על VUNA אחראי צוות פיתוח ישראלי של אסם-נסטלה והיא אמורה להיות תחליף לטונה משומרת עבור צמחונים/טבעונים וכל מי שמפחית צריכת מוצרים מהחי. המוצר מיוצר בישראל, הוא מכיל חלבון סויה וחלבון אפונה ללא חומרים משמרים וערכו הקלורי הוא 206 קלוריות ל-100 גרם. נכון לכרגע VUNA תשווק בבתי קפה של רשת לנדוור ובהמשך תוצע גם בחנויות (כריך VUNA עם אבוקדו ולימון כבוש, סלט ניסואז טבעוני וממרח VUNA).
אנחנו קיבלנו כריך עם VUNA שתובל כמו סלט טונה קלאסי עם פלפלים קצוצים, מלפפון חמוץ, עגבנייה ובצל. הריח הזכיר ריח של טונה משומרת, וגם המרקם והצבע היו כמעט זהים לאלה של טונה. והשאלה הכי חשובה - איך הטעם? כמעט כמו של טונה משומרת רגילה, אפשר בקלות להתבלבל, בטח כשהיא מוגשת בליווי המרכיבים הקבועים של סלט/כריך טונה.
לפי מנכ"ל אסם-נסטלה, אבי בן אסאייג, מדובר ביריית פתיחה לעולם תזונה חדש של "דגים" מבוססי חלבון מן הצומח. אנחנו אומרים - לגמרי שווה לעקוב.