אבולוציית האפייה הישראלית לקחה אותנו כל הדרך מהסגנון האוסטרו הונגרי ששלט כאן בשנות ה-80, דרך גל הפטיסרי הצרפתי ועד עידן הבייקרי שהחליף אותו בהצלחה רבה. הבייקריות שנפתחו בשנים האחרונות בישרו על האפייה החדשה, שהתחברה לטרנד המקומי ולשימוש בקמחים ארצישראליים. שנת 2022 הייתה ללא ספק שנה של פיסטוק וקמחים מזנים מקומיים, לכן דמיינו כמה הופתענו לגלות בייקרי חדש שאין בו לא קינוחים מוגזמים עם קרם ירקרק ולא סיפורי אלף לילה ולילה על חיטה מתקופת הרמב"ם. חברים, תכירו את נומי בייקרי.

נומי בייקרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נומי בייקרי|צילום: לין לוי, mako אוכל

עכשיו עצמו בבקשה את העיניים ודמיינו את הטעמים של מיץ מתפוזים שנקטפו שעה קודם מהעץ, בראוני עשיר בחמאה ושוקולד מעוטר בפירורים של מלח ים אטלנטי וכריך סלט ביצים מושלם בתוך לחמניית חלב רכה כמו ענן. ואז, בדיוק כשנדמה שלא יכול להיות טוב יותר, טרקטור עובר בחצר. אין ספק שנומי בייקרי תספק לכם כמה רגעי נחת בלתי נשכחים. גם בלב וגם בבטן.

התרגשנו לגלות את נומי בייקרי, שהיא בעצם גרסת הבוקר של מסעדת השף המוערכת שממוקמת בכניסה למושב פסטורלי בעמק חפר. אהבנו מאוד את המסעדה שנפתחה לפני קצת יותר משנה תחת פיקודם של צמד השפים יוני דנון וגדי בור, ואנחנו צופים שגם בגרסת הבוקר נומי עתידה לחדור לנו לכל תא ותא - עם האוכל, אבל גם עם האווירה, המוזיקה והשלווה הכפרית הצנועה ונטולת היומרה. החצר הענקית שמקיפה את נומי מלבלבת בכל פינה שאליה תפנו את המבט: ערוגות מסודרות עם גידולים חקלאיים, שבילים מטופחים, זולות קסומות, מדשאה ענקית ופינות ישיבה שקשה לבחור איזו מהן מושלמת יותר. בפנים מחכה לכם תצוגה לא מופרזת של יצירות אפייה שלכל אחת מהן אפשר להקדיש שיר.

עפנו על פוקצ'ת לחם אש מבצק מושלם משוח בשמן זית מדהים של המותג לבנט ממושב אביחיל, ועליה גבינת פטה "טוהר" של משק הירש ועשבי תיבול מהערוגות שבחוץ (34 שקל). לצד הפוקצ'ות מצאנו מגוון עוגיות ענקיות, קוגלהוף קלאסי אבל בגודל אישי עם קליפות תפוז מסוכרות ושברי שוקולד ספוג בסירופ שקדים ומי פריחת הדרים; פחזניות שוקט קטנטנות מעוטרות בסוכר גבישי וממולאות בקרם מוסלין; פרעצלים ו-3 סוגי סנדוויצ'ים - בלחם כוסמין, בפרעצל או בלחמניית חלב. במקרר תמצאו סלט עלים (52 שקל) ומיץ תפוזים/קלמנטינות סחוט ומאחורי הדלפק קפה.

נומי בייקרי - עוגיות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
עוגיות|צילום: לין לוי, mako אוכל
נומי בייקרי - קוגלהוף אישיות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קוגלהוף אישיות|צילום: לין לוי, mako אוכל

זה אולי נשמע פשוט, אבל כל ביס מגיע עם משמעות מיוחדת כי הטעמים העמוקים ממשיכים להדהד בפה גם אחרי שעות. על הקסם הזה אחראית טולי, קונדיטורית בוגרת קורדון בלו בפריז, שעבדה בליון בצרפת ובארץ באורנה ואלה, אצל מאיר אדוני, עם חיים כהן, אצל דניאל זך, בשילה ובטוטו. לפני 3 חודשים היא הצטרפה לצמד השפים של נומי וכך נולד קונספט הבוקר החדש שהוא למעשה "גראב אנד גו" כפרי, קליל ולא מחייב אבל באיכויות של מסעדת שף. לוקחים מגש נירוסטה, ממלאים אותו בשלל מהתצוגה, מזמינים קפה והולכים לתפוס את הספוט המושלם לארוחת בוקר נטולת מנות ביצים גרנדיוזיות. אגב בימי שישי מצטרפים לחגיגה רוגלך, חלות מיוחדות, עוגות בחושות וטארטים. בסך הכול קלאסיקה, אבל כזו שלא מעגלת פינות.

כולם מדברים היום על הקפדה על חומרי גלם, אבל בנומי מרגישים אותה באמת בכל ביס וביס. יש אפס התפשרות בנושא הזה, ומרגישים את זה עד רמת שמן הזית, שמדגיש את הבצק המושלם של הפוקצ'ה, והבחירה בעלעלים הנלווים.

_OBJ

נומי בייקרי. דרך הפרחים 1, כפר מונש, 09-7740635