על ההצלחה של רשת המאפיות מייזון קייזר בעולם קשה לערער, עם עשרות סניפים בעולם (שניים מהם בישראל) ועם בגט מפורסם שרק בשבילו משתרך תור ארוך, עוד מיום פתיחת סניף הרשת הראשון בארץ בנמל תל אביב. כעת החליטו במייזון קייזר לא להסתפק רק בתחום המאפים, ופותחים ממש בסמוך לסניף המאפייה בפינת הרחובות הרצל ורוטשילד בתל אביב גם ביסטרו ראשון מסוגו בעולם.

 

מייזון קייזר ברווז  (צילום: my social,  יח
מנות צרפתיות קלאסיות וגם נגיעות ישראליות. ברווז בביסטרו קייזר|צילום: my social, יח"צ

 

מייזון קייזר סלט  (צילום: my social,  יח
סלט חסות וסנט מור בביסטרו קייזר|צילום: my social, יח"צ

המקום החדש נקרא ביסטרו קייזר, והוא החל לפעול לפני חג הפסח להרצה. השאיפה היא להביא לארץ את תרבות הביסטרונומי הצרפתית, עם קלאסיקות צרפתיות וגם טוויסטים עליהן, בהשפעה ארץ ישראלית מקומית. על האוכל אחראי השף מוריס אביטן, והוא למעשה השף הראשון בעולם שלוקח חלק בניסיון ראשון של הרשת להפעיל מסעדה של ממש. המאפייה הבינלאומית התקבלה בתל אביב בהתלהבות רבה, וככל הנראה זו הפתיחה המוצלחת ביותר שהייתה השנה (על אף הקורונה).

אביטן בנה בביסטרו תפריט שכולל תותחים כבדים מהמטבח הצרפתי הקלאסי כמו מרק בצל מוקרם עם גבינת גרויר (מהטובים שיצא לנו לנסות בישראל! קחו בחשבון שהמרק יוגש בהתאם למזג האוויר, כך שאם יהיה עוד יום סגרירי - מהרו ובואו), טרין כבד אווז עם צ'טני של עגבניות שרי וג'לי יין רוזה; סטייק נתח קצבים עם דמי גלאס ופירה; רטטוי מירקות ים תיכון ושמן זית; וסטייק סינטה ברוטב פלפלת עם פטריות צלויות.

רוב המסעדות בתל אביב מתרחקות בשנים האחרונות מהקלאסיקות האלו, וסטייק ברוטב פלפלת נשמע אפילו מיושן, אך אם הוא נעשה נכון - מדובר בתענוג גדול שכבר לא פוגשים הרבה בארץ, ומסקרן לראות אם יהיה לקלאסיקה הזו ביקוש לאורך זמן, בקרב הקהל חובב הטרנדים.

  

מייסון קייזר בגט  (צילום: מסימו פסינה,  יח
גם הם יהיו כאן, על כל שולחן. הבגטים של מאפיית קייזר|צילום: מסימו פסינה, יח"צ

עוד בתפריט יש גם סביצ'ה דג ים עם קרם חציל שרוף, עגבנייה, בצל, כוסברה, צ'ילי, שמן זית, לימון ופיסטוק; גבינת סנט מור על צנים ודבש עם תערובת חסה ואנדיב, אפונת שלג, עשבי תיבול ואגוזי לוז; שוק אווז עם שעועית לובייה, תרד, עגבניות שמש, ציר אווז ותפוז; ופילה לברק עם איולי וירקות. לכל שולחן יוגש כמובן הבגט של מייזון קייזר וחמאה צרפתית, והמחירים: 90-178 שקלים למנה עיקרית, 50-70 לראשונה. 

הקינוחים ישארו גם הם בגזרת הקלאסיקות של צרפת, אבל לא מדובר בקינוחי הוויטרינה שמוגשים בסניפי המאפיה. בין האפשרויות יהיו טארט טאטן, נמסיס שוקולד, קרם ברולה סמי פרדו, מוס שוקולד ומילפיי. עוד שטיק פריזאי שיאמצו בביסטרו: מפיות בד אישיות עם שם רקום ל-25 לקוחות קבועים (מנהג ותיק של ביסטרו רבי שנים בפריז).

המסעדה עצמה תפעל בינתיים מהשעה 19:00 ועד חצות בימים א'-ה' ובשבת, אבל  בשעות הצהריים בימי חול יציעו במקום תפריט צהריים מתחלף בטייק אווי (19-29 שקלים למנה ראשונה, 47-67 לעיקרית) ובקרוב יפתחו לסרוויס צהריים מלא וגם לבראנצ'ים בסופי השבוע. 

ביסטרו מייזון קייזר. רוטשילד 7, תל אביב. 03-5040567. לא כשר