אחרי שסיפרנו לכם על הפתיחה של סי-ים, האסייתית במתחם הדולפינריום, השבוע התחזקה נישת מסעדות החוף בתל אביב במסעדה נוספת, סטולרו שמה. זה קרה במרינת גורדון היפהפייה הסמוכה לבריכת גורדון, שעד כה פעלו בה בתי קפה בלבד.
המסעדה מורכבת משני חלקים: בר קיוסק מעץ שסביבו מקומות ישיבה ספורים, המציע קוקטיילים ושתייה מבלי לשבת לארוחה מחייבת; והמסעדה עצמה, שנמצאת בקו הראשון לים ומשלבת לא מעט אלמנטים עיצוביים המתכתבים עם המקום, כמו תאורה דמוית אלמוגים ורשת צל בסגנון רשת דייגים.
סטולרו נקראת על שם משפחת סטולר, שבנתה את בריכת גורדון הסמוכה, ובניגוד למקומות שפעלו במקום בעבר שואפת לשדרג את חוויית האכילה במסעדות חוף - שידועות כמסעדות שנוטות להגיש אוכל בינוני במחירים גבוהים במיוחד. המסעדה החדשה מציעה מנות ים תיכוניות שכיף לאכול ליד הים, ואת התפריט שלה בנה איתן דורון - תושב חוזר מאוסטרליה שעמד שם בראש מסעדה בשם Half Acre, שזכתה לתשבוחות במלבורן.
בין המנות הראשונות בתפריט: תירס מפורק בגריל עם בזיליקום, נענע, כוסברה, פטרוזיליה, צ'ילי, לימון כבוש ודואה; כרוב צלוי בטאבון בצ'ימיצ'ורי; צזיקי מלפפון כבוש; סלט תפוחי אדמה ראטה; חסה על הגריל; מטבוחה עם מוח מטוגן קר; ארטישוקים על לבנה; ואסקבצ'ה (21-29 שקלים).
בין המנות העיקריות תמצאו בעיקר מנות דגים שמתאימות לאווירת החוף, כמו דגים מטוגנים עם איולי עשבים ולימון על הגריל (64 שקלים); פילה לברק עם חסה על הגריל וירקות העונה, סלסת אנשובי ופטרוזיליה (114 שקלים); ודג שלם על הגריל עם סלט מלפפונים מרוסקים, בוטנים, בצל סגול, עלים וצ'ילי (119 שקלים).
כמו כן יוגשו במקום ארוחות בוקר, ביניהן שקשוקה אדומה עם צ'ילי, עמבה, לאבנה, סחוג ופרנה; פנקייק עם אפרסק צלוי, חלבה, צימוקים, מייפל וסילאן; סנפנקופיטה - ביצים עלומות עם רוטב הולנדייז, עגבניות שרי לחות ופטה צלויה בטאבון; וארוחת בוקר יחיד או זוגית עם ביצים לבחירה, סלט ירקות, לחמים, גבינות, דג כבוש, מטבלים, פירות ומיני מוזלי עם שתייה חמה וקרה (42-79 שקלים לארוחה).
המקום יהיה פתוח מדי יום, שבעה ימים בשבוע, בימי ראשון הוא פתוח מהשעה חמש אחרי הצהריים ומהימים שני ועד שבת החל משמונה וחצי בבוקר ועד אחרון הלקוחות.
סטולרו. אליעזר פרי 14, תל אביב. 076-5301561, 076-5301562. לא כשר