בשנת 2023 פתח האופה לוטם דרעי באבטליון את הבייקרי הראשון שלו. זאת הייתה הצלחה מהירה, אלא שאז הגיע 7 באוקטובר והכל השתנה. המקום נסגר ודרעי פנה לעשות לביתו ולמשפחתו, עד שבחודש מאי האחרון החליט שהוא לא יכול להמשיך לשבת באפס מעשה ושיפץ ופתח מקום חדש בשכניה שבגליל המערבי - בייקרי בבוקר וביסטרו שף בערב.

בשעות הבוקר מגיש המקום, שנושא את השם לוטם דרעי, מגוון רחב של מאפים מתוקים ומלוחים בעבודת יד כמו עוגת רוגלך, עוגת שמרים שוקולד, עוגת פרסבורגר פרג, קראפין במילוי קרם לימון ולואיזה, מאפה טירמיסו, מאפה קרם פטיסייר ותותים, מאפה פטל ושוקולד לבן, מאפה גבינה במילוי ריקוטה וגם בורקס. עוד תוכלו ליהנות שם מארוחות בוקר כמו שקשוקה ירוקה וקובנה עם טחינה, שמן זית, חריפים וקונפיטורת אננס ופסיפלורה. בשעות הערב הוא משנה את אופיו לחלוטין - והופך לביסטרו חלבי כשר עם פסטות, פיצות מהטאבון, סלטים ומנות דגים. אז תוכלו להזמין למשל קרפצ'יו חציל, סשימי אינטיאס, סלט בוראטה, פטה פטריות, פפרדלה גלילית, סיגר גבינות וקציצות עדשים שחורות. 

המאפים של לוטם דרעי (צילום: ריטה גולדשטיין)
המאפים של לוטם דרעי|צילום: ריטה גולדשטיין

את תחום האפייה למד דרעי בבית הספר לקולינריה בישולים. "האווירה כאן היא כפרית, קלילה וכיפית", הוא מספר. "יש נוף ירוק, ובאמת מגיעים אלינו מכל הארץ - מבאר שבע, רעננה, אשדוד, קריית שמונה, ויש גם הרבה קהל מקומי". על הבחירה לפתוח מקום בצפון הוא אומר: "זאת גאווה. גם אחרי המלחמה וכל מה שהיה פה, אנחנו לא נוותר על הצפון. אנחנו נישאר פה - כי זה הניצחון האמיתי שלנו".

המקום פתוח בימים ראשון-שלישי בשעות 8:00-15:00, בימים רביעי וחמישי ב-8:00-22:00 וביום שישי ב-8:00-14:00.

לוטם דרעי. שכניה, משגב. 04-9999291. כשר