אחרי תקופת מנוחה קצרה, השף יונתן רושפלד פותח השבוע להרצה את בית האוכל החדש שלו, קפטן קארי (Captain Curry), במתחם שרונה מרקט בתל אביב. במסגרת הפרויקט החדש חבר רושפלד למוש בודניק ועמית לביד מהסושיאל קלאב, וכן למסעדן גיא בליס, שמלווה אותו עוד מימי הרברט סמואל. יחד החליטו הארבעה ליצור קונספט של אוכל רחוב הודי, מהיר ולא רשמי, במטרה להתפתח בהמשך לרשת תל אביבית. לצד הפרויקט החדש החל רושפלד לאחרונה את דרכו גם בשוק האירועים, כשחבר לבעלי אולם האירועים החדש בתל אביב RAY.

אמנם הוא לא הודי, אבל עמוד הפייסבוק שלנו אקזוטי במיוחד

קפטן קארי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
יוצא לטיול במזרח. צ'קן כופתה בקפטן קארי|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

למרות שרושפלד מעולם לא ביקר בהודו התשוקה למטבח העשיר מלווה אותו זה זמן רב. בחודשים האחרונים הוא חצה את המדינה במטרה ללמוד מבשלנים הודיים מקצועיים, וכך יצר בקפטן קארי תפריט זול, צבעוני וחריף במיוחד. לאלה שמצפים שבקפטן קארי יככב מטבח הודי מסורתי כמו זה שאנחנו מכירים ממסעדות הודיות ותיקות שפועלות בישראל, המנות שמגיש כאן רושפלד הן פרשנות של השף לטעמים ההודיים ולמנות מוכרות מהמטבח העשיר הזה, עם נגיעות מתוחכמות וחדשניות, שהוא מביא עמו משנים של ניסיון בענף הקולינריה. 

כך, בין המנות במקום החדש ניתן למצוא כרגע פתיחים מעניינים כמו סלט ערמוני מים ומלפפונים עם למון גראס, ליים וטעמי אניס עדינים (18 שקלים); כנפיים חריפות עם יוגורט מנגו וקוקוס (28-38 שקלים, תלוי בגודל המנה); מנת באג'י בצל שאסור לחובבי המטוגן לפספס (18 שקלים); וחציל בטמפורה על יוגורט ורדרד בתבלינים (38 שקלים). 

לצד הפתיחים מוגשות כאן גם מנות גדולות יותר כמו הגרסה של רושפלד למנת הפלאק פניר המסורתית, שתכלול גבינת פניר עדינה של משק יעקבס ודאל שחור על אורז (52 שקלים); צ'יקן כופתה: כופתאות במילוי עוף על רוטב עז טעמים ובו היביסקוס מוחמץ (38 שקלים); ומנות טבעוניות עשירות כמו כרובית שלמה שמוגשת כאן כשהיא כתומה וגדושה בתבלינים משורשים כתומים (48 שקלים), ומנת פטריות מצוינת בשם בנגלדור מאשרום טריפ שמורכבת ממגוון סוגי פטריות בתיבול עמוק על אורז (54 שקלים).

מבחינת שתייה, תמצאו כאן את החשודים הרגילים של עולם השתייה הקלה, כמו גם בירת גולדסטאר. בנוסף יציע רושפלד משקה ייחודי של סודה קרה עם עלי בזיליקום, צ'יה ואשכולית אדומה מרעננת, שנעשה במקום וניחן בניחוח הודי בולט וכן צ'אי קר ומתקתק.


עוד באוכל טוב:

על אף שמדובר ברושפלד, שף שבעברו לא מעט מסעדות יוקרתיות, אם אתם מצפים למקום פורמלי - זה ממש לא הסיפור כאן. בכל זאת, מדובר בז'אנר הודי, וקפטן קארי בהחלט מעוצב באופן שישר יזרוק את השבים מטיול בחצי האי, בחזרה אליו. אחרי שהזמנתם מהדלפק, המנות במקום מוגשות באופן לא רשמי בכלי הגשה מגניבים שהם חד פעמיים ברובם (וגם הם עושים תחושה של הודו) והדוכן עצמו קטן יחסית כך שדי קשה לתפוס מקום ישיבה הצופה על השף וצוותו. לכן החליטו בעלי קפטן קארי להגיש את האוכל באופן אסתטי במיוחד, על קרטון שמהווה מגש קשיח שאיתו ניתן להסתובב בשוק ולחפש מקום ישיבה.


דוכן קפטן קארי יהיה פתוח בשבוע הקרוב ובזה שאחריו בשעות הצהריים בלבד, עד לשעות הערב המוקדמות, לצורך תחילת הרצה. לאחר מכן יהיה פתוח משעות הצהריים ועד הערב. 

קפטן קארי. שרונה מרקט (במקום פלאפל ג'ינה, בסמיכות לדוכן החלבה), תל אביב. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל