בין עשרות הקונדיטוריות הטרנדיות ובתי המאפה הפריזאיים שהתאקלמו היטב בארץ, נדיר למצוא מקום בסגנון של פעם שנותר חף משינויים ומצליח להיות מצוין גם אחרי קרוב לתשעים שנות פעילות. זה בדיוק הסיפור של קונדיטורייה אלברט המקסימה משוק לוינסקי בתל אביב, על שמונים וארבע שנות קיומה.

הקונדיטוריה הצנועה אינה בולטת במבט מן הרחוב או בשיטוט בשוק (שהפך בשנים האחרונות למוקד משיכה קולינרי אליו מגיעים מכל הארץ), אך כל מי שנכנס אל המקום מרגיש פתאום כאילו שוגר עשרות שנים אחורה אל תוך עולם שפועל בקצב אחר, איטי וקסום בהרבה מזה של היום.

View this post on Instagram

מרציפני

A post shared by Кошка (@yulyrott) on

View this post on Instagram

טעם של פעם

A post shared by Dovi Arama (@doviarama) on

את הקונדיטוריה פתח בשנת 1935 אלברט יהודה, קונדיטור שעלה לישראל מסלוניקי (שם גם הייתה לו קונדיטוריה). עם השנים התפרסם המקום בעיקר בקרב חובבי מרציפן שהגיעו לרחוב מטלון במיוחד עבור הקסם המתוק הזה, שכן מדובר באחד מהמקומות הבודדים בהם ניתן לחזות ממש אל מול עינייך, עד היום, בקילוף השקדים אחד אחד בסיזיפיות מהפנטת, אותם שקדים שהופכים למרציפן עדין בעבודת יד.

את המקום מפעילים בשנים האחרונות בנו של אלברט יעקב ואשתו לבנה, שהודיעו כי אחרי שנים ארוכות של שימור מסורות אפייה ויצירת ממתקים הגיע הזמן להניח את הכפפות, לכבות את התנורים ולסגור. בסוף חודש יולי יסיים המקום את פעילותו ואין שבורי לב מאיתנו על הפרידה הזאת.

View this post on Instagram

בוקר מתוק

A post shared by Guy Gamzo (@guygamzo) on

לכל אחד יש אצל אלברט משהו אחר שהוא מגיע עבורו אם אלו הנשיקות האווריריות, העוגות או עוגיות מארוצ'ינוס משקדים שנעשות במלוא תשומת הלב ובטעמים שפשוט אין להם תחרות. אנחנו למשל אהבנו במיוחד את עוגת הפרג הנהדרת ואת הבורקסים שמייצרים כאן ואת כל התופינים בעבודת יד. 

המבנה שבו שוכנת הקונדיטוריה עובר בתקופה האחרונה שיפוץ מאסיבי שככל הנראה האיץ את ההחלטה לסגור, כשבנוסף, בעלי הקונדיטוריה רוצים לצאת סוף סוף לפנסיה. אנחנו עצובים מאוד להיפרד מאחד מהמוסדות הנטובים שפעלו בישראל, אך מנסים להתנחם בכך שיש עוד מספר שבועות להיפרד ולהצטייד בעוגיות אחרונות.

קונדיטוריה אלברט. מטלון 36,תל אביב (שוק לוינסקי)