היום אפשר לראות את מיכל אפשטיין על המסך ב"מאסטר שף", שם היא נותנת את כל מה שיש לה כחלק מנבחרת החלומות; בעונה ה-5 של התוכנית היא השתתפה בתוכנית כמתמודדת מהמניין, ובין לבין הספיקה לפתוח מוסד אוכל תל אביב בשם איטס, שאפשר לקרוא לו קפטריה, מעדנייה, מתחם אוכל או פינת אוכל, והכל יהיה נכון. מדובר בזן חדש יחסית של מסעדניות, שמציעות אוכל טוב באווירת פריסטייל ואפשרות להרכיב ארוחה ממנות לא גדולות ולא יקרות, אבל איכותיות, בריאות וטעימות (ע"ע לפה של דניאל קיציס בפרדס חנה ועילא החדשה של אפרת אנזל). כחלק מאותו עניין, בשנה החולפת אנחנו רואים גם התעוררות בגזרת המקומות שמוזילים את חוויית האכילה בחוץ, כמו MI VA ו-WABI.

הגינה של איטס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הגינה של איטס|צילום: לין לוי, mako אוכל

"איטס היא לא מסעדה ולא מחפשת להיות בר יין, אלא מקום שכונתי איכותי שמגיש אוכל טעים", מפשטת אפשטיין את הדברים. עכשיו, כמענה לצורך השכונתי וכדי להחיות את הערבים של הגינה התל אביבית היפה, התחילו להגיש בסניף בן גוריון של איטס תפריט אוכל גם בערב, ולא רק עד 15:00 כפי שהיה עד עכשיו (בסניף השני, בשינקין, אין תפריט ערב). אפשטיין מסבירה: "עכשיו זה הזמן להמציא משהו שאין, כמו שעשינו ב-2017. אם היה בשכונה מקום שבו אני יכולה לבוא בערב עם הילדים כדי לסגור את הפינה של ארוחת ערב ובזמן שהם אוכלים פיצה לשתות כוס יין עם סלט טוב ליד, הייתי עושה את זה 5 פעמים בשבוע".

קיסר מעולה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קיסר מעולה של ערב פיצות|צילום: לין לוי, mako אוכל
פיצה ירוקה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה ירוקה של ימי ראשון בערב|צילום: לין לוי, mako אוכל

עד סוף החגים יוגש בערבים התפריט של היום, שימשיך לאורך הערב בתוספת 2-3 ספיישלים מתחלפים. אחרי החגים ייכנס תפריט ערב מיוחד, ובו למשל מנת לחם ושלוש צלחות פתיחים, כמו ריקוטה מוקצפת ודואה פיסטוק, הומפרייז ואיולי מעל וקפונטה חצילים (94 שקלים); מנות בינוניות כמו סלט תאנים, גבינת טולום וכוסברה (44 שקלים); סלט דג על יוגורט עם פלייקים של פורל צלוי, פרוסות שומר וענבים (56 שקלים); אספרגוס, זוקיני, ברוקולי ותרד מוקפצים בלימון עם סקורידליה וקייל שרוף (54 שקלים); משה על סירה - נקניקיית עוף על בצק פיצה (48 שקלים); וטונה מלט (44 שקלים). ואפשטיין מוסיפה: "היה חסר לנו מקום שמשלב את האוכל האיכותי ואת האווירה הלא מחייבת עם מחירים שמאפשרים לבוא כל יום. רצינו להראות שלא חייבים מסעדה עם מנות עיקריות שעולות מעל 100 שקל".

ויש גם בשורה להורים: בימי ראשון מ-18:00 בערב מתקיימים ערבי פיצה, שבמהלכם מוגשים פיצטות קטנות וטעימות, אלכוהול, סלט וקינוח אחד (בננה ספליט, 42 שקלים). לילדים יש דיל של פיצה וגלידה ב-49 שקלים, ולמבוגרים פיצה ובירה ב-59 שקלים. מבחר הפיצות כולל מרגריטה, אנשובי (בתוספת 6 שקלים), פיצה בשר עם צ'דר (בתוספת 10 שקלים) ופיצה חציל. אני טעמתי פיצה ירוקה מוצלחת ומיוחדת מאוד עם מוצרלה, פסטו, זוקיני, אספרגוס ורוקט ופיצה לבנה עם מוצרלה, טולום, תאנים ודבש, שהייתה יותר קינוח מפיצה אבל גם כן מיוחדת וטעימה. טעמתי גם סלט קיסר שהוא למעשה הר של גבינה מגוררת שמכסה הר של חסות, עם מלא רוטב קיסר טוב בתוספת קיק מעניין של נענע ובזיליקום וקרוטונים (52 שקלים).

פיצה לבנה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה לבנה|צילום: לין לוי, mako אוכל

"כשבניתי את התפריט חשבתי על עצמי, כי אני קהל היעד של איטס", מספרת אפשטיין. "רציתי להביא בתפריט ערב משהו מרענן והמנות ששילבתי הן מנות מיוחדות, קצת אחרות, דברים שלא אוכלם בכל מקום בתל אביב. התפריט הזה אפשר לי לבטא את עצמי וגם להראות שגם מנה שעולה 58 שקלים יכולה להיות ממש טעימה. זה עניין של צורך, לשם העולם הולך. היום אנחנו צריכים את הדברים הפשוטים של החיים, את הקלות ואת הרוגע".

ואי אפשר בלי לשאול: איך היה לחזור ל"מאסטר שף"?
"היה מאוד קשה בהתחלה, ומאוד חששתי כי החוויה לפני 9 שנים הייתה טראומטית. היום גם יש לי הרבה יותר מה להפסיד כי יש לי לקוחות שמאמינים בי, אבל בסוף החלטתי שזו הזדמנות לתיקון וסגירת מעגל. בסוף הייתה לי חוויה מדהימה שם, עברתי עם עצמי תהליך עמוק על גבול הרוחני".

מנה מתפריט ערב החדש שיכנס אחרי החגים (צילום: סתיו כץ, יחסי ציבור)
מנה מתפריט הערב שייכנס אחרי החגים|צילום: סתיו כץ, יחסי ציבור

איטס בית חנה. בן גוריון פינת אדם הכהן 1, תל אביב