קשה היום למצוא מסעדה או בית קפה שלא נפגעו מהקורונה אנושות. גם מקומות שבימים כתיקונם היו עמוסים מאוד ונדיר היה למצוא בהם שולחן פנוי מתמודדים היום עם הגבלות שמשתנות תכופות, קהל סועדים שחושש ברובו לצאת מהבית ונזקים כספיים ומורליים עצומים. כך גם במקרה של מסעדת סנטה קתרינה ברחבת בית הכנסת הגדול בתל אביב, מהמוקדים הבולטים ביותר בחיי הלילה בישראל - מתחם שמדי יום היו עוברים בו אלפי אנשים, בליינים וסועדים, שכיום עומד שומם ברובו.
מסעדת סנטה קתרינה נחשבת לאחת מהמסעדות הפופולריות והטובות בארץ, והיא זוכה לעיתים קרובות בפרסים בזכות אוכל נהדר, אווירה משוחררת ועקביות כאחד מהמקומות המובילים בזירת האוכל המקומית. והנה היום מפרסם תומר אגאי, השף של המקום, קריאה לעזרה ומסביר שבעקבות המצב, התקבלו לראשונה אפס הזמנות למסעדה הערב.
בדומה למסעדנים מובילים רבים - כמו רותי ברודו, שהסבירה בחשבון האינסטגרם שלה בשבוע שעבר שאם הסועדים לא יפקדו את המסעדות העסקים פשוט יקרסו ועמם זירת הקולינריה הישראלית כולה - גם אגאי החליט לפנות ישירות לסועדים שלו, ולבקש מהם מפורשות להגיע הערב, ובכלל.
"היום בסנטה יש 0 הזמנות. ב-25 שנה האחרונות אני קם בבוקר וכל הזמן שלי מוקדש לייצר חוויה שתמלא את הכיסאות האלה באנשים שמחים שבאים לקנות רגע, זוגות שבאים לשכוח את היום הקשה ולהיזכר למה בחרו אחד בשני, משפחות שמגיעות מתוך סיר הלחץ היום יומי ומרגישות שוב ביחד, חברים שנפגשים ומעבירים זמן ששווה מיליונים וסתם ארוחות מקריות שמשמחות אנשים", כתב אגאי בחשבון האינסטגרם שלו. "בשבילי זה יותר מכסף, אני מחויב לשמחה של האנשים האלה ובתמורה היא ממלאת אותי בעוד רצון לארח. כל כוס של יין שנפגשת עם עוד כוס עושה לי באוזן צליל שאני חי ממנו, חיוכים של אנשים שטועמים אוכל שלי מחזיקים אותי שפוי ומאפשרים לי להיות אדם מלא. אני אומר בכנות, היום אני פשוט צריך אתכם, בואו".
המסעדות ברחבי הארץ ספגו פגיעה אנושה, הן בעקבות תקופת הסגר, שבה נאלצו להישאר סגורות, הן בעקבות ההוראות החדשות שמגבילות את מספר הסועדים והן בעקבות החששות הלגיטימיים של הקהל, שמורידים את הרצון לצאת ולחגוג במסעדה. גם המסעדות שהחליטו להמשיך ולפעול כרגיל, על אף ההגבלות, סובלות, כפי שמעיד אגאי, מנוכחות דלה ומקושי של ממש לשרוד.