למרות שישראל, ובפרט אזור המרכז, גדושים במאפיות - לחם טרי טרי, כזה שבדיוק יצא מהתנור, הוא עדיין על פי רוב נחלתם של משכימי הקום בלבד. רשת המאפיות החדשה לחם חם לקחה על עצמה פרויקט לשנות את המצב, עם התפרשות של מאפיות שכונתיות קטנות שבהן אפשר להצטייד בלחם שזה עתה נאפה, משעות הבוקר ועד שעות הערב המאוחרות. בינתיים נפתחו מאפיות שכאלה בהדר יוסף ובבזל בתל אביב.
מאחורי לחם חם עומדת מאפיית לחמא הוותיקה והמוכרת, שמספקת בשנים האחרונות לחמי מחמצת איכותיים למסעדות, בתי קפה וקונדיטוריות. עכשיו החליטו בעלי המאפייה שהגיע זמנם גם של הצרכנים הקטנים יותר לקבל מוצר איכותי, ובמחיר סביר - ואנחנו לגמרי איתם.
הרעיון שעומד מאחורי לחם חם הוא פשוט: לחמי המחמצת נאפים כמעט לגמרי ומוקפאים בהקפאה מהירה ועמוקה. אל המאפיות הם מגיעים כשהם קפואים, ושם הם מוכנסים לתנור כמה פעמים ביום ואז נפרסים במכונה מיוחדת שמאפשרת לפרוס לחם בעוד חם מבלי לפגוע באיכותו.
כדי לשמור על האווירה השכונתית והאינטימית מציעים בסניפי לחם חם הנחת שכן לכל תושבי השכונות שבהן ייפתחו המאפיות. בין הלחמים הנמכרים במקום: כוסמין במחיר שכן של 19.50 שקלים, לחם 100 אחוז שיפון ב-9.50 שקלים, לחם שיפון אגוזים ב-19.50 שקלים, לחם זית ישראלי ב-18 שקלים, בגט שאור צרפתי ב-11 שקלים, פוקצ'ת גרעינים ב-15 שקלים ועוד פוקצ'ות משודרגות ב-19-23 שקלים.
לחם חם. בזל 34, הדר יוסף 20, תל אביב. ראשון-חמישי 7:00-20:00, שישי 7:00-15:00. 03-5616040. כשר