כשנה חלפה מאז סגרו השף ניצן רז והמסעדן איציק אנקונינה את מסעדת סושי סמבה המצליחה, ופתחו במקומה את מסעדת טוקו (לא כשרה), שלא ממש הצליחה למלא את החלל, תרתי משמע. מאז התפרקה השותפות בין השניים, ובעוד רז נשאר במסעדת טוקו הראשל"צית, איקונינה פותח השבוע במקום בו פעלה סושי סמבה לא מסעדה אחת כי אם זוג מסעדות כשרות וחדשות: האחת היא טוקו בווריאציה כשרה וללא הובלתו של השף רז, השנייה היא טורו – סניף תל אביבי למסעדה הירושלמית הכשרה ממשכנות שאננים.
באזור רמת החייל, שם ייפתחו שתי המסעדות, אמנם לא חסרות אפשרויות - אבל מסעדה כשרה ויוקרתית קשה למצוא. שתי המסעדות יפעלו כבר מהשבוע החל משעות הצהריים ועד הלילה. בטוקו יגיש אנקונינה שפע של סושי כשר ומנות סביצ'ה, והמנות הלא כשרות שאתם אולי מכירים מהמסעדה בראשון לציון יומרו פה בווריאציות כשרות ובמנות חדשות, ובטורו ישמרו על הקו הים תיכוני הכשר.
בין המנות שניתן למצוא בטוקו הכשרה: רול טונה אדומה עם אספרגוס, אבוקדו, קשיו ושקדים (42 שקלים), רול שיטאקי עם סלמון, בצל ירוק ובטטה עטוף באבוקדו, שומשום וטריאקי (42 שקלים), רול סלמון סקין עם אבוקדו, אספרגוס ובטטה בטמפורה ברוטב טריאקי (46 שקלים) ורול צמחוני של בטטה, טמאגו, אבוקדו, בצל ירוק, מלפפון, קשיו ושבבי בטטה (42 שקלים). בגזרת הסביצ'ה והדגים הנאים ניתן למצוא כאן סביצ'ה בורי עם גוואקמולה, רסק עגבניות, טפנד זיתים, פלפל חריף וכוסברה (48 שקלים) וקרפצ'יו ילוטייל עם ויניגרט ווסאבי, מלפפון, מלון, נענע, בצל סגול וירוק, בוטנים והיג'יקי (58 שקלים).
בטורו הים תיכונית יוגשו בין השאר בורקס ארטישוק ירושלמי עם פטריות, טחינה, עגבניות, מלפפון, זיתים סורים וקורנישונים (46 שקלים), טרטר בורגר עם בשר קצוץ בלחמנייה עם בצל מטוגן ואיולי חרדל (58 שקלים), קבב דג ים עם חציל מעושן, עגבניות, בצל בגריל וטחינה (78 שקלים) ופילה בקר בציר עגל מצומצם עם פטריות שימאג'י, תימין, גזרים צבעוניים, בצלי שאלוט, ברוקולי ואפונה (145 שקלים).
טורו וטוקו. הברזל 27, תל אביב. 03-6444345. ראשון-חמישי 12:00-לקוח אחרון. שישי 12:00-כניסת השבת. שבת מצאת השבת-00:00. כשר.