אין הרבה מנות שמעוררות באנשים אמוציות כמו השקשוקה. או אם תרצו - הצ'וקצ'וקה. השבוע בוידיאוקסט "פה גדול" מדברים על אחת המנות האהובות בארץ לארוחת בוקר (וגם ערב) ומקבלים טיפים לשקשוקה מושלמת לימי הסגר מלייזה פאנלים, הלא היא חגית ביליה שהגיעה להתארח עם מחבת שקשוקה טעימה במיוחד.

במקור, השקשוקה הגיעה לעולם כמו אינספור מנות אחרות, במטרה לנצל עד תום את האוכל. זאת מנת שאריות שהפכו אותה למנה מחודשת באמצעות כמה ביצים שהתווספו למחבת, ונהוג לאכול אותה עם לחם. מכאן גם משמעות השם שקשוקה - תערובת, או לערבב ביחד.

מה שמעניין במיוחד בשקשוקה הוא האופן בו הפכה ממנת שאריות קלאסית למלאכת מחשבת של ממש. יש בשקשוקה הרבה אלמנטים לתת עליהם את הדין: אם זה השימוש בעגבניות טריות או ברסק, החשיבות של זמן הבישול, שאלת התבלינים ומידת החריפות, וכמובן השאלה שמפצלת את מדינת ישראל - עם או בלי בצל.

על כל השאלות הללו וגם על המקור המפתיע של השקשוקה ואיך היא תפסה מעמד של כבוד אצלנו בישראל, בפרק החדש של פה גדול, שזמין להאזנה גם בספוטיפיי ואפל.

ובינתיים, הנה כמה טיפים של לייזה פאנלים לשקשוקה מושלמת: 

1. לא מכניסים פנימה בצל או גמבה, הם פוגמים במרקם ובעדינות הטעמים.

2. יש לחלוט את העגבניות ולקלף אותן טרם הכנסתן למחבת.

3. מי שמחפש קיצורי דרך יכול לטחון את העגבניות עם השום במעבד מזון וכך להימנע מחליטה וקילוף. 

4. משתמשים בעגבניות מגי אם יש באפשרותכם, או בעגבניות הכי רכות ובשלות שמוצאים.

5. לא מכסים את המחבת אחרי שמכניסים את הביצים. 

6. משקים בעדינות את החלבון בתבשיל השקשוקה כדי לעזור לו להתבשל ולהימנע ממרקם רירי.

7. אם הכנתם מטבוחה טובה ובא לכם להיפטר מהשאריות, אפשר לבסס על מטבוחה יופי של שקשוקה בכמה דקות, רק מחממים ומוסיפים ביצים. 

8. שקשוקה טובה באמת לוקחת זמן, אז היאזרו בסבלנות. בטרם נכנסות הביצים מצפות לכם לפחות חמישים דקות של בישול. 

למתכון המלא של השקשוקה של לייזה פאנלים