 אחוז וב-17:00-19:30 הפי אוור עם 50 אחוז על האלכוהול ו-20 אחוז על האוכל.
רובע. יצחק נבון 6, קריית אונו. לא כשר
Babica
השפית, המתכונאית ויוצרת התוכן גלי בן שמעון פתחה מסעדה כשרה למהדרין בלב שדרות רוטשילד. במסעדה היא מתכננת להגיש את המאכלים שהיא גדלה עליהם במטבח של סבתא שלה, שעל שמה המקום נקרא. פתיחת המסעדה היא קיום צוואתה הרוחנית של הסבתא וגם הגשמת החלום הגדול שלה עצמה, אז צפו להרבה אוכל מנחם שעד כה היה קשה למצוא על השדרה התל אביבית.
בביקה. שדרות רוטשילד 60, תל אביב. כשר למהדרין
MAZA, תל אביב
אחרי מה שהיה נראה כמו פרק חדש ומבטיח בחייו, תומר אגאי עזב את קבוצת גרקו של צביקי עשת, שם הקים את הסופלקיה. היום הוא פותח מסעדה חדשה יחד עם קבוצת יזמים שאחראים על מקומות בילוי כמו נואמה, אויסטר בר וראביט, וזה קורה לא רחוק מאיפה שפעלה סנטה קתרינה שאותה הוא סגר במפתיע בספטמבר האחרון. מדובר בבר שכונתי קליל משוחרר ונטול חוקים בשם מאזה ובו אגאי מתכנן להגיש מאזות בסגנון שמחבר בין החמארות של שוק לוינסקי לאתונה, לצד קוקטיילים של המיקסולוגית מור קורל. הדגש כאן הוא על נשנושים והמנות טרנדיות כמו הקונספט עצמו. יש כאן מנות כמו פריקסה עם ממרח דלעת, אריסה טונה קונפי, זיתים וצלפים (62 שקלים); קבב דגים על יוגורט וירקות צלויים (78 שקלים); קובנייה של סנטה עם טרטר שייטל, בצל סגול ורוטב חרדל ובלסמי לבן (88 שקלים); וניוקי סרטנים עם סלקים מזוגגים ובשר סרטנים כחולים (98 שקלים). פתוח מ-19:30.

MAZA. נחלת בנימין 45 פינת מונטיפיורי 17, תל אביב