מסעדת פופה נפתחה רק בחודש פברואר 2020 וכבר הספיקה לעבור אי אילו גלגולים: השלב הראשון היה פתיחה בקול תרועה של מסעדת היוקרה הצרפתית בהובלת השף בוגר משחקי השף אורן אסידו. הזמן חלף ואסידו המשיך הלאה. עם זאת, המקום מצא את עצמו בסחרור ועם ביקורות לא פשוטות.
כעת החליטו בפופה לנסות להתחיל מחדש בליווי של שף ספרדי בשם קיקו מויה, שלמסעדתו 2 כוכבי מישלן. מויה עתיד להוביל את התפריט של פופה ולחלק זמנו בין תל אביב למסעדתו L'Escaleta בדרום ולנסיה, ספרד. מויה מתמקד בבישול הים תיכוני, והוא שף שמכבד מאוד את התוצרת המקומית, כך שמבחינת התפיסה הקולינרית שלו מתאים בהחלט לאקלים הישראלי שלנו.
כבר מהשבוע ישולבו בפופה מנות של מויה, כשהמעבר לתפריט מלא שלו יתרחש בהדרגה ככל שהצוות יעבור הכשרה. בין המנות שלו שיוגשו כאן כבר מהיום ניתן למצוא למשל מנת ניגודי טמפרטורות של אטריות קפואות עם שרימפס במרינדה; מנת קינוח שנראית כמו ביצת עין של בריוש עם וניל והדרים; ומנה בשם נוף אכיל עם שפע עשבי תיבול ורוטב שמנת חרדל.
ההיסטוריה הישראלית עם שפים מכוכבי מישלן שהובילו כאן מסעדות אינה רחבה או מרשימה במיוחד. היה את מושיק רוט שהוביל בזמנו את מסעדת טוטו בתל אביב לא במשך פרק זמן ארוך מדי. האם יהיה זה שף מכוכב מישלן ספרדי שיצליח להוביל את פופה לדרך המלך? נעקוב ונעדכן. בינתיים נודה כי מדובר במהלך מסקרן מאוד.
פופה. יהודה הלוי 46, תל אביב. 077-2302777