mako
פרסומת

מחירים טובים זה נחמד, אבל לא מספיק: ביקרנו בסניף החדש של עזרא ובניו בכפר סבא

הסניף החדש של עזרא ובניו הזכיר לנו שפעם אוכל היה רק אוכל - בלי "חוויית בילוי", בלי עיסוק בשירות, ובמקרים מסוימים אפילו בלי לעצור רגע כדי להבין אם בכלל טעים לנו. האם זה מספיק היום? ביקור בסניף החדש של השיפודייה המפורסמת בכפר סבא גרם לנו לשאול את השאלה הזאת, וגם לענות עליה

לין לוי
פורסם:
עזרא ובניו כפר סבא
מרגז, אנטרקוט, פרגית וכבד עוף ב-94 שקלים | צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

עזרא ובניו הוא עסק משפחתי שהתחיל את דרכו ב-1978 באזור, במבנה ענק עם ארובה גדולה שבימי הפעילות יוצא ממנה עשן כבד. בתור מי שגדלה ברחובות בשנות ה-90 אני זוכרת את המקום הזה בתור ה-שיפודייה, שאליה באים רעבים בשביל להעמיס שיפודים במחיר שווה לכל נפש. בשבת היה קשה להיכנס למקום. הוא היה כל כך זול שהיינו עוצרים בו גם כדי לקנות שיפודים בדרך ל"על האש" או להעמיס סירים בדרך לארוחה משפחתית.

הייתם משלמים על 4 השיפודים האלה 94 שקל?
השיפודים | צילום: לין לוי, mako אוכל
עזרא ובניו כפר סבא
עזרא ובניו כפר סבא | צילום: לין לוי, mako אוכל

היום העסק מנוהל על ידי משפחתו של עזרא חנה, שהקים את הסניף הראשון, והוא מונה סניף בבת ים ועוד שניים בראשון לציון (בניהול אחר). ממש לפני שבוע נפתח סניף חדש בכפר סבא, במקום חבוי מול רמי לוי באזור התעשייה, מצידו השני של החניון הגדול. בחושך אפשר לפספס אותו בקלות, אבל אנחנו לא פספסנו.

חצי מחיר מכל מקום אחר בארץ

הביקור בעזרא ובניו כפר סבא מתחיל בתור להזמנה בקופה, עם תפריט שמודפס על דף A4, מנוילן ומודבק לזכוכית. שיפודים פשוטים - כמו פרגית, קבב, מרגז, לבבות, כבד - עולים 18 שקלים האחד. המיוחדים עולים יותר. אנטרקוט, פילה ומולארד עולים 40 שקלים, שקדי עגל 70 שקלים וכבד אווז 85. בשעה 18:00, כשהגענו, כבר לא היה כבד אווז ולא קבב. שיפוד אחד בפיתה עולה 27 שקלים, שניים בפיתה עולים 42 שקלים - חצי מחיר מכל מקום אחר בארץ.

ירקות על האש עולים אצל עזרא ובניו 6 שקלים, חציל עם טחינה 12 שקלים. פלפל ירוק חריף מגיע בחינם, הוא פשוט מונח על הדלפק לכל דורש. ומה עם התוספות? חומוס וטחינה עולים 12 שקלים, סלטים (כרוב לבן, כרוב אדום, ירקות, גזר חריף) עולים 12 לצלוחית קטנה או 16 לגדולה. צ'יפס עולה 12 למנה קטנה ו-16 לגדולה. שתייה קלה עולה 6-12 שקלים. יש גם עסקית עם שני שיפודים, סלטים, צ'יפס, פיתה או לאפה ושתייה במחיר 65 שקלים.

פרסומת
עזרא ובניו כפר סבא. ארוחה ב-149 שקל
עזרא ובניו כפר סבא. ארוחה ב-149 שקל | צילום: לין לוי, mako אוכל
עזרא ובניו כפר סבא
עזרא ובניו כפר סבא. קל לפספס | צילום: לין לוי, mako אוכל

אני הזמנתי 4 שיפודים (מרגז, פרגית, אנטרקוט וכבד עוף), צלחת גדולה עם כל הסלטים, צלחת קטנה של חומוס, צלחת קטנה של צ'יפס, 2 שתייה ו-2 לאפות - ושילמתי 149 שקלים. ארוחה ל-3 אנשים שאחד מהם הסתפק בניגוב חומוס בלבד.

מבחן הוואליו פור מאני

כל השיפודים שקיבלנו היו יבשים, אפילו יבשים מאוד, ונטולי כל תיבול. אפילו מלח לא היה בהם. הצ'יפס היה מהסוג הסמרטוטי ביותר, שומני ומיותר לגמרי, והסלטים תעשייתיים. החומוס היה מהסוג הכי זול, יציקה אפורה שמגיעה בתוך קופסאות פלסטיק ענקיות, ולטחינה היה מרקם ג'ליי מוזר. המנה המתובלת היחידה בארוחה הייתה סלט הגזר, שהיה חריף מאוד. הירקות בסלט הירקות נראו עייפים, כמעט נטולי צבע, ובאופן כללי זו אולי הייתה ארוחה לא יקרה - אבל גם מאוד לא טעימה.

פרסומת

מבחינת האווירה - כמו הסניפים האחרים גם כאן מדובר בחלל גדול. בסניף כפר סבא יש שולחנות ערומים וכיסאות פלסטיק. האכילה היא בכלי פלסטיק - הצלחות וגם הסכו"ם הם חד פעמיים, והמלח והפלפל בשקיות נייר. לזה אפשר להוסיף שולחנות שלא מפונים בזמן, תור ארוך והרבה התפרצויות כעס על הזמנות שמתעכבות. בקיצור, כאוס.

עזרא ובניו כפר סבא
עזרא ובניו סניף כפר סבא | צילום: לין לוי, mako אוכל
עמדת סכום עזרא ובניו כפר סבא
עמדת סכום עזרא ובניו כפר סבא | צילום: לין לוי, mako אוכל

הסניף נמצא עדיין בהרצה, ויש לקחת את זה בחשבון. הוא נפתח ביום שני ואני הגעתי בחמישי - ועדיין, ציפיתי לאווירה נעימה יותר, או לכל הפחות לפחות בלגן ולכלוך - באזור הגריל, הסלטים, בכל מקום. התור בקופה מהיר ונותני השירות נחמדים, אבל גם להיחשף לשני עובדי הגריל רבים זה עם זה, ואז יוצאים לסיגריה וחוזרים לשיפודים עם ריח העשן, לא היה נעים.

פרסומת
אין פינוי שולחנות. תסתדרו לבד
אין פינוי שולחנות. תסתדרו לבד | צילום: לין לוי, mako אוכל

האם אפשר להתעלם מכל זה בשביל ארוחה זולה? את החישוב הזה יעשה כל אחד לעצמו, אבל קודם כל נסו להוריד בשר יבש משיפוד בעזרת מזלג מפלסטיק, או לחתוך אותו בסכין חד פעמי. נראה אתכם.

עזרא ובניו מזכירים לנו שפעם אוכל היה רק אוכל. שלא היה צריך עיצוב, רהיטים יקרים ומלצרים מקצועיים כדי ליהנות ממנו. הבעיה מתחילה כשגם ההנאה הזו מוטלת בספק בגלל הרעש והבלגן. אם הבשר היה מוצלח היה אפשר להמליץ על חוויית הלואו קוסט הזאת למרות הכל, אבל כמו שזה עכשיו - עדיף לזרוק חזה עוף לאייר פרייר ולאכול אותו בשקט מול הטלוויזיה.

תגובת המסעדה:

המסעדה שלנו נפתחה ממש לאחרונה - ב-25.11 - ואנחנו נמצאים בתקופת הרצה קצרה, כפי שגם פרסמנו מראש. בתקופה הזו אנחנו פועלים עם צוות מצומצם עד שנבנה צוות מלא שיעניק את השירות והאווירה הטובה שסבא שלנו לימד אותנו תמיד לתת לכל סועד.

בימים האחרונים התקיימו ביקורות של העירייה ומשרד הבריאות, שהציגו מספר דרישות לתיקונים באזור המטבח והשטיפה. עקב כך אזור שטיפת הכלים מוגבל זמנית, ולכן אנו משתמשים בכלים חד פעמיים עד לסיום העבודות - הכל בהתאם להנחיות.

אנחנו מזמינים אתכם להגיע שוב לחוויה מתקנת ולקבל את השירות החם, האוכל הטעים והאווירה המשפחתית שאנחנו שואפים להעניק לכל אורח.

התע"ש 10, כפר סבא. ראשון-חמישי 10:00-23:00. כשר