בואו נודה על האמת: כשרבים מאיתנו חושבים על מסעדות בסגנון ערבי, אנחנו חושבים על שולחן סלטים גדול, מבחר בשרים על האש וקפה שחור לסיום. בפועל, הדימוי הזה לגבי מסעדות רבות שפועלות במגזר ממש לא מדויק, ובטח שהוא לא רלוונטי לגבי המסעדות החדשות והעדכניות שבהן, שצצות כל הזמן בנוף המקומי ופעמים רבות לא זוכות לסיקור תקשורתי.

בדיוק מיזם כזה, גדול ומסקרן במיוחד, נפתח בימים אלה לפעילות בסכנין על ידי השף אליאס מטר ממסעדת לוקנדה בנצרת. הפרויקט כולל מסעדה ערבית בשם מרימאר ובית קפה-מסעדה ערבי עם השראה איטלקית בשם סוכר חפיף. שני המקומות נמצאים תחת אותו מבנה, שממוקם בכניסה לסכנין ומשקיף על האזור (ובשני המקומות, בהתאם למסורת הערבית, לא יוגש אלכוהול). 

מרימר סכנין מסעדה  (צילום: סלאח חליל,  יח
סוכר חפיף. בסגנון איטלקי|צילום: סלאח חליל, יח"צ

מסעדת מרימאר היא הגרסה הקלאסית יותר של מסעדות ערביות, עם אותו מבחר סלטים לפתיחה ומנות חלוקה גדולות לעיקרית, אבל לפי מטר, היא תציע אוכל ערבי מוקפד מאוד, ששומר על האותנטיות. בין היתר תמצאו במרימר מנות פתיחה כמו עגמיה – כרובית וחציל בטחינה עם סלסת עגבניות פיקנטית; סלט עשבי בר עם פיצוחים וצימוקים; סלט פטוש לבנוני קצוץ דק עם גבינה ערבית ופיתה לבנונית; קלמרי צרוב בבהרט ובצל עם קונפי לימון, עגבניות מיובשות, פטרוזיליה ובצל קצוץ; קלמרי ממולא שרימפס ברוטב דייגים עם פלפל קלוי ולימון; טחול ממולא בפטרוזיליה ושום; סינטה עם פיצוחים ובשר טחון על מסבחה; וסיגר שקדי עגל על סלט עדשים.

 

סוכר חפיף ארנצ'יני  (צילום: מוחמד חניף,  יח
איטלקי וערבי. סוכר חפיף|צילום: מוחמד חניף, יח"צ

בין המנות העיקריות במסעדה למשל: דניס בתנור על טחינה חמה; צלעות עם ארטישוק ירושלמי, גזר צבעוני ופטריות מלך היער; שיפודי כבש עם צ'יפס; מנת חלוקה של צוואר טלה ממולא פריקי ופיצוחים; פלטת פירות ים בהרכבה לפי בחירה; פלטת לוקוסים או פרידות; או נתחים למרכז השולחן כמו פורטרהאוס, פריים ריב, או כתר צלעות.

בסוכר חפיף (בתרגום לעברית: קצת סוכר), המטבח יתמקד באוכל איטלקי ויגיש ארוחות בוקר גדולות, ובשעות הצהריים והערב יגיש פיצות ומבחר מאפים מן הטאבון. בין היתר תמצאו כאן אפשרויות קלאסיות כמו פיצה מרגריטה, פיצה מרינרה, פוקצ'ת גבינות עם ממרח שמנת וגבינת פטה, לחם שום עם עגבניות מיובשות בשמן זית, ספגטי בולונז, פטוצ'יני פירות ים ברוטב שום ושמנת וניוקי זעפרן ושרימפס.

סוכר חפיף סכנין  (צילום: מוחמד חניף,  יח
חדש בסכנין|צילום: מוחמד חניף, יח"צ

בית הקפה יציע גם מנות מיוחדות יותר שמשלבות בין הבצקים האיטלקיים לבין הטעמים הערביים כמו פוקצ'ת מסח'ן עם עוף מתובל בסומאק ובצל עם טחינה ופטרוזיליה; פיצה ארמניה עם בשר טחון, טחינה וחמוצים; קלצונה ערבית במילוי של לבנה, זעתר, שמן זית, וביצה קשה; עראייס עם סלט פטרוזיליה, לימון וטחינה; מנקושה - מעין פיצה ערבית בציפוי זעתר עם ביצי עין וגבינת לבנה; ריזוטו מפריקי עם לימון, עשבים ופירות ים; או מנת טבעות חצילים עם פיצוחים, קרם פלפל, טחינה וסלסת עגבניות.

החירים בשני המקומות יהיו נוחים וינועו סביב 50 שקלים לארוחת בוקר מלאה, 60-100 שקלים למנה עיקרית גדולה (לבד ממנות מיוחדות של דגה ובשרים שנמכרות כאן לפי משקל), ובין 40-60 שקלים לפסטה או פיצה.

סוכר חפיף. כביש ראשי כניסה מערבית, סכנין. 04-8278563

מרימאר. כביש ראשי כניסה מערבית, סכנין.  04-8834272