פסטיבל האוכל "עמים וטעמים" באשדוד

בתאריכים 13-14 בספטמבר יתקיים באשדוד פסטיבל עמים וטעמים, שבו ישתתפו כ-40 מסעדות שונות מרחבי העיר, שימכרו אוכל במתחם אחד. מסעדת עדיס עלם תגיש את מנת האינגי'רה האתיופית, רונג'אן את הספרינג רול התאילנדי, מסעדת נמסטה תציע מנת סמוסה הודית, בדוכן של הולנד צ'יפס יציעו כמובן פיש אנד צ'יפס, מסעדת וינו דל מאר תגיש את הפאייה הספרדית, ולה בריוש יציעו שטרודל תפוחים ממש כמו באוסטריה. היועץ הקולינרי של הפסטיבל הוא השף גיא פרץ. לצד האוכל יופיעו להקות לאורך הערב על הבמה וינגנו מוזיקה חיה ממדינות שונות בעולם. הכניסה חופשית. מחיר למנה - 10 שקלים. 

עמים וטעמים, פארק לכיש. אשדוד.

מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה מארחת חבורת שפים לערב מיוחד, חיפה

לכבוד סיום הקיץ, השף חמודי עוקלה ממסעדת איטליאנו דה לה קוסטה יארח ב- 29.8, יום ג', החל מהשעה 19:00 את השפים ארז קומורובסקי, גיא פרץ, סבינה ולדמן, דודו אוטמזגין ואוראל קמחי לערב של ספיישלים. בין המנות בתפריט: פיצה כתף טלה שעבר בישול ארוך, קרם ארטישוק ירושלמי, בצלי מדורה שרופים, עלי תימין וקישק מגורד (84 שקלים), ברוסקטה עם סשימי דג מקומי, קרם פלפלים, שקדים קלויים ומיזונה (67 שקלים), רביולי פולנטה, שרימפס מקומי צלוי, קייל מוקפץ עם בצל מושחם, בלסמי מצומצם ופופקורן מעושן (97 שקלים), טורטליני לחם אבוד וגבינות על תבשיל כרוב, אווז, חמאה ומרווה (94 שקלים) וגם קינוחים מיוחדים. 

איטליאנו דה לה קוסטה. העליה השניה 96, חיפה. 04-6601011

מסעדת רפאלו חוגגת 4 בערב התרמה עם השף מושיק רוט, חיפה

מסעדת רפאלו תציין ב-5 בספטמבר 4 שנים להיווסדה בערב התרמה שבו תארח את השף מושיק רוט ממסעדת Samhoud places שבאמסטרדם. לכבוד המאורע הרכיב רוט ביחד עם מישלב מסאלחה, השף של המסעדה, מספר מנות מיוחדות שיוצעו בתפריט מיוחד לצד מנות אהובות וחדשות של ״רפאלו״. חלק מהכנסות הערב יוקדשו ל״מרכז רב איכויות״ - מפעל שיקומי הפועל לשילוב אנשים עם מוגבלויות בענפי תעסוקה שונים בשוק החופשי.
בין המנות בתפריט המיוחד: קרודו דג קיצי עם ויניגרט עגבניות, סורבה צ׳ילי ושמן בזיליקום (54 שקלים), טרטר פילה בקר – מוגש עם ברוסקטה, איולי חרדל וחלמון ביצה (58 שקלים), קלמרי על הפלנצ׳ה על קרם כרישה וארטישוק עם אריסה, רוקט ופרמזן (56 שקלים) ולברק קרבונרה עם פסטת פפרדלה בשלושה צבעים, שמנת, חלמון ביצה, אווז מעושן ופרמזן (98 שקלים).

רפאלו. משה פלימן 8, חיפה. 1-700-507107

קלמארי, רפאלו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
קלמרי ברפאלו. חוגגים יום הולדת|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מסעדת ויוינו החיפאית פותחת סניף בזכרון יעקב

במתחם יס פלאנט החדש של זכרון יעקב יפתח סניף שני למסעדת ויוינו החיפאית שנפתחה בשנה שעברה. הפיצות בסניף החדש ייאפו במקום, והפסטות יהיו טריות. בין המנות בתפריט: פיצה פונגי עם 3 סוגי פטריות טריות וארוגולה (62 שקלים), פיצה תרד ואספרגוס (64 שקלים), ספגטי ראגו בולונז עם ירקות שורש, ציר בקר ובזיליקום (62 שקלים), רביולי ארטישוק ירושלמי עם ריקוטה, שקדים, בטטה וברוקולי (72 שקלים) ועוד.

ויוינו, קניון מול זכרון, יס פלאנט, זכרון יעקב. 04-8283000

סניף חדש של ROY שוקולד בשוק צפון, תל אביב

ממש בימים אלה נפתח סניף חמישי לרשת בוטיקי השוקולד והמתוקים ROY CHOCOLATE, בשוק צפון שברמת החייל. בדוכן יימכרו פרלינים, טראפלס, חטיפים ייחודיים ומשקאות שוקולד תוך התמחות במארזי מתנה בהתאמה ללקוח. טווח מחירים: מ-20 שקלים ועד 500 שקלים. מחירים מיוחדים לארגוניים וחברות.

שוק צפון. ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב.

רואי שוקולד, שוק צפון (צילום:  יחסי ציבור )
ROY שוקולד בשוק צפון. ויש גם לקחת הביתה כמובן|צילום: יחסי ציבור

ערב טעימות יין ואוכל ביקב ברבדו, כרמי יוסף

יקב ברבדו כרמי יוסף מקיים ערב טעימת יינות בתאריך ה-7.9, יום ה', בין השעות 19:00-22:00. חוץ מהיין יגיעו ליקב גם הפסנתן תומר קלינג שיופיע במהלך הערב, החברים מבית הבד "השמן של אסי" מכרמי יוסף, עם מגוון שמני הזית והזיתים וגם השף ירון אורלב, אשר יציע מנות קטנות ובינוניות. מה בתפריט? לחם וחמאה (15 שקלים), מבחר גבינות מעולות, אגוזים ופרי (45 שקלים), קישוא צרוב על הפלנצ'ה, יוגורט, נענע ועגבניות (25 שקלים), סלט שוק - ירקות חתוכים גס עשבי תיבול ופטה (25 שקלים), קיש בטטה וגבינות עיזים (25 שקלים), כנאפה מלוחה עם תרד, פטה, קשקבל ומוצרלה (30 שקלים), ברוסקטת שיפון עם גבינת שמנת וסלמון מעושן (35 שקלים), דג נא, סלט עשבי תיבול ולבנה (35 שקלים) ועוגת גבינה שלוש שכבות (30 שקלים). בכניסה לאירוע תשלמו 50 שקלים במזומן, שיתקזזו בעת קניית 3 בקבוקי יין לאדם (ניתן לשלם באשראי עבור היינות). יש להירשם מראש.

יקב ברבדו. כרמי יוסף. 050-2207022.

מנות קיץ חדשות בחוות צוק, תל אביב

מסעדת חוות צוק מתחדשת בכמה מנות המכילות פירות וחומרי גלם קיציים. בין המנות החדשות: במיה מצרית גדולה המוגשת על לבנה עם סלט עגבניות חריף, אותה גם מקפיצים עם עגבניות שום וזעתר כתוספת לדג או לבשר; לוביות ושעועיות שונות המוגשות חיות כסלט חריף עם בצל, נענע, כוסברה, עגבניות שרי וצ'ילי ברוטב פיקנטי או כתוספת בטאבולה בורגול; מגוון דלעות עמן עושים מנות מיוחדות, ביניהן דלעת פלרמו בגריל ועליה סלט ירוקי חווה עם דלעת מוחמצת, שרי צנונית ובצל או ריזוטו דלעות צלויות עם פרמזן ומוצרלה בופלו; וסלט קפרזה אבטיח עם בזיליקום, בצל, חומץ בלסמי, שמן זית, מיץ לימון, בוקטיני בופלו וגבינת פטה.

חוות צוק. משה פרלוק 5, תל אביב. 077-5155905

פסטיבל פודיס בקניון שרונים, הוד השרון

מתחם שרונים מקיים זו השנה השנייה את פסטיבל "פודיס". הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 5-7 בספטמבר ויארח מסעדות מכל הארץ: שגב קיטשן גארדן של השף שגב משה, קפטן קארי של השף יונתן רושפלד, המוציא של השף אבי לוי עם הקבב המפורסם, דיקסי ופילדלפיה של השף חיים כהן, אסיה מוניקה של שף דניאל זך, אריא של שף גיא גמזו עם מגוון לחמניות בכל מיני וריאציות, מסעדת וונג תציג גם היא לחמניות באן אווריריות, לחמים של אורי שפט, טאש וטאשה הגרוזינית וטאשטאשווילי הכשרה, ביר גרדן עם מנות בוואריות, מקסיקנה, ברטון קרפרי, קרמרי דה ל'אקלר עם קינוחים מושחתים ועוד רבים אחרים אשר יציעו את מנות הדגל שלהם במחירים של עד 35 שקלים.

מתחם שרונים. הרקון 2, הוד השרון

באנז בפסטיבל פודיז, קניו שרונים (צילום:  יחסי ציבור )
באנז בפסטיבל פודיז, קניון שרונים|צילום: יחסי ציבור