אחרי מסעדת ארמון סהרה המצוינת, למרגלות הר תבור נפתחת עוד מסעדה חדשה, שמשלבת בין המטבח הערבי והאיטלקי. המקום, שנקרא תותי TOTI, הוקם על ידי בני זוג: הוא שף מזה 14 שנים והיא עובדת לצדו במטבח ובפלור. 

השף חמודי איברהים (שעבד בעבר בין היתר במסעדת שטורדל החיפאית) ואשתו אימאן מציעים בתותי ארוחות בוקר, צהריים וערב שבבסיסן שפע בצקים. ארוחת הבוקר כוללת חומוס, סלט חצילים בטחינה, חלבה ביתית, פוקצ'ה, ביצים, גבינות ושתייה קרה וחמה במחיר של 100 שקלים לזוג.

 

מסעדת טוטי  (צילום: LMSY,  יח
יש גם פיצה נאפוליטנית קלאסית |צילום: LMSY, יח"צ

 

מסעדת טוטי בצפון  (צילום: LMSY,  יח
וכן בשרים |צילום: LMSY, יח"צ

בשעות הצהריים והערב מציעים כאן בין היתר מסאחן על בסיס בצק פיצה נפוליטנית; סארסיסו - נקניקייה פיקנטית מבושלת עם שום ולימון; עראייס עם טחינה וירקות; מחלוט'ה תותי - ביצים מטוגנות עם בשר לצד מטבל לבנה עם שמן זית וסלט ירקות; סלט פאתוש עם גבינת פטה על תערובת חסה וירקות בשמן זית ולימון; ומוחמר עוף - רצועות עוף עם בצל וסומק בשמן זית על פוקצ'ה. המחירים נעים סביב חמישים שקלים למנה ראשונה.

בין המנות העיקריות במקום: פאייה פירות ים עם פטריות, עגבניות, פטרוזיליה, בצל, פלפל קלוי, ונענע; אסקלופ חזה עוף עם ירקות בתנור ותפוח אדמה ורוטב שמנת פלפל; פיצה נפוליטנית קלאסית ועם תוספות לבחירה; פטוצ'יני ברוטב רוזה ופרמזן; ופסטה רדיאטורי בולונז. בין 55-79 שקלים למנות עיקריות. הקינוחים כוללים קלאסיקות ערביות כמו כנאפה ווחלואוויאת אל ג'יבן.

המקום פתוח בימות השבוע משעה תשע בבוקר ועד אחת עשרה בלילה וכן בימים שישי ושבת באותן השעות.

תותי (toti) .כפר דבוריה. 04-9999212. לא כשר