להגיע לנחלת בנימין בתל אביב בשישי בצהריים זה לא בהכרח משימה פשוטה: חם, עמוס, לח, סואן, רועש, וזה אפילו לא משנה אם הגעתם מקרוב או מרחוק. אבל ברגע שנכנסים למסעדת רדלר, מתנתקים מכל ההפרעות, נרגעים מהלחות האלימה של יוני בישראל ומבינים די מהר: הגענו למקום עם קלאסה, אפשר לשחרר ולהתמסר. רדלר, שנפתחה לפעילות בספטמבר 2022 אחרי הרצה לא קצרה, היא ללא ספק אחת מהתחנות הכי נחשקות ברחוב שהפך לאחד הרחובות הכי עמוסים-קולינרית בתל אביב.
גם מושיקו גמליאלי הוא שם מוכר מאוד - בעיקר בזכות מסעדת מונא הירושלמית שלו שציינה עשור בקיץ הקודם, המון בזכות בר 51 התל אביבי וגם בזכות "הטבח", שגמליאלי שימש בה כיועץ קולינרי של הסדרה וגם שיחק תפקיד אורח. ולמרות היותו "שף סלב", מי שהציץ בזמן הסעודה שלו ברדלר לכיוון המטבח, ראה שם את מושיקו גמליאלי מוציא מנות, מתרוצץ במטבח עם יתר הטבחים והטבחיות ומתבונן על הצוות, הסועדים והתגובות.
עד עכשיו לא הוגשו בראנצ'ים ברדלר, הוגשו בה ארוחות צהריים שכללו תפריט זהה לתפריט הערב, מינוס כמה מנות שנשארו רק בתפריט הערב. כעת החליטו במסעדה להציע לראשונה מנות חדשות: אוכל בראנץ' קלאסי, בלי להתפזר יותר מדי ודבקו ב-5 מנות ווינריות: צמד ביצי עין עם טוסט האם אנד צ'יז בגוון זהב מושלם מחולק ל-6 (62 שקלים), אגז בנדיקט על פרוסת קסטן מחמצת, חמאת מיסו וסלמון או בייקון לבחירה (72 שקלים), רושטי, גרבדלקס, סלקים ושמנת חמוצה עם חזרת מגוררת (64 שקלים) ודג ים כבוש, סלט ביצים, עריסה ופוקצ'ה שומשום (66 שקלים) או פרוסת בריוש עטופה בדבש מקורמל לצד יוגורט הדרים (36 שקלים).
גם תפריט הקוקטיילים נשאר קלאסי (בחרנו אספרסו מרטיני ולא התחרטנו), והשוס האמיתי הוא שתפריט הצהריים עדיין מוגש לצד מנות הבראנץ'. זה אומר שאפשר לשלב מנות מהתפריט הקבוע של רדלר ועדיין לטעום דברים חדשים, ככה שגם קהל שמגיע למקום אחרי בילוי של ליל חמשי/שישי יכול ליפול על מנת בראנץ' שמנונית של אחרי חמרמורת, וגם קהל שהגיע לארוחה קלילה יותר יסתדר יופי, לא חייבים להתחייב.
זה בדיוק מה שעשינו: לצד מנת סשימי דג ים (82 שקלים) שאומנם לא זולה, אבל מוקפדת וטעימה ושרימפס טמפורה מצוינים (62 שקלים) מהתפריט הרגיל של רדלר אכלנו מנת בראנץ' מעולה: שלישיית לביבות רושטי דקות ופריכות, שמנת חמוצה ועליה חזרת מגוררת וגרבדלקס (64 שקלים). מעל הגרבדלקס, שנפרס לחתיכות בעובי וגודל מושלמים הונחו סלקים צלויים, שהדהדו את הסלק בתערובת הכבישה של הסלמון. כביכול מתבקש להוסיף למה ביצה על מנת להעשיר אותה, אבל אין צורך - הרושטי מעניקים את כל השומניות הנדרשת והטעמים הטובים של הכבישה משתלבים בהרמוניה עם השמנת והסלק הצלוי. התלונה היחידה היא ששווה לשקול להפוך את שלישיית הרושטי לרביעייה לטובת זוגות שחולקים את המנה ועשויים להתקוטט על הדיסקית הפריכה המטריפה הזאת.
את הארוחה סיימנו עם פחזניות מלאות בקרם שמנת ושוקולד לבן שהונחו על ריבת חלב עם ג'ינג'ר וליים. האיזון העדין בין טעמים עוצמתיים ומרקמים נשמר גם פה עם פחזניות אווריריות, קרם טעים ותיבול רענן שהקפיץ את אותו קרמל/ריבת חלב. אז נכון שבימים כאלה יציאה לבראנץ' או כל ארוחה אחרת במסעדה מרגישה כמעט מוגזמת או לא במקום, אבל אם כבר להשקיע ולהוציא לא מעט כסף, אז לפחות לקבל את התמורה המלאה מא' ועד ת': שירות יעיל וקשוב, חלל מוקפד ויפהפה שאפילו התאורה בו מותאמת במיוחד לחוויית האכילה וכמובן אוכל מצוין. ברדלר זה קרה.
רדלר. נחלת בנימין 48, תל אביב יפו. טלפון: 03-7283830. לא כשר