נובו סושי בר, הרצליה

בהרצליה נפתחה מסעדה אסייתית חדשה וכשרה. התפריט, של השף בוריס שקולניק, מציע מגוון קומבינציות סושי בטווח מחירים שבין 91 ל-431 שקלים, סושי בהרכבה (38-42 שקלים לרול) ומנות מוקפצות. בגזרה הזו יש מבחר מנות קאלט כמו פרייד רייס שיכול להגיע עם טופו, בקר, אווז או עוף (59-62 שקלים), פאד תאי (64 שקלים) וגוס נודלס עם אטריות ביצים ואווז מעושן (65 שקלים). חוץ מזה יש בתפריט גם סלטים כמו וואקמה (55 שקלים) ורולים ספיישל (42-61 שקלים).

נובו סושי בר. וינגייט 42, הרצליה. כשר

 


בר, תל אביב

למרות שלא חסרים בתי קפה בתל אביב, בית הקפה של האחיות שירה ותמר בר מצליח למשוך אליו המון תשומת לב. מדובר ב"חלל גסטרונומי" שמעוצב בסגנון אקלקטי מינימליסטי, ואפשר גם לקנות בו מרקחות, ריבות ומותססים שהאחיות מכינות בעצמן.

תמר, בוגרת לימודי תקשורת חזותית, מביאה איתה למקום החדש את החיבור לאסתטיקה, ובר שעבדה במסעדות חיפאיות מביאה את החיבור לאוכל. התפריט מציע תמהיל מקורי שכולל לאטה שומשום שחור (18 שקלים), תה שעורה יפני (14 שקלים), תה הוניצ'ה (18 שקלים) ואייס מאצ'ה (22 שקלים). בגזרת האוכל יש כריכים בלחם של חגי והלחם - עם אבוקדו ורוזמרין (24 שקלים), עם כרובית צלויה, אריסה, טחינה, בצל מוחמץ וחסה (29 שקלים), עם חציל מלנזנה וכרוב קריספי (29 שקלים) ועם סקיפי וריבת תות שהאחיות מכינות בעצמן (29 שקלים). בגזרת המתוק הן מציעות בין השאר עוגיות שוקולד צ'יפס עם צ'ילי (6 שקלים), עוגת פודינג לחם (24 שקלים) ובננה מיסו עם חמאה שרופה (18 שקלים).

בר. וולפסון 42, תל אביב. לא כשר

איצוב אקלקטי מינימליסטי (צילום: עומר אסף, יחסי ציבור)
בר - בית קפה חדש בתל אביב|צילום: עומר אסף, יחסי ציבור
כל ערב ערך מוסף (צילום: עומר ברנגה, יחסי ציבור)
בירבזאר כפר דניאל |צילום: עומר ברנגה, יחסי ציבור

סורסטו, תל אביב

רחוב הארבעה בתל אביב חונך בר יין חדש בשם סורסטו. עידן וקנין (בעלי מסעדת אובן קובן), שף קונדיטור אדיר בן הרוש (לשעבר שילה) והסומלייה צור לסטר (שילה, ג'ורג' וג'ון) רוצים להציע כאן מחירים נגישים ומבטיחים: אירוח ביתי שלא יעלה יותר מ-350 שקלים לזוג כולל בקבוק יין ושירות. התפריט מציע מנות כמו שרימפס צלויים על סלט (48 שקלים), טורטייה דה פטטאס (38 שקלים), סשימי דג עם חזרת ועלים (67 שקלים) וקרודיטה ירקות ובנייה קאודה (48 שקלים). ומה בגזרת האלכוהול? חוץ מ-50 סוגי יין (מ-34 שקלים לכוס) יש גם סאקה ושפריצים. המקום פתוח גם בבוקר, אז הוא משמש כבית קפה, ובצהריים אפשר לשבת בחלל החיצוני שעל כיכר גבעון ולעבוד עם הלפטופ.

סורסטו. הארבעה 16, תל אביב. לא כשר

 


Lamore, ראשון לציון

בתפריט של לאמור, האיטלקית החדשה בראשון לציון, תמצאו פיצות בסגנון נפוליטני שנאפות בתנור, פסטות בעבודת יד, סלטים וכריכים. מבחר המנות הראשונות כולל סלט בוראטה (69 שקלים), פוקצ'ה (42 שקלים) וברוסקטת עגבניות (42 שקלים), והפיצות מגיעות עם תוספות כמו ארבע גבינות, רוטב פסטו, רוטב לבן ומחית כמהין או בוראטה (63-79 שקלים). בגזרת הפסטות יש קצ'ה א-פפה, פפרדלה ברוטב שמנת כמהין ופסטות ממולאות כמו רביולי גבינות (57-63 שקלים).

לאמור. ילדי טהרן 8, ראשון לציון. לא כשר

 


בירבזאר, כפר דניאל

מבשלת בירבזאר פתחה בר חדש עם 12 ברזי בירה, ונוף ייחודי של חלל התסיסה שבו מיוצרת הבירה. בשביל הערך המוסף, בכל יום בשבוע תתקיים במקום תוכנית משתנה: בימי ראשון יהיו סדנאות בירה, השקות של בירות חדשות, כיתות אומן וערבי פיצה עם רוני מפיצה רומא בשוהם; בימי שני יהיו ערבי במה פתוחה לאומנים צעירים מהאזור; בימי שלישי - מבצע של 1+1 על כל הבירות לאורך כל הערב; בימי רביעי הופעות חיות; בימי חמישי שף אבירם מינצמן יגיע למבשלה עם פודטראק המעושנים שלו; ובימי שישי המקום יארח יריד עם דוכני אוכל, אומנים וחקלאים. ב-18:00-20:00 יש הפי אוור של 1+1 על כל הבירות.

בירבזאר. כפר דניאל, חבל מודיעין. כשר

 

משקאות חמים לא שגרתיים ועוגיות שחייבים לטעום (צילום: עומר אסף, יחסי ציבור)
צילום: עומר אסף, יחסי ציבור

בר ים, אשדוד

בר ים היא מסעדת דגים חדשה מבית חנות הדגים האשדודית שירת הים. תפריט המסעדה מציע את כל ההיילייטים של התקופה: צלחת חריפים ופוקצ'ה לפתוח איתן את הארוחה, מגוון מנות דגים נאים, ברוסקטות עם דגים נאים וסלט קיסר. המקום פתוח מ-19:00 ויש בו גם מנות "רציניות" יותר כמו פסטות עם דגים, פילה דג צרוב על הפלנצ'ה, דגים מטוגנים וספיישלים של אנשי הים כמו ביצי דגים מוקפצות.

בר ים. הקישון 13, אשדוד. כשר