בדרך כלל כשאנחנו מדווחים על מסעדות חדשות, זה מתחיל במידע שנוגע לאוכל או לשף, אבל הפעם הרשו לנו לחרוג ממנהגנו ולהתייחס דווקא לעיצוב. לא קורה הרבה שאפשר לכלול את שמו של אחד מהמעצבים המפורסמים בעולם בשמה של מסעדה ישראלית. אז זה אומנם לא שיתוף פעולה ישיר עם ג'ורג'יו ארמני, אלא עם המותג שלו, אבל כל אבק כוכבים בינלאומי הוא נוצץ, גם אם מרחוק (משרד האדריכלים פרי-דוידוביץ' אמון על ההוצאה לפועל של ההנחיות  מבית ארמני).  

הפרויקט החדש שאנחנו מדברים עליו הוא למעשה בר, מסעדה וחלל אירועים חדש של האחים חג'ג', שייפתח לפעילות מלאה בחודשים הקרובים במגדלי הארבעה בתל אביב בקומה ה-14 של גורד שחקים חדש. על עיצוב הבר והלאונג' אחראי האדריכל הישראלי מרקו סברה. זה הפרויקט הראשון שלהם בישראל (אחרי פרויקטים מרשימים בסין, ארצות הברית ואנגליה), בו הושקעו עשרות מיליוני שקלים.

שחף שבתאי פופ אנד פואפ קונוס טונה (צילום: אפיק גבאי,  יח
קונוס טונה אדומה |צילום: אפיק גבאי, יח"צ

מי שאחראי על האוכל במסעדה שתיפתח במקום, POP & POPE, הוא השף שחף שבתאי (שבשנים האחרונות שמו נקשר לפרויקטים רבים בארץ ובעולם, הראשי שבהם מסעדת ניטן תאי התאילנדית בתל אביב). לשבתאי חבר השף קונדיטור המוכשר שמלווה אותו בניטן תאי, עופר בן נתן, שיהיה אמון על המאפים והקינוחים במקום.  

הפרויקט הקולינרי של האחים חג'ג' מורכב למעשה מ-3 חלקים: מתחם אירועים (שהוא כבר פעיל), 2 ברים לדרינק מפונפן עם נוף מהמרשימים ביותר בארץ ומסעדה מרכזית שתתמקם על הגשר שמחבר בין שני גורדי שחקים, ותיפתח לפעילות רשמית בעוד כשלושה חודשים.

החלק המרכזי של המיזם הוא המסעדה והמאפייה, שתתבססו על קולינריה אסייתית בדגש על אלמנטים בה שפחות מוכרים לסועד הישראלי, בשילוב של עולם המאפים האיטלקי. קומבינציה לא טריוויאלית בהחלט. "כשף אני אוהב אתגרים. דווקא החיבור הלא צפוי נתן לי השראה ודחף אותי לחשוב מחוץ לקופסה", מסביר שבתאי, "יש מנות איטלקיות קלאסיות שאתן להן את הכבוד הראוי להן בתוספת טוויסט שמביא את שמחת החיים והאנרגיה שאני מתחבר אליה בגסטרונומיה האסייתית".

שחף שבתאי פופ אנד פואפ פחזניות  (צילום: אפיק גבאי,  יח
פחזניות לימון|צילום: אפיק גבאי, יח"צ
שחף שבתאי פופ אנד פואפ  (צילום: אפיק גבאי,  יח
אוכל אסייתי עם השפעות מאיטליה|צילום: אפיק גבאי, יח"צ

אומנם יש עוד זמן עד שהמקום יחל את פעילותו, אבל שבתאי ובן נתן עובדים במרץ כבר מעכשיו על מנות כמו ביף בורגיניון עם אווז מעושן, רוטב מיסו פורצ'יני, בצלי פנינה ופטריות; פאייה עם חזה אווז מהגריל, סופריטו ורוטב של פלפל קמבודי; קונוס של טונה אדומה עם אבוקדו, סרירצ'ה, תפוחי עץ, ואצת נורי; פיצה דאשי עם כרישה, יקיטורי שרימפס, אספרגוס וצ'ילי; וקינוחים כמו פחזניות קרם לימון ובזיליקום עם מרנג חרוך, קראמבל חמאה חומה וקרם פטל; וטיראמיזו עם מרנג שקדים, קרם מסקרפונה, גנאש שוקולד ושקדים מקורמלים.