מי שביקר במדרחוב הוותיק ושוקק החיים של נתניה ודאי יסכים איתנו שהאווירה הכללית במקום היא קצת יותר לכיוון מלכודות תיירים ובתי קפה סטייל שנות ה-80 וקצת פחות לכיוון מסעדה יפנית עכשווית ומוקפדת, אבל בדיוק אחת כזו נפתחה דווקא שם ממש לאחרונה.
המקום נקרא דאשי, והוא מסעדת סושי כשרה. מי שעומד מאחוריה הוא תומס בלרדי, שאחראי גם על תפריט הסושי המוצלח של מסעדת סלאס ביפו. בנתניה אפשר למצוא כמה וכמה מסעדות סושי, ובראשן נישי, האימפריה מבית קבוצת מסעדות קיסו, אבל סושי כשר ומושקע - זה כבר פחות נפוץ.
המקום מכוון לאוכלוסייה הצרפתית הגדולה של העיר, עם תפריט שכתוב בצרפתית (וגם בעברית של גוגל טרנסלייט), צוות שכולו דובר צרפתית וכמובן גם שף ראשי ובעלים צרפתי, שמוכר בקהילה והחליט לפתוח לראשונה מסעדה. ביקור בדאשי מרגיש קצת כמו להגיע ליקום מקביל שמתנהל בצרפתית, אבל יש בזה חן.
התפריט מתרכז במנות דגים נאים וברולים מיוחדים של סושי, שניהם בהחלט מוצלחים ברובם. בין המנות אפשר למצוא סשימי דג לבן שכבוש בחומץ, אורז עם מלפפון טרי מוחמץ קלות ואבקת שמן זית; ניגירי טונה שמוגש בצורה ייחודית ולא קלאסית במילוי יוזו קושו ובצל ירוק; רול סלמון במילוי סלמון, אבוקדו, טריאקי וציפוי של שקדים; רול דניס בטמפורה עם אבוקדו ומלפפון ומעל טונה ואיולי קושו; רול וולקנו מטוגן ועליו טונה ברוטב יוזו; ורול טונה עם קנפיו, פלפל סצ'ואן וקרם ארטישוק. מחירי הסושי נעים בין 33 ל-69 שקלים.
בנוסף כולל התפריט גם מנות פתיחה כמו שיפודי סלמון בטריאקי עם תערובת תבלינים יפנית, אורז עם טוגראשי ואצות נורי; טרטר טונה אדומה עם אבוקדו, בצל ירוק, רוטב פונזו שחור וקוג'י; וכן עיקריות כמו פילה בקר עם קרם סלרי ואספרגוס או סלט ווסאבי עם חסות, קרוטונים, בצל כבוש ודג לבן צלוי בגריל יפני. המקום נפתח ממש לפני מספר שבועות כך שהצוות עדיין לא לגמרי בקיא, ובהחלט ישנם קשיים של תחילת הדרך, אבל כבר כעת מציעים כאן יופי של דגים נאים וסושי עבור קהל שומרי הכשרות בעיר.
דאשי. הרצל 1, נתניה. טלפון: 077-9386100. פתוח בימים ראשון עד חמישי משעות הצהריים ועד הערב, ויש גם אפשרות לטייק אווי. כשר