מסעדות ביסטרו או בראסרי הן פתרון אידיאלי למי שמחפשים ללכת על בטוח, כי תמיד יהיו בתפריט המבורגר, שניצל, סלט טוב, מנת דג ופטה כבד למנה ראשונה; וגם לחגיגות משפחתיות, כי אפשר להניח במידה רבה של ודאות שהמוזיקה תהיה בווליום הנכון, האווירה תהיה ידידותית ולכל אחד יהיה מה להזמין. מצד אחד מסעדה מכובדת, עם אוכל יציב וטוב, מצד שני לא מסעדת שף יקרה ומחייבת, וגם לא בר רועש עם מנות חלוקה. 

בשנה האחרונה הביסטרואים פרחו אצלנו, אולי בגלל ההבטחה לבילוי פשוט ורגוע במציאות שאינה פשוטה ובטח שלא רגועה. בנג'מין בהוד השרון, קפה מרגו בפתח תקווה, מילה בסביון, אגוסטין ברעננה ודוט וקפה פטיט בתל אביב הן דוגמאות בולטות לגל הזה, והנה מצאנו אחת נוספת וראויה מאוד בגדרה, בין רחובות לאשדוד.

השף איתי שלו (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
השף איתי שלו|צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור

אברטו היא לא מסעדה חדשה. היא נפתחה לפני כמה שנים במלון הבוטיק ליר כמסעדת שף בהובלת השף אסף שטרן. לפני 5 חודשים היא הפכה לביסטרו שבו את הקו הקולינרי מוביל השף איתי שלו - מי שהיה הבעלים של מסעדת שלו ביער הידועה בקריית טבעון ולשעבר שף במסעדת 3 כוכבי מישלן ביפן. שלו היה אחד השפים הראשונים בארץ שדיברו על אוכל מקומי וגדולי השפים בארץ, ביניהם הלל תווקולי ויוסי שטרית, עבדו תחתיו. אחרי שמכר את שלו ביער התרחק ממטבחים של מסעדות ועסק בעיקר בייעוץ ופיתוח בעולמות הפודטק. היום הוא עומד מאחורי ביסטרו אברטו, שמגיש בראנץ' שווה, מנות צהריים קלאסיות ותפריט ערב שלא היה מבייש מסעדה תל אביבית.

מנות בוקר באברטו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מנות בראנצ' באברטו|צילום: לין לוי, mako אוכל

בבוקר אוכלים במקום אורחי המלון, וגם סועדים מזדמנים שבאים בשביל בופה לא ענק אבל איכותי, עם גבינות בוטיק, פינת מוזלי מושקעת, סלטים ומטבלים (וגם קפה וכוס מיץ תפוזים סחוט במקום). אפשר להסתפק רק בבופה (120 שקלים), ואפשר להרחיב לאחת משלוש האופציות הבאות: בוקר ישראלי שכולל בופה וגם ביצים לבחירה ועולה 130 שקלים; בוקר אוריינטלי שכולל בופה וגם מנות כמו שקשוקה, פרנץ' טוסט קלאסי או אגס בנדיקט פלורנטין שעשוי ללא רבב עם רוטב הולנדז קטיפתי; ובוקר מושחת, שעולה 145 שקלים ומציע אפשרויות כמו קרוק מדאם ששלו מכין מלחם קסטן, אברטוסט - טוסט מלחם קסטן ממולא בגאודה ופייקון טלה מטוגן בציפוי של קורנפלקס, מיוחד ומושחת מאוד - ופאן דה מי, טוסט גאודה ועליו בשמל עם כמהין וביצת עין שמשלים את החוויה האסקפיסטית בעיר שבה לא מחפשים אותה.

הפרנצ' טוסט של אברטו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פרנצ' טוסט|צילום: לין לוי, mako אוכל
ספיישל סשימי טונה של השף איתי שלו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ספיישל סשימי טונה|צילום: לין לוי, mako אוכל

תפריט הצהריים של אברטו מציע בין השאר צלחת ניגובים (16 שקלים); קרפצ'ו סינטה קלאסי, אבל עם נגיעה מיוחדת של איולי כמהין (64 שקלים); פטה כבד עם ריבת דלעת וערמונים ופירות יער, המוגש עם ברוסקטה פאן דה מי (68 שקלים); וסלט עלים של קיץ עם שילוב שובר שגרה של ויניגרט הדרים, סנט מור מפוחמת ואפרסק (68 שקלים). עוד תמצאו פה המבורגר עסיסי ונקי מתוספות וקשקושים (88 שקלים), שעשוי מבשר מתובל בעדינות שנצלה בצורה מקצועית; אנטרקוט הולשטיין שמוגש עם גראטן מנחם של תפוחי אדמה ובטטות שפשוט נמסו בתוך שמנת וגבינה (230 שקלים); מנות צהריים קלאסיות כמו פרגית צלויה בגריל עם לימון וקשיו (92 שקלים); ופסטות כמו טליאטלה עגבניות צלויות עם אבקת פיסטוק וסטרצ'טלה (84 שקלים) וריגטוני בקר עם מנגולד ברוטב שמנת מפולפלת ופרמזן (108 שקלים).

ספיישל קבב דג (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ספיישל קבב דג|צילום: לין לוי, mako אוכל

בערב טעמתי פוקצ'ה ששילבה יפה מאוד בין קראסט לרוך (29 שקלים) וצלחת ניגובים עם טחינה, סחוג שמכינים במקום, קונפי שום וסלסת עגבניות (22 שקלים); סשימי טונה אדומה ברוטב אסייתי לימוני שמוגש מעל פוקצ'ה מבצק של 94% הידרציה (88 שקלים); וסלט עגבניות עם סטרצ'טלה, שברי קריספי פוקצ'ה, זיתי קלמטה, בצל חרוך ושקדים קלויים שהיה מפתיע וטוב (66 שקלים). בגזרת המנות העיקריות טעמתי סהרוני כרישה וגבינות עם עלי מנגולד ורוטב בר בלאן קטיפתי, שהיו בסך הכל סוג של רביולי אבל מהסוג של מסעדות עילית (94 שקלים); ופילה דג בקראסט פיסטוקים שמוגש מעל רוטב זעפרן ודבש לצד פירה וירקות ירוקים (158 שקלים).

סהרוני כרישה וגבינות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סהרוני כרישה וגבינות|צילום: לין לוי, mako אוכל
ספיישל טרטלט טרטר טונה אסייתי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ספיישל טרטלט טונה|צילום: לין לוי, mako אוכל

מאגף הספיישלים ניסיתי ניוקי ריקוטה שהיו רכים כמו ענן עם ערמונים, קבב דג עם צזיקי וטארטלט מבצק מתפצח עם טרטר טונה, איולי נענע ורוטב בוטנים אסייתי. ונוסף על כל אלה טעמתי גלידת פיסטוק קרמית שמכינים במקום ועוגה באסקית אישית בהגשה מקורית ובביצוע מושלם.

עוגה בסקית אישית (צילום: לין לוי, mako אוכל)
עוגה בסקית אישית|צילום: לין לוי, mako אוכל

שלו הוא שף סוסייר בוגר קורדון בלו בצרפת, וזה ניכר ברטבים שהוא מצוות לכל מנה ומנה. רוטב שמנת ופלפלים שמוגש עם בשר הוא עניין צרפתי מובהק, וצ'ימיצ'רי נקטרינות כמו שטעמתי באברטו לא פגשתי באף מסעדה אחרת. בכל צלחת שהגיעה לשולחן היה רוטב קלאסי עם קיק קטן של הפתעה יצירתית.

לסיכום, שלוש הארוחות שיצא לי לאכול באברטו הבהירו לי שמדובר באחת ההפתעות של השנה - ממש בועה תל אביבית בלב שכונת מגורים בגדרה. אבל הקסם הוא לא רק באוכל עצמו; יש במסעדה גם בר גדול, פטיו סגור נעים וחצר שבה שומעים שכשוך מים שמגיע מהמזרקה, וגם השירות נעים ומשתדל. בכניסה למסעדה יש גם חדר לאונג' נפרד, שכרגע מתפקד כבר וויסקי של המותג מקלן ובעתיד יש לגביו תכנונים חדשים. השף מבטיח שיתקיימו בו ערבים של אוכל אסייתי - הגעגוע הכי גדול שלו - ואולי אפילו יהפוך לבר אסייתי בפני עצמו. בקיצור, יש למה לחכות. 

הבראנץ' מוגש בראשון-שבת ב-7:30-11:30, ארוחות צהריים מוגשות ב-12:00-16:00 וארוחות הערב ב-18:00-23:00.

** הכותבת הייתה אורחת של מלון ליר.

אברטו. מלון ליר, שכביץ 5, גדרה. לא כשר