עסקיות חדשות במלגו ומלבר בסופי השבוע, תל אביב
השף מוטי טיטמן מציע ארוחות עסקיות חדשות בצהריים של סופי השבוע. התפריט כולל לחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית. בין המנות: טורטליני גבינת בושה; פילה לוקוס ארטישוק ירושלמי אפוי, זוקיני וחזרת לבנה על קרם ארטישוק ירושלמי; פטוצ'יני פירות ים עגבנייה, טרגון וציר פירות ים; וצלעות טלה כרוב אפוי, גזרים צבעונים, תפוחי אדמה בעשבי תיבול וגרידת לימון, וציר עוף חום. לצד תפריט העסקיות יוצע גם תפריט ילדים במחיר 59 שקלים לילד הכולל מנה עיקרית וכדור גלידה לקינוח.
מלגו ומלבר. רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214
לילות רמדאן, רהט
במסגרת חודש הרמדאן ייערכו שלל אירועים וסיורים להכרת האוכל המוסלמי בכפרים וישובים ברחבי הארץ. ברהט יתקיימו סיורים קולינריים בימים חמישי ושבת (16.5, 23.5, 18.5, 25.5) ובמהלכם יאכלו המסיירים בארוחת אפטר מסורתית וילמדו להכין את קינוח הקטאייף. מחיר הסיור: 100 שקלים למבוגר, 50 שקלים לילד מעל גיל שנתיים ועד 12.
לפרטים נוספים והרשמה: bedo.tourism@gmail.com
לילות רמדאן בצפון הארץ
במסגרת חודש הרמדאן ייערכו אירועים וסיורים משעות אחר הצהריים גם בטירה, טייבה, סחנין, כפר קאסם ושפרעם. במסגרת הסיורים יוצאים לשיטוט בין דוכני השווקים המסורתיים, מתארחים בבתים פתוחים וסועדים את סעודת האפטר החגיגית.
שוק אומני אוכל, אבו גוש
ביום שישי (3 במאי) מעשר בבוקר ועד לשעה לפני כניסת השבת תערוך תנועת הסלואו פוד בישראל שוק אוכל מיוחד. במקום יוצבו שלל דוכני מזון שיציעו בין השאר שבלולי פילו במילוי גבינות או תרד, פיצה בטאבון, חצ'פורי, והרבה יין ובירה מקומית. כמו כן יימכרו במקום מגוון חומרי גלם מצוינים ומקומיים.
בוסתן אבו גוש. המצפה, אבו גוש. 02-5337120
תפריט חדש בנורמה ג'ין, תל אביב
בר האוכל נורמה ג'ין מציע תפריט חדש על בסיס מנות חזיר. בין המנות: עראייס חזיר ובקר עם עגבניות צלויות מהגריל (69 שקלים), ספריבס עם רוטב ברביקיו נורמה ג'ין (115 שקלים) ופרושוטו ומלון (69 שקלים).
נורמה ג'ין. אליפלט 23, תל אביב. 03-6837383
תפריט טעימות חדש במסעדת רוטנברג, גשר
מסעדת רוטנברג המקסימה בגשר מציעה קונספט חדש של תפריטי טעימות שכוללים 8 מנות במחיר של 250 שקלים לסועד. תפריטי הטעימות ישתנו מעונה לעונה ויתבססו על חומרי גלם מהאזור. בין המנות: גבינת מרסלן ממחלבת ברקנית עם ריבת תות וברנדי; קולרבי שעוטף ארטישוק ירושלמי עם יוגורט קשיו מותסס, שומר בר ואבקת עלי ליים מהגינה; ולבבות ברווז בגריל עם פלפל מעושן, פולנטה אפויה עם תרד בר, קטשופ פטריות וברנדי.
רוטנברג. גשר הישנה. 04-6752237
תפריט טבעוני חדש בצפרירים 1, חיפה
המסעדה החיפאית מציעה תפריט חדש של מנות טבעוניות, ביניהן: שווארמה פטריות פורטובלו עם טחינה, עמבה, שאטה, בצל סגול, סומאק ופיתות שרופות (54 שקלים); פילה דלעת ופירה ערמונים (69 שקלים); לביבות כרובית ועשבי תבלין, סלט ירקות וטחינה הר ברכה (68 שקלים); וחציל קלוי על הגריל, טחינה, מטבוחה חריפה בבישול 8 שעות, פטרוזיליה, פלפל חריף ובצל סגול (44 שקלים).
צפרירים 1. צפרירים 1, חיפה. 04-8112235
בראנץ' יווני בבוסתן הגליל
בימי שישי, 3 ו-17 בחודש, מ-11:00 יציעו עידן רקיר ואביחי פחימה בראנץ' יווני עם תפריט אותנטי והרבה אוזו בבוסתן הגליל. בתפריט: בואיקוס, חציל שרוף בטחינה וביצה קשה, עגבניות מגורדות עם שום, ציזיקי, פאבה, ופלאפל דייגים.
בראנץ' חדש במסעדת המקדש, כפר סבא
מסעדת הבשרים הכשרה בכפר סבא עורכת בראנץ' חדש בימי שישי עם מנות במחיר עד 59 שקלים, לצד כוס יין הבית ב-23 שקלים. בין האופציות: סלט חזה אווז מעושן עם מיקס פירות הדר וקרפצ'יו שומר (56 שקלים); קרפצ'יו קולרבי, פופקורן קינואה כמהין ובצל כבוש (32 שקלים); נתח קצבים בעישון קר לצריבה על אבן לבה (49 שקלים ל-100 גרם); ופלטת שרקוטרי יהודי בעבודת יד לצד קורנישונים וחרדל יוזו ביתי (59 שקלים). הבראנץ' מתחיל בשעה 11:00 ומסתיים שעה לפני כניסת השבת.
המקדש. עתיר ידע 4, מתחם אושילנד. א.ת כפר סבא. 09-9777007
מתחם פוד טראקס חדש בעופר בילו סנטר
מתחם אוכל בסגנון פוד טראקס החל לפעול בעופר בילו סנטר. בין האפשרויות במתחם: אוכל סיני, אוכל מקסיקני, סניף של דומינו'ס פיצה וסניף של בורגראנץ'.
יום הולדת 12 לטרקלין, תל אביב
המסעדה חוגגת יום הולדת ותציע מ-5 עד 30 בחודש תפריט ובו 12 המנות האהובות ביותר שנמכרו במסעדה במהלך השנים. ארוחה לבחירה ובה כוס יין, מנה עיקרית ומנה ראשונה תעלה 250 שקלים לאדם. בין המנות: סינטה לצריבה אישית על חלוק נחל; שיפודי אנטרקוט לצד פוטטו צ'יפס; וסטייק רוקה - רצועות בשר על פוטטו צ'יפס עם בצלים מקורמלים ועלי רוקט.
הטרקלין. היכל התלמוד 4, תל אביב. 03-5660013
סוף שבוע קטיף בנווה אטיב
כבר הנופש רימונים בנווה אטי"ב מציע הטבה שתקפה עד 30 ביוני וכוללת אירוח ל-2 לילות בכפר הנופש עם קטיף דובדבנים משפחתי ביעד אודם במתנה.
עסקית חדשה בסופרה על הים, בת ים
המסעדה הגיאורגית בטיילת בת ים מציעה עסקית חדשה שתוגש מדי יום בשעות 12:00-18:00. העסקית כוללת מנה ראשונה לבחירה ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית. בין המנות: חציל במילוי אגוזי מלך ועשבי תיבול, צ'יבוריקי, בוריק ביצה, קבב גיאורגי וחורצ'יאני - מאפה גיאורגי עם בשר טלה וביצת עין.
סופרה על הים. דרך בן גוריון 136, בת ים. כשר
אירוע בשרים ובירה בחצר מבשלת שבט, פרדס חנה
מהשעה עשר וחצי ביום שישי (3 במאי) תתקיים במבשלת שבט חגיגת בשרים. באירוע יוצעו מנות שונות וכן בירות הדגל של המבשלה. הכניסה למקום חופשית.
מבשלת שבט. החרושת 2, פרדס חנה. 058-5572777
עד ל-18 במאי תתקיים במסעדת דקא פעילות עם האמן גיל גורן (שגם יתארח במקום ב-6.5), במסגרתה יצר שף המקום תפריט מיוחד עם מבחר יינות מותאמים שיוגשו לצידו. בין המנות: סביצ'ה סלמון יהודי, מרק בויאבז, רביולי ערמונים ופרמזן, פילה בס על ריזוטו מזולה ופילה דג ים בקראסט זרעי דלעת. המחיר לארוחה: 450 שקלים לזוג.
דקא. התעשייה 10, תל אביב. 03-562-9900
שעה שמחה חדשה בפר דרייר, תל אביב
המסעדה ובר היין פר דרייר עורכת שעה שמחה בימות השבוע מ-16:00 ועד 19:00, ובה יוצעו 50 אחוזי הנחה על כל המנות בתפריט (לא כולל קינוחים, משקאות וספיישלים).
פר דרייר. בת עמי 7, תל אביב. 03-6292111
סניף חדש לרשת ביירן מרקט, נתב"ג
רשת הנקניקיות פתחה סניף חדש במעבר C בטרמינל 3, ובו תמכור מבחר נקניקיות כמו קנקר עוף קלאסי; בראטוורסט - נקניקיית עוף ועשבי תיבול; ונקניקיית ציידים עם עגל ואווז. בסניף החדש יוצעו גם כריכי בשר שונים וסלט עוף, והוא יהיה פתוח 24 שעות ביממה בכל השבוע.
ביירן מרקט. אולם שחקים, מעבר C, טרמינל 3, נתב”ג
בית פתוח בבית איש הענבים, יפו
בימים שישי ושבת בשעות 10:00-16:00 יתקיים בית פתוח ליינות ישראליים בבית איש הענבים. האירוע יכלול מגוון רחב של יינות לטעימה וההשתתפות בו מותנית ברכישה מוקדמת של כרטיסים במחיר 100 שקלים (או 125 שקלים לרכישה במקום).
בית איש הענבים. בעל הטורים 12, יפו. 03-5180533
שיתוף פעולה חברתי בין יקב טוליפ למסעדות ברחבי הארץ
יקב טוליפ חובר במהלך חודש מאי למגוון מסעדות שבמהלך החודש יאספו את הכסף ממכירות של יין מבית היקב לתרומה לכפר תקווה לבעלי צרכים מיוחדים. בין המסעדות המשתתפות: משייה, קיטשן מרקט, לה רפובליקה, ים 7, לבקה לוקה, מגדלנה, אוקטגון, בלה, דון ויטו ודוניה רוסה.
יקב טוליפ. כפר תקווה, קרית טבעון. 04-9830573
טיקה, מסעדה חדשה בשוק צפון ברמת החייל, תל אביב
המקום החדש מציע מנת נאן-וויץ', כריך נאן ובתוכו שיפוד בש, עוף או טופו שהושרה במשרה הודי ונצלה בטנדור הודי עם ירקות טריים ורטבים (39-44 שקלים); ומנות נוספות כמו צ'יקן טיקה מסאלה (52 שקלים); צ'יקן קארי צהוב – שיפוד נתחי עוף בתבשיל קרם קוקוס, גראם מסאלה, שעועית ירוקה וקארי (52 שקלים); וצ'יקן טנדורי – כרעיים של עוף במסאלת תבלינים (54 שקלים).
טיקה. ראול ולנברג 20, תל אביב. 03-7511300
קולקציית בשרים בקצבייה ליום העצמאות, מחלף חבצלת
הקצבייה בביתן אהרון מציעה מוצרים חדשים ליום העצמאות. בין האפשרויות: נקניקיות צ'דר ותבלינים (79 שקלים לקילוגרם), נקניקיות מרגז פליאו עם בשר טלה, בקר ותבלינים (79 שקלים לקילוגרם), קבב טלה עם בקר וטלה (69 שקלים), שיפודי פילה בקר (239 שקלים לקילוגרם) ושיפודי לבבות (59 שקלים לקילוגרם).
הקצבייה. מרכז מסחרי ביתנ'ס, מחלף חבצלת. 09-8664771
רשת רק בשר מציעה המבורגר חדש בהרכבה אישית, שמאפשר שילוב של סוגי בשר שונים - שנבחרים בוויטרינת הבשרים ונטחנים ונצלים במקום. המחירים להמבורגר לפי משקל נעים בין 89 ל-169 שקלים, והמנה מוגשת עם תפוחי אדמה דרוסים. ההמבורגר החדש לא מוגש בסניף ראשון לציון.
דוכן חדש לקונדיטור נועם נחמיאס, תל אביב
הקונדיטור נועם נחמיאס ממסעדת קימל בגלבוע יפתח ביום שישי הקרוב (3 במאי) דוכן פופ אפ בקניון TLV. נחמיאס ימכור כאן מגוון עוגות וקינוחים ב-10:00-16:00 בימי שישי בלבד.
סניף חדש לרשת BBB, אשקלון
רשת המסעדות פותחת סניף חדש באשקלון, שכולל 90 מקומות ישיבה ומרפסת חיצונית. הסניף כשר ויפעל בימות השבוע מהשעה 12:00 ועד חצות, בימי שישי מ-12:00 עד 15:30 ובשבת מצאת השבת ועד 00:30.
BBB. מרכז גלובוס סנטר מבקיעים, אשקלון. 08-6144044. כשר