ה-Tiramisuteria נפתחה ביום חמישי האחרון וכבר במוצ"ש כל הטירמיסו נגמר תוך שעה וחצי אחרי. חצי שעה לפני הפתיחה כבר עמד מחוץ לדלתות תור ארוך ו-1,200 מנות טירמיסו הספיקו להימכר בזמן הקצר הזה - לא משהו שיעמוד בדרכו של יאן הרוש - מסעדן אשדודי בן 29 שכל עסק שהוא פותח הופך למוקד עלייה לרגל.

טירמיסו בגודל M (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
טירמיסו M|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

הטירמיסוטרייה החדשה צמודה לפיצריית פארינו ולקפה פת של הרוש בתוך מרכז מסחרי שקט בשכונת מגורים, ומאז יום חמישי האחרון והשכנים לא מצליחים לעכל את מה שקורה ברחוב החד סטרי הקטן שמוביל אליו. אפילו ראש העיר התקשר כבר ליאן כדי לבדוק מה קורה שם.

מה שקורה הוא פשוט מאוד: טירמיסו. אבל טירמיסו ממש טוב. מכינים ומגישים אותו במזללה קטנה שכוללת 7 שולחנות ודלפק. 2 מוצרים בלבד נמכרים כאן: טירמיסו ב-4 גדלים וגלידה בסגנון ג'לטו איטלקי שיאן מייצר במכונת גלידה אמריקאית עם תוספות מדליקות שמשתנות מדי יום. בביקור שלנו במקום זה היה מרשמלו, שגם אותו יאן מכין במקום ואז צורב קלות. הוא מעניק לגלידה בעלת המרקם המושלם טעם מיוחד ביותר. מחיר הגלידה: 30 שקלים.

הגלאטו של הטירמוסריה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
גלאטו של הטירמוסריה|צילום: לין לוי, mako אוכל

טירמיסו בגדלים

אבל רגע, חזרה לטירמיסו. הוא מגיע ב-3 גדלים: S, M, ו-L כאשר הסמול הוא מנה אישית (28 שקלים), M הוא מנה אישית גדולה יותר (55 שקלים) וה-L היא מנה לזוג או לשלושה סועדים (100 שקלים). יש גם מנה משפחתית XL ענקית במשקל קילו וחצי שצריך להזמין יום מראש והיא עולה 350 שקלים.

עיצוב מינימליסטי בקווים נקיים (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
עיצוב של טירמוסריה|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

הטירמיסו קלאסי בכל המובנים: הוא מורכב בצורה ידנית, כל מנה ומנה בקופסה ממותגת שלה. הטירמיסו הזה מורכב מבישקוטי שיאן אופה במקום ונטבל בקפה איכותי של אילי. יש בו גם קרם זביונה, מסקרפונה וקקאו. הזביונה - קציפת חלמונים שמבשלים בעדינות על בן מארי ולאחר מכן מקציפים היטב. זה קרם בעל צבע צהבהב והוא כמו שמיכת קטיפה רכה ואוורירית בעלת טעם מושלם, לא מתוק ולא מריר. הבישקוטי - עוגיות מאורכות, ספוגיות ואווריריות, ספוגות במידה שהן בקושי מורגשות מתחת להר הזביונה והמסקרפונה. התוצאה באמת יוצאת מן הכלל.

כל טירמיסו נארז בצורה ידנית  (צילום: mako אוכל, יחסי ציבור)
כל טירמיסו נארז ידנית לתוך הקופסא|צילום: mako אוכל, יחסי ציבור

"זה היה כתוב לי ברשימת החלומות ב-NOTE בטלפון", הרוש מסביר. "הטירמיסוטרייה הזו הייתה הדבר הבא שרציתי לפתוח אחרי הפיצרייה והמעדנייה. ראיתי מקום כזה ברומא, עמדתי בתור 45 דקות בתור בשביל טירמיסו ואמרתי שאם אנשים עושים את זה באיטליה, אנשים יעשו את זה גם באשדוד. שירטטתי במחברת  איך אני רוצה שהמקום הזה יוראה והנה הגשמתי את החלום". הכול פשוט מאוד.

האשל 9, אשדוד. בתקופת ההרצה שעות הפעילות הן ראשון-חמישי 16:00-22:30, כשר