פחות או יותר מהרגע שנפתחה, מסעדת פיטמאסטר בפתח תקווה הפכה ללהיט היסטרי. לא מאמינים לנו? נסו להזמין מקומות, הכל תפוס כבר חודש וחצי מראש. הסקרנות עשתה את שלה וצוות של חי בלילה התייצב עם ריטה גולדשטיין לבדוק מה קורה במסעדת הבשרים החדשה, ומה הופך אותה לכל כך פופולרית.
התשובה פשוטה: הבשר. זה לא חדש לנו שישראלים מתים על בשר, הרי גם מסעדת אלבמה הנתנייתית מלאה חודשים ארוכים מראש. ומה ישראלים אוהבים אפילו יותר? מקומות שאפשר לאכול בהם בקהילתיות, עם כל החבר'ה ובתחושת סעודה חגיגית. וזה בדיוק העניין בפיטמאסטר: מהרגע הראשון נכנסים אל חווית בשר. זה מתחיל בריחות המטריפים של בשר במעשנה ששולטים בכל פינה במקום ונמשך המנות עצמן - נתחים ענקיים של מגוון סוגי בשרים שמבלים במעשנה שעות על גבי שעות.
הארוחה כוללת 7 מנות בשר לצד מבחר מנות ראשונות, יין או בירה במחיר קבוע של 250 שקלים לסועד. הישיבה בשולחנות משותפים גדולים מאפשרת לכל אחד לטעום מהכל. את האוכל מבשל בכל פעם הפיטמאסטר ממש אל מול הסועדים (ה"מופע" סביב הבשר גם מוקרן במסכים במסעדה), כשניתן אפילו לקום ולהשתתף במלאכת הרכבת המנות וחיתוכן.
אחת המנות בפיטמאסטר ששמן יצא למרחקים היא דווקא מנה ראשונה: "עוגה" שמורכבת משכבות של עראייס ובצק - 4-5 שכבות של בשר בקר ושומן עם תבלינים וצנוברים שנערמים בין טורטיות דקות ונכנסים למעשנה לשעה ואז להשחמה בטאבון עם אש חיה. היא אומנם קצת גימיקית, אבל כיף לזלול פרוסה מהעוגה הזאת - ואם אתם מהטיפוסים שעוגת בשר מדברת אליהם יותר מכל עוגת שוקולד או קינוח כלשהו - אתם ללא ספק צריכים לבקר במסעדה החדשה הזאת. גם אם זה אומר לחכות מספר שבועות.
PITMASTER. הברקת 4, פתח תקווה. 073-2777777. כשר