השבוע התארחו אייל שני ושחר סגל, השותף שלו לקבוצת המסעדנות "החבר'ה היותר טובים", בפודקאסט החדש של נדב בורנשטיין וכפיר ארביב, "לשבת לקחת", לשיחה כנה על הרבה נושאים קולינריים ואחרים. שני שיתף בין השאר שהפסיק להתבטא פוליטית נגד ראש הממשלה לאחר שקיבל איומו על חייו: "יש מלחמה ארוכת שנים מול ביבי. הייתי כותב כל מיני דברים באינסטגרם וקיבלתי מאות איומים על החיים. שחר אמר לי 'אייל אנחנו מוכרים לציבור רחב', ועדיין חשבתי שאנחנו צריכים לשאת את האמת שלנו. אבל היה רגע שחששתי. הבנתי שלא מהכיוון הזה צריך לעצב את מה שצריך להיות בארץ".
שני גם מתייחס לכוכב המישלן שקיבל עבור מסעדת שמונה האמריקאית שלו - לאחר שהכריז בראיון ל-mako ש"מישלן זה כלא". "המסעדה הזאת שקיבלה מישלן התחילה באמירה 'בואו נבעט בהם באמריקאים עד כמה שאנחנו יכולים', נלך נגד כל הרגולציה, כל החוקים, כל התבניות שלהם. אתה נכנס למקרר של שמונה אתה לא מאמין כמו מה הוא נראה, כמו מערה באירופה מהמאה ה-17 ששמרו בה אוכל. ומזה היא הצליחה". בתשובה לשאלה של בורנשטיין האם זה מישלן זה באמת כלא, הוא עונה: "לא! זה שיא החופש. הם נהנו מאיך שאנחנו בועטים בהם. זה גם מישלן מתוק, כוכב אחד, של האישיות של השף, של האנשים שעושים את המקום הזה".
בשיחה שני חשף שאחת המנות שהכי מזוהות איתו, הכרובית בתנור, מנה שזיכתה אותו בפרס המנה הכי טובה לשנת 2018 של מגזין "food and wine" - היא בכלל מנה של שחר סגל. "יום אחד אני בא", הוא מספר, "שחר עושה את ארוחת הערב ואומר 'תסתכל בתנור'. אני פותח את הדלת וזו תמונה שאני לא אשכח בחיים שלי. אני רואה את זה בפעם הראשונה, כרובית בתוך העלים שלה. היא כל כך זהובה שהיא רוצה להתרומם לאוויר, כאילו כוחות התנור לא משפיעים עליה. אני שואל אותו - 'מה זה?' הוא אומר לי 'אפיתי כרובית בתנור'. באותה שנייה ידעתי שאם היית נותן לי עוד כמה ימים, עוד כמה שנים הייתי מגיע לזה בלעדיו. אבל איחרתי את זה. אחרי זה הייתי צריך להכיל את המפלה הזאת שזה לא שלי. אחרי כרובית כזו זה או למות או לקפוץ ולהגיד אאורה, ואז הבנתי מה זה המצאה".
רוצים לשמוע גם על החוויה המשפילה של הבישול למרתה סטיוארט? הפודקאסט "לשבת לקחת" זמין להאזנה בספוטיפיי ובאפל ולצפייה ביוטיוב.