13 שנה הוא פרק זמן מכובד מאוד עבור כל מסעדה. מסעדת יפו תל אביב שנפתחה לפני 13 שנים שרדה מגפה, את מבצע צוק איתן ואת מלחמת חרבות ברזל. עכשיו חיים כהן מתכנן לחגוג לה בר מצווה בסדרת אירועים שיציגו את ההתפתחות של הסצנה הקולינרית בישראל.

במהלך נובמבר-דצמבר המסעדה תהפוך לחלל עם מפגשים קולינריים, קבלות שבת, ארוחות ערב ושיחות סביב הבר בליווי טעימות והכל יוקדש להתהוות וההתפתחות של הקולינריה בישראל.

הסיפור יתחיל ביום שני (11.11) בארוחת ערב מיוחדת בה חיים כהן יבשל יחד עם שניים מבוגרי המסעדה שלו: נאפה מולא ותומר אגאי.

נאיפה, תומר וחיים (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
חיים נאיפה ותומר|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור

בהמשך צפויים להיערך במסעדה אירועי שישי מיוחדים שיספרו את הסיפור של חוויית "שישי-ישראלי". שפים מובילים יבשלו לצד חיים כהן ויגישו תפריטים מיוחדים של אוכל ומשקאות שיעוררו לתחייה מחוות ומסורות של שישי לצד מוזיקה חיה. יחי זינו (פסקדו) יציע את הזווית שלו על ארוחות שישי במסורות היהודיות; יוסי שטרית יפתח שולחן שייתן ביטוי לכל הקשרים והמתחים שבין שולחן האוכל המשפחתי-עדתי-ביתי לבין שולחן הפיין-דיינינג שבמסעדה; והחברים ממסעדת מושבוצ שברמת הגולן יגיעו ליומיים רצופים: לחגוג בחמישי בערב ולקבל את השבת בשישי בצהריים עם רוחות של "חווה עד צלחת", ירקות מהמשק שלהם וגריל ענק עם נתחי בקר מקומי איכותי ועסיסי.

שיחות על הבר ביפו תל אביב (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
שיחות על הבר ביפו תל אביב|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור

באמצע השבוע אחר הצהריים יתקיימו במסעדה מפגשים סביב הבר של המסעדה במהלכם שפים מובילים ואנשי קולינריה ישוחחו עם חיים כהן ויחלקו תובנות וזיכרונות על התפתחות הקולינריה בישראל. המפגשים, המוגבלים ל-30 משתתפים, יציעו אווירה אינטימית וישירה וילווו בטעימות שמשקפות את הסיפורים ואת החוויות המשותפות (בחלק זה ישתתפו רותי ברודו, אייל שני, אסף גרניט, ארז קומרובסקי ורז רהב).

תכנית האירועים לפי תאריכים:

  • יפו-תל אביב מארחת: שלושה שפים, שני דורות, מורשת אחת - נאיפה מולא ותומר אגאי

יום שני, 11.11 | שעה 18:00

  • שישי יפו-תל אביבי: בין שולחן הבית לשולחן המסעדה עם יוסי שטרית

יום שישי, 15.11 | שעה 12:00

  • שיחה על הבר עם חיים כהן - מרות סירקיס עד רותי ברודו: על האבולוציה של תרבות האירוח בישראל

יום שלישי, 19.11 | שעה 16:00

  • שיחה על הבר עם חיים כהן - להפשיט ולפשט: אייל שני על יסודות המטבח הישראלי

יום שני, 26.11 | שעה 16:00

  • שישי יפו-תל אביבי: שנהיה לראש - סעודת דגים יהודית עם יחי פסקדו

יום שישי, 29.11 | שעה 12:00

  • ארוחת ערב: גריל מקומי עם מושבוצ

יום חמישי, 5.12 | שעה 18:00

  • שישי יפו-תל אביבי: גריל מקומי עם מושבוצ

יום שישי, 6.12 | שעה 12:00

  • שיחה על הבר עם חיים כהן - מהשכל לבטן: רז רהב על זהות השף הישראלי

יום ראשון, 8.12 | שעה 16:00

  • שיחה על הבר עם חיים כהן - בלאדי-בלאדי: ארז קומרובסקי על מקומיות בישראל

יום שלישי, 10.12 | שעה 16:00

  • שיחה על הבר עם חיים כהן - לונדון–פריז–יפו–תל-אביב: אסף גרניט על הקולינריה הישראלית מעבר לים

יום שני, 16.12 | שעה 16:00