מסעדת a נפתחת מחדש, תל אביב
אחרי 20 שבועות שהייתה סגורה לקהל, אחרי שאיבדה טבח שנרצח בנובה ויותר מ-35 מאנשי הצוות שלה גויסו למילואים - מסעדת a של שף יובל בן נריה חוזרת לפעילות מלאה. התפריט שיוגש במסעדה יהיה קז'ואלי ומהודק יותר, ויכלול מנות נבחרות מהתפריט המקורי וגם מנות חדשות. היצע הסושי והסשימי יורחב, וגם המחירים ירדו: טרטר בקר למשל יעלה 78 שקלים במקום 104, וספגטי טונה 88 במקום 108 שקלים.
התפריט החדש שם דגש מיוחד על מוצרים מספקים מקומיים ונשען ברובו על חקלאות, בשר ודגה מתוצרת ישראלית. גם האלכוהול עובר שינוי דומה ומספר היינות הישראליים יגדל. בין היקבים שנוספו להיצע של המסעדה: יקב גלאי מעוטף עזה ויקב תל מרמת הגולן.
a. דרך מנחם בגין 121, תל אביב. טלפון: 074-7588818
תפריט צהריים מוזל בבראסרי 22, פתח תקווה
המסעדה תתחיל לפעול גם בשעות הצהריים, ובימים א'-ה' בין השעות 12:00 ו-19:00 תציע תפריט צהריים בהנחה של 25 אחוז. בין המנות בתפריט: צ'יפס ארטישוק - ארטישוק איטלקי בציפוי פריך עם צזיקי וסלסת חריפים (39 שקלים); פלאפל כרישה - כדורי כרישה וגבינות פריכים, שמנת חמוצה ודיפ עגבניות (44); סלט אגסים ופקאן (62); פילה לברק עם ריזוטו פתיתים, כרישה, תרד ושרי צלויות (92); וסטייק אנטרקוט צלוי על הגריל ומוגש לצד שום קונפי וצ'יפס (128).
בראסרי 22. שחם 22, פתח תקווה (מול יכין סנטר). לא כשר
סוף שבוע מהחממה לצלחת – הצדעה לחקלאות ישראלית מקומית, ערבה
בסוף השבוע הבא, 14-16.3, יתקיים ברחבי הערבה התיכונה והערבה הדרומית אירוע שיכלול קטיף ירקות עצמי בחממות, סיורים חקלאיים, סדנאות בישול עם שפים, חקלאים ובשלנים, ארוחות שף בלב החממות החקלאיות ועוד. את האירוע ארגנו מועצה אזורית הערבה התיכונה, מועצה אזורית הערבה הדרומית, אשכול נגב מזרחי, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז' וישתתפו בו בין השאר השף אוהד לוי, השף יריב איתני והשף ינון בארי.
בין האירועים המרכזיים בסוף השבוע: ארוחה בסגנון טברנה מדברית בלב מטעי עצי תמר, שבה יארח שף יריב איתני מהמעדנייה route 90 בצוקים את שף אוהד לוי ממסעדת מאמו באילת ואת שף מיכאל איוניר, בעל קייטרינג וייעוץ קולינרי מעין יהב; סיור קולינרי בהנחיית איש הקולינריה דוד קישקה ומורה הדרך ארז אקשוטי - מסע טעימות מפארן ועד צופר; וארוחה מדברית לכל המשפחה בסגנון מטפונה - בישול איטי של עופות ממולאים על מצע אורז מתובל. עלות הפעילויות והארוחות: 25-220 שקלים למשתתף.
תפריט חדש במסעדת נינה ביאנכה, צומת ביל"ו
מסעדת נינה ביאנכה הכשרה משיקה תפריט חדש בהובלת השף ירין עמירה, שהיה שותף לצוות הקמת המסעדה וחזר לאחרונה לשמש כשף המסעדה. בין המנות החדשות: קבב דג על לחוח, מנגולד בבישול ארוך, טחינה ועלי טעם (89 שקלים); טרטר דג לבן, סלק מוחמץ, גספאצ'ו קלמנטינה, ג'ינג'ר, אגוזי לוז (77); פילה דניס, קונפי ארטישוק ירושלמי, חמאת לימון פרסי (142); טורטליני סלקים ברוטב תירס ופרג, אגוזי לוז, סלק צלוי (84); וקראק פאי של נינה שחזר לתפריט (52).
נינה ביאנכה. בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו. טלפון להזמנות: 08-9480080
תפריט סלטים חדש באיל גוסטו, חיפה
מסעדת המזון האיטלקי המהיר מהגרנד קניון בחיפה מוסיפה לתפריט סלטים טריים כמו סלט טונה (עגבנייה, מלפפון, חסה, בצל, ביצה קשה, תירס, מלפפון חמוץ וטונה, 45 שקלים); וסלט יווני (מלפפון, חסה, גבינה בולגרית, זיתים שחורים וזעתר, 45). בנוסף אפשר להרחיב את הסלט על פי בחירה אישית (40-55).
איל גוסטו. דרך שמחה גולן 54, גרנד קניון חיפה
סיור קולינרי חדש של מיקה פודארט, יפו
הסיור החדש של אשת הקולינריה מיקה שמעונוב - מיקה פודארט - מתמקד במטבח היפואי על כל היבטיו וגווניו, ומתרחש ברחוב שדרות ירושלים רב הקסם. מתחילים ב"צ'ייסר וולקאם", עוברים לקוסקוס, מקלובת דגים, יינות ובורקסים, ובדרך עוד הפתעות טעימות שמשלבות בין ישן לחדש. מיקה, שמעבירה את הסיור, היא גם שפית, גם פודית וגם מורה להיסטוריה שאוהבת לספר סיפורים, ומעבירה גם סיורים קולינריים ברחבי העולם.
פופ אפ קטוגני של שף עודד טלמור, תל אביב
השף הקטוגני יוצא עם אירועי פופ אפ במתחם EHOUSE. האירוע הקרוב יתקיים ביום שישי, 15.3 בשעות 9:30-13:00 ובמסגרתו הוא יבשל במקום מגוון מהמנות הקטוגניות המוצעות במעדניית האונליין שלו ויציע טעימות של פיצה קטוגנית, בראוניז קטוגני, סלט קיטו נודלס, חומוס קטוגני ועוד. בנוסף יימכרו בהנחה מגוון מוצרי KETO CHEF - המותג הקטוגני של טלמור בשותפות עם מצות אביב.
מתחם EHOUSE, תל גיבורים 5, קומה 3, תל אביב