LAND מבית הקפה בוקה, תל אביב

בית הקפה בוקה הוא מהפופולרים בתל אביב בימים כתיקונם, אך גם שם הבינו כי הקורונה שינתה את כללי המשחק, וכך, בעיצומו של המשבר, פתחו מעדנייה חדשה שתפעל בכל אחד מסניפי בית הקפה בוקה וכן בתוך קפה חמנייה בצפון תל אביב. המעדנייה נפתחה תחילה בסניף בוקה החדש בכוכב הצפון ובחודש הבא תתרחב ליתר הסניפים. בין הדברים שיימכרו כאן: אוכל ביתי, יינות, דבש, שמני זית מקומיים, ממרחים וסלטים, וגם כלים, מוצרי מטבח ועוד. כך למשל ניתן יהיה לרכוש במקום סלט זעלוק - סלט חצילים קלויים עם טחינה ועגבניות; סלט גזר ופקאן מסוכר; טחינת קארי; סקורדליה - ממרח שקדים טבעוני; לאבנה בעבודת יד עם שמן מרווה ודבש; רוטב יוגורט לימון עם כוסברה; רוטב קיסר - מיונז, חרדל, מלפפונים חמוצים, לימון ושום; כרוב כבוש; מלפפונים חמוצים; חצילים בתחמיץ; קישואים צלויים עם שום ותימין; כרוב צלוי עם גרעיני חמנייה; לביבות כרובית הודיות עם רוטב יוגורט לימוני; וקציצות קינואה עם מנגולד, סלרי, פטרוזיליה וגזר.

LAND. מאיר יערי 19, כוכב הצפון, תל אביב

לנד מעדנייה, סלטים   (צילום: שלי שלייר,  יח
סלטים במעדניית לנד החדשה|צילום: שלי שלייר, יח"צ

המזווה של רוטנברג, קיבוץ גשר

הבעלים של מסעדת רוטנברג, הילה רונן סהר ויזהר סהר, כבר פתחו סוג של מעדנייה בגל הקודם, אך בשל שלל אילוצים המיזם הופסק ויוצא מחדש לדרך תחת השם המזווה של רוטנברג. המעדנייה תפעל בתוך מסעדת רוטנברג ותציע מבחר ריבות, חומצים שונים, כבושים ומותססים (כמו זיתים, צלפים, זרעי חרדל, דובדבנים, אספרגוס, ארטישוק ירושלמי ותפוזים), ממרחים, שמן זית של ריש לקיש, קפה של אורי גבאי מקפה אנין בטבעון, מבחר סוגי דבש מאיילת השחר, גבינות ממחלבות בסביבה, כלים למטבח ומבחר יינות. 

רוטנברג. קיבוץ גשר הישנה. 04-6752237

רוטנברג מעדנייה (צילום: אפיק גבאי,  יח
המזווה ברוטנברג|צילום: אפיק גבאי, יח"צ

דלי סן רמו, יפו

הבעלים של קזינו סן רמו החליטו שהמקום יספק גם שירותי מעדנייה נרחבים עם מגוון של אוכל ביתי במנות גדולות, וגם עם יציאות מסקרנות ומקוריות כמו משקאות מיוחדים, תבלינים, מאכלים מותססים ומטבלים מיוחדים. בין היתר תמצאו פה קציצות בקר ברוטב אדום; חריימה דג ים; שניצלים; פסטה בולונז; מג'דרה; בורקס ביתי עם תרד וגבינה; סחוג ירוק; ירקות כבושים; שום קונפי; ריבת עגבניות שרי; ומיונז אריסה. יש כאן גם מגוון רחב של מוצרי מזווה כמו פסטות, קפה קלוי, פירות יבשים, תערובות תבלינים, יינות, ואפילו ניתן להזמין מאתר המעדנייה ירקות, להשלמת החוויה הכוללת כך שלא תיאלצו לצאת מהבית לשום מקום.  

לפרטים


המזווה, נתניה

המזווה, בוטיק אוכל שפועל מזה מספר שנים בפרדס חנה ופתח סניף חדש לאחרונה גם בהרצליה, מתרחב החל מה-8.11 גם לאזור נתניה עם מעדנייה חדשה ורחבת ידיים וכן עם שירות משלוחי מעדנייה שפועל בכל רחבי הארץ ומספק מבחר עצום של מוצרים. מוכרים כאן מגוון רחב של למעלה מ-170 סוגי גבינות, לצד אגף שלם של מוצרי בשר ושרקוטרי שהם הכוכבים במקום ומיוצרים בעבודת יד (כשבמעדנייה גם נמכרים כריכים, פלטות בשרים ועוד). בין האופציות כאן תמצאו אווז מעושן; נתח אונטריב; אוסובוקו; ארטישוק א לה רומאנה; אריסה טוניסאית; המבורגר; בייקון טלה כשר; גבינות כמו אולד אמסטרדם, מוצרלה מעושנת, בלו סטילטון ובוראטה; ומוצרי דגים מעושנים כמו בוטרגה, בטן טונה, אנשובי ועוד.

המזווה. מתחם פיאנו עיר ימים, שושנה דמארי 10, נתניה. 8328*

View this post on Instagram

A post shared by המזווה - בוטיק אוכל (@hamezave_deli) on

מיטש, מעדנייה רומנית במשלוח לכל הארץ

השפית אורית מושקוביץ סגרה את המסעדה שלה בשוק הכרמל בתל אביב ופתחה מעדנייה רומנית שפועלת במשלוחים ומציעה מעבר לקבב הרומני המוכר שלה גם מבחר נוסף של מנות שמגיעות כולן עם הוראות הפעלה להכנה מוצלחת במטבח הביתי ובלי יותר מדי בלגן. מושקוביץ מציעה למשל מארז מיטש - 14 יחידות של קבב רומני; מארז נקניקיות פטריצ'אן רומניות רגילות או חריפות; מארז מיטשבורגר - המבורגר מתובלן בסגנון רומני; סרמלה - כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות; איקרה רומנית; רגל קרושה; כרוב כבוש; וכבד קצוץ. בכל יום היא מגיעה עם המשלוחים לחלק אחר ברחבי הארץ.   

 לפרטים: 054-7503052

מיטש צ'לאנג'  (צילום: גיל אבירם,  יח
עכשיו בסגנון מעדנייה עד הבית. מיטש|צילום: גיל אבירם, יח"צ

עדינה, תל אביב

בניגוד לשלל הקונספטים של מטבחי הרפאים שנפתחים בארץ ומשנים את כל מה שחשבנו על תחום המסעדנות והקולינריה, עדינה החדשה היא דוגמה למעדנייה קלאסית "מהדור הישן", שנפתחה לפעילות ממש בשבועות האחרונים ברחוב שנקין בתל אביב. המקום הוא בין הבודדים שמוגדרים כפתוחים בימים אלה, ואפשר לשבת על ספסל ברחוב וללגום כוס יין עם צלחת גבינות, תענוג שקצת קשה לזכות בו כיום. כל מוצר במקום נבחר כשמאחוריו מחשבה, ועל המדפים כאן תמצאו מבחר מסקרן של גבינות, לחמים (שאופה חגי בן יהודה), ממרחים, ריבות, יינות, קפה, פסטות, חמאה טובה במשקל, מתוקים, סלטים מעניינים ועוד.  

עדינה. שנקין 43, תל אביב

הקצבייה של אהרוני, צפון תל אביב

אמנם המקום של השף ישראל אהרוני מוגדר כקצבייה, אך עם הזמן הוא הולך ומתפתח כמעדנייה לכל דבר, עם דגש על בשרים. שנה אחרי הפתיחה ברחוב שנקין בתל אביב, פתח אהרוני לאחרונה סניף חדש לקצבייה אותה הוא מפעיל עם בנו אורי, הפעם בצפון תל אביב, ברחוב אופנהיימר. גם כאן תמצאו ויטרינת בשרים איכותית עם נתחים שונים אך גם מבחר מוצרים משלימים כמו המבורגרים, נקניקיות או קבבים להכנה ביתית, כשבסניף החדש מוכר אהרוני גם עוף בגריל ובהמשך יתרחב למנות בשר מוכנות נוספות שניתן לרכוש הביתה. עוד במקום: מבחר רטבים, פסטות איכותיות טריות או יבשות, גבינות של משק עברי, דגים משומרים, זיתים, שמנים, קמחים ועוד מוצרי מעדנייה.

הקצבייה של אהרוני. אופנהיימר 11, רמת אביב, תל אביב. 

המעדנייה של אנימאר, תל אביב

מסעדת אנימאר של השף הלל תווקולי מציעה משלוחים מעניינים אבל גם פועלת במתכונת של מעדנייה של ממש, עם מוצרי מזווה ומבחר מנות של אוכל ביתי שונה מאוד מזה שאנחנו רואים בכל מעדנייה שגרתית. בין היתר תמצאו כאן מרמלדת לימון פרסי בייצור עצמי; זיתים סוריים; סומאק בלדי; ראס אל חנות בגרסת אנימאר; תערובת תבלון לקציצות; חלה לשבת בציפוי שומשום; חומוס; סלט גזר מרוקאי; חמוצים מיוחדים; פורל מעושן; פסטה טרייה לבישול בבית; באבא גנוש; סלט מאשוויה; ואפילו גרנולה שעושים במקום. בגזרת המנות מציעים כאן למשל מג'דרה עם פריקי ועדשים; שעועית צהובה וירוקה ברוטב; קציצות דגים חריימה; קארי פרגיות בסגנון פרסי; ועוף ממולא. בימי שישי מתקיימת במסעדה מכירה של שלל המאכלים, עם דוכני מעדנייה שמציגים לחמים, מנות, קינוחים, יינות ממרתף היין של המסעדה ועוד. בנוסף, בימי שישי מציע כאן תווקולי גם כריך חדש של קבב פרסי על גחלים לצד תוספות, בטייק אווי.  

לפרטים

אנימאר כריך הברברי  (צילום: יחסי ציבור אנימאר,  יח
כריך במכירת יום שישי באנימאר|צילום: יחסי ציבור אנימאר, יח"צ


_OBJ