ברבור
בלב נחלת בנימין ובאותו מיקום שאכלס בעבר את בר היין ברוט, נפתחה מסעדה שרק סיימה הרצה וכבר מושכת הרבה תשומת לב. קוראים למקום ברבור ומדובר בבר אוכל שמבוסס על גריל ים תיכוני ומציע חווית על האש חדשה. מי שפתחו את המקום הם אנשי הקואופרטיב אילו בירדס (ILU BIRDS). אם השם אילו מצלצל לכם מוכר, זה בין היתר בזכות פופ אפ גאבאגול והבראנץ' הפופולרי שלהם. אנשי אילו בירדס הם קבוצה של שפים, סומליירים ואנשי אירוח שיוצרים יחד ארוחות פרטיות ופופ אפים. עכשיו הם פתחו בר מסקרן בלב נחלת בנימין ובו מציעים מנות כמו קרם חציל שחור עם בצלי פנינה חרוכים באש (32 שקלים); מולים על פחם עם רוטב צ'וריסו ויין לבן (82 שקלים); ורולדה קבב על גריל עם סלסלת בל ירוק ורוטב ראנצ' (75 שקלים). יש בו גם מנות כמו איירון סטייק (130 שקלים); קרוקט פולנטה (39 שקלים), חלומי מטוגנת עם קרם דלעת, דבש חרוך ועלים ירוקים (52 שקלים); דג שלם על הגריל (130 שקלים); שומר צלוי, סלט דפי קולרבי וסלט עלים.
נחלת בנימין 36, תל אביב יפו. 03-7940845, שני-שבת 18:30-1:30. לא כשר
ג'וש
בר אוכל חדש שנפתח בשוק לוינסקי, קטן אבל מיוחד. יש בו קוקטיילים לא שגרתיים כמו ויסקי יפני שזיפים (60 שקלים), יינות ב-45 שקלים לכוס ונשנושים כמו קונכיות קרבונרה בוטרגה (92 שקלים). בגזרת האוכל יש גם כרוב ניצנים עם בלסמי מצומצם, דבש מותסס וקרם עגבניות מגי (58 שקלים), ברי חרוכה עם ריבה איטלקית וחמאה (58 שקלים), קרודו טונה מעושנת (78 שקלים) ומרק אדום וטוסט (58 שקלים). יש גם 2 קינוחים: גנאש קרואסון (36 שקלים) וברד פודינג תות (46 שקלים). שום דבר אינו קבוע כאן, כך אומר התפריט שמפורסם ברשתות, אז אל תתפסו אותנו במילה כי יכול להיות שתפגשו כאן גם בריוש בשמל עם פטריות ביצת עין (74 שקלים).
סמטת השוק 3, תל אביב יפו. שני-חמישי 18:00-24:00, שישי 11:00-16:00. לא כשר
סיבוב
סיבוב היא מסעדת שווארמה ובשרים בראשון לציון, שנפתחה במקום דוכן האוכל המיתולוגי שיפודי הכיכר. מי שפתח את המקום הוא שחר כהן, שעבד בשווארמיות מגיל 14 ובמסעדה החדשה שלו הוא צולה על גריל הפחמים שיפודים של בשר ועוף, ביניהם קבב שטוחנים במקום, פרגיות בתיבול ייחודי למקום, נתחים של אנטריקוט משויש, כבד עוף ושיפודי ירקות (43-65 שקלים למנת שיפודים). יש במקום גם 2 גלגלי שווארמה: אנטרקוט טחון ושומן כבש והודו עם שומן כבש בתיבול סודי (53 שקלים לפיתה, 63 שקלים ללאפה ו- 72 שקלים צלחת). יש בתפריט גם חומוס שמכינים במקום שיכול להגיע עם תוספת שווארמה, טחינה או גרגירים (27-52 שקלים), פלאפל ולביבות ערוק אותם מטוגנים בעת ההזמנה. לצד הבשר מגיעים סלטים שמכינים מידי יום במקום והמבחר כולל סלט גזר, מטבוחה, אבוקדו, כרוב אדום, חציל רומני, טאבולה, פלפל חריף, סלט עגבניות שרי חריף, סלט ביצים וסלק (22 שקלים לסועד).
שדרות יעקב 2, ראשון לציון. ראשון-חמישי 11:00-21:00. כשר
ראנץ' האוס
אחרי הסניף השני בים המלח, ישרוטל פתחה את המסעדה השלישית של המוסד הקולינרי מאילת, הפעם במלון מצפה הימים בראש פינה. התפריט מציע נתחי בשר ואת האווירה יוצר נוף עוצר נשימה. האוכל שמוגש במקום כשר, אבל המסעדה פתוחה בשבת ולכן פועלת ללא תעודת כשרות. התפריט מציע מנות ראשונות כמו קרפצ'ו (87 שקלים) ולחמניות בשומן אווז על הגריל עם אסאדו מפורק ברוטב ברביקיו (95 שקלים) ולמנה עיקרית המבורגר במשקל 300 גרם (95 שקלים), נתחי פריים ריב (60 שקלים ל-100 גרם) ומגוון נתחי בשר במשקלים של250-500 גרם (175-325 שקלים).
מלון מצפה הימים, ראשון-שבת 18:00-22:00. כשר ללא תעודה
סלוקיה בר יין
יקב סלוקיה שממוקם בקצרין פתח את בר היין הראשון ברמת הגולן, והוא פועל בימי חמישי בלבד. בערבים אלה מוגשים יינות של היקב, יינות של יקבים ישראלים וגם יינות מהעולם. לצד היין מוגשים מזטים "שלא קורעים את הכיס". כדי שלא תישארו בלי מקום או בלי מזטים, חשוב להזמין מקום מראש.
אזור תעשייה קצרין, 052-3689671. ימי חמישי 19:00-22:00, כשר
לה לונה פיצה
פיצרייה חדשה נפתחה באשדוד ובה מציעים פיצות בסגנון נפוליטני. את המקום פתחו מקס ואילנית שמתפיחים את הבצק 48-72 שעות ויוצרים ממנו פיצות בקוטר 30 ס"מ שנאפות בטאבון. המבחר בלה לונה כולל מרגריטה קלאסית (60 שקלים) אליה אפשר להוסיף מגוון תוספות (6-10 שקלים לתוספת); פיצה מרינרה טבעונית (53 שקלים) ויש גם נפוליטנה וביאנקה, פיצה קינרס עם פסטו פיקנטי ופיצה ים תיכונית (70-74 שקלים). הפיצות המיוחדות יותר הן "פיצה רוקח" עם רוטב קונפי עגבניות שרי ושום, זיתי קלמטה, מלח ים ובזיליקום (74 שקלים) ו"פיצה ג'נח" עם רוטב שמנת פרמז'ן, פסטו כוסברה, בטטה צלויה, קונפי שום, שמן כמהין ועלי רוקט (74 שקלים).
אבא הילל סילבר 11, אשדוד. טלפון: 052-577836, שני-חמישי 17:00-22:30, מוצ"ש-23:30. כשר
קלמה קפה
חוץ מהמסעדה התאילנדית החדשה תאי צ'ו, נפתח בפתח תקווה גם בית קפה במיקום לא שגרתי. זהו בית הקפה הראשון בשכונת הדר גנים ויש בו חצר עירונית גדולה ויפה. הקירות בחלק המקורה של בית הקפה עשויים מזכוכית, כך שאפשר לצפות מכל מקום על המתרחש בחצר. במרכז החצר יש מזרקה יפה ומסביב פינות ישיבה אינטימיות ושולחנות מפוזרים על הדשא. במקום מציעים כריכים בג'בטה או בלחמניות פרעצל, טוסטים ומאפי בוקר.
מנחם בגין 26, פתח תקווה. ראשון-חמישי 8:30-16:00, כשר
SEA YOU
מזללת סטריט פוד חדשה וכשרה נפתחה בנתניה עם תפריט שכולל מנות מעניינות מהים. המקום כבר ממותג היטב ובתפריט יש הרבה מעבר לפיש אנד צ'יפס: בריוש קפרזה סטרצ'טלה עם בזיליקום מטוגן, פסטו ועגבניות צלויות (45 שקלים); בריוש סלמון מלט עם סלמון אפוי, צלפים, פרמזן ואיולי צ'ילי דבש (62 שקלים); בריוש מקושקשת עם קרם פרש פסטו וטוביקו (44 שקלים); בריוש טונה אדומה, אריסה, לימון כבוש, תפוח אדמה מטוגן וביצה רכה(66 שקלים) ועוד אחד עם סביצ'ה דג לבן (62 שקלים). מנות נוספות בתפריט הן פיש בורגר עם קוד מטוגן ורוטב טרטר עם סלייס צ'דר (63 שקלים); ויש גם סלט קיסר עם סלמון מעושן וביצה רכה (56 שקלים); טרטר סלמון עם אבוקדו בצל סגול ושאלוטס קריספי (62 שקלים) ומגוון מנות צ'יפס.
המלך 12, נתניה, 050-8187754. ראשון-חמישי 12:00-22:00, כשר למהדרין